Η Κολομβία είναι μια από τις με την μεγαλύτερη παραγωγή καφέ. Την ίδια στιγμή όμως είναι και μια αρκετά φτωχή χώρα. Σύμφωνα με έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, το 35% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Πολύς κόσμος δεν έχει σπίτι να μείνει. Η εταιρεία Woodpecker όμως αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.
Πρόκειται για μια startup με έδρα την Μπογκοτά, η οποία χρησιμοποιεί φλοιούς από καφέ για την κατασκευή προκάτ κτιρίων για χρήση από οικογένειες αλλά και μαθητές. Συνδυάζει τον φλοιό του καφέ με ανακυκλωμένο πλαστικό ώστε να δημιουργήσει ένα υλικό με περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση.
Έτσι δεν μειώνονται μόνο τα απόβλητα από τις φυτείες καφέ αλλά βοηθάει στην δημιουργία μιας γρήγορης και απλής κατασκευής, που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει. Η δομή της κατασκευής των κτιρίων αυτών είναι τύπου «Do It Yourself» είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής της εταιρείας ώστε να παρέχει στέγαση σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα που ζουν σε φτωχές περιοχές της Κολομβίας.
Λόγω του χαμηλού κόστους και της απλής εγκατάστασης, η κυβέρνηση της χώρας επικοινώνησε με τη Woodpecker για να βοηθήσει τον κόσμο που χτυπήθηκε το 2020 από τον τυφώνα Iota. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις κατασκευές της ώστε να παράσχει γρήγορα στέγη και καταφύγιο σε πολίτες που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν αλλού.
Το σχέδιο της Woodpecker για μείωση της στεγαστικής ανασφάλειας στην Κολομβία αποδεικνύεται επιτυχημένο έως τώρα. Έχουν ήδη πουληθεί 2.600 σπίτια και ο στόχος συνεχώς αυξάνεται προς τα πάνω. Για να δείτε από πρώτο χέρι τα σπίτια, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας ΕΔΩ.
Γιατί οι αποφάσεις του Τραμπ μπορεί να οδηγήσουν σε 14 εκατ. θανάτους
Το μυστηριώδες σπήλαιο που γίνονται συναυλίες 60 μέτρα κάτω από τη γη
Gen Z και ταρό: Μια ολόκληρη γενιά ερωτεύτηκε τη μαγεία και δεν ντρέπεται καθόλου
Οι δύο ταφές της Τζούντι Γκάρλαντ – Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της σταρ του Χόλιγουντ
«Jack the Flipper»: Το δελφίνι που σκοτώνει στα νερά της Βρετανίας
Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 03.07.2025