E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ήταν ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο και τώρα είναι στη φυλακή

Δείτε την ιστορία πτώσης ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 11/2/2021 | 00:04

Ήταν ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο και τώρα είναι στη φυλακή

Πριν 16 μήνες είχε περιουσία που ξεπερνούσε τα 35 δις δολάρια. Ήταν ο 8ος πλουσιότερος επιχειρηματίας στον κόσμο. Σήμερα βρίσκεται στη φυλακή και εκτίει την ποινή του. Ο λόγος για τον Εϊκε Μπατίστα που είδε τα πάντα να καταρρέουν μέσα σε λίγους μήνες.

Η εταιρεία διύλησης πετρελαίου που είχε ήταν μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είχε στη κατοχή του εταιρείες διαπραγμάτευσης χρυσού, εταιρείες στο χώρο της ψυχαγωγίας, ενώ τα μισά ακίνητα στη Βραζιλία, μαντέψτε, ήταν δικά του.

Ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μέχρι που η ατυχία, και όχι μόνο του χτύπησαν τη πόρτα.

Το 2012 ένας από τους γιους του χτυπάει με το πανάκριβο αυτοκίνητο του, έναν ποδηλάτη και τον εγκαταλείπει. Η κοινή γνώμη επιτίθεται στις εταιρείες του και η τιμή των μετοχών στις εταιρείες του κατρακυλάει.

Παρατηρείται έλλειψη ρευστότητας και οι λάθος επιλογές που παίρνονται δημιουργούν τεράστια ανοίγματα που συσσωρεύουν ζημιές. Ξεκινάει να πουλάει τις εταιρείες για να αποπληρώσει τα χρέη, αλλά δεν γλυτώνει την πτώχευση.

Και το τελειωτικό χτύπημα έρχεται όταν αρχίζουν και ερευνούν Προέδρους της Βραζιλίας για διαφθορά. Το όνομα που ήταν στη πρώτη θέση και με μεγάλα γράμματα ήταν το δικό του.

Καταδικάστηκε για 30 μήνες ενώ δεσμεύτηκε το 99% της περιουσίας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 24.09.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Γιατί οι νέοι Φινλανδοί δεν διαβάζουν βιβλία στη γλώσσα τους;

Stories 24.09.2025
Είναι κάτι που αφορά και την Ελλάδα

Εκπομπές στην αμερικανική TV που σταμάτησαν απότομα

Stories 24.09.2025
Θυμόμαστε μερικές στιγμές που έφεραν σάλο

Explainer: Θα ξηλωθούν τα σχολικά εμβόλια στις ΗΠΑ;

Stories 24.09.2025
Από τη Φλόριντα ξεκινά το ντόμινο: Ιλαρά, πολιομυελίτιδα και παλιές ασθένειες

44η Γιορτή του ΠΣΑΠΠ: Συγκλόνισε ο μικρός Μιχαήλ που νίκησε τον καρκίνο

Stories Χτες
«Η βία στα γήπεδα δεν έχει καμία θέση. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου και σε όλα τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

Candace Owens: Η «βασίλισσα» των θεωριών συνωμοσίας της Αμερικής

Πρόσωπα Χτες
Δεν φοβάται να υιοθετήσει... πραγματικά τρελές θεωρίες

Explainer: Πού οδηγεί το κύμα αναγνωρίσεων παλαιστινιακού κράτους

Stories Χτες
Η συμβολική και η πρακτική σημασία