ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσσαλονίκη: Το Άπαιζε τουριστικός πράκτορας και ξεζούμισε δεκάδες θύματα

Απέσπασε πάνω από 30.000 ευρώ για ταξιδιωτικά πακέτα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ 
Δημοσίευση 3/7/2013 | 00:00
Θεσσαλονίκη: Το Άπαιζε τουριστικός πράκτορας και ξεζούμισε δεκάδες θύματα

Χρειάστηκε μόνο μερικούς μήνες για να αποσπάσει πάνω από 30.000 ευρώ από χρήστες του Διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον 38 χρήστες του Διαδικτύου έπεσαν θύματα άντρα ο οποίος παρουσιαζόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας και προσέφερε ταξιδιωτικά πακέτα–μαϊμού.

Ο άντρας είχε φτιάξει εικονικά προφίλ ταξιδιωτικών γραφείων και με δόλωμα τις χαμηλές τιμές σε προορισμούς όπως Παρίσι, Λονδίνο ή Ντουμπάι έπαιρνε τις προκαταβολές και έπειτα εξαφανιζόταν. Θύματα της απάτης προσέφυγαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έπειτα από δίμηνη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα έφτασε στο πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτήν.

Ο 30χρονος μέχρι πριν λίγες μέρες συνέχιζε τη δράση του, ώσπου έγινε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Κατασχέθηκαν όλοι οι υπολογιστές και οι σκληροί δίσκοι και ο άντρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει τους χρήστες του Διαδικτύου, μεταξύ άλλων, να ενημερώνονται για την αξιοπιστία των καταστημάτων με τα οποία έρχονται σε συναλλαγή.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ