E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Oδηγός lockdown: Τα SOS της καραντίνας

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει για μαθητές και γονείς από τις 16 Νοεμβρίου

Το ωράριο των μαθημάτων - Η εκπαιδευτική τηλεόραση - Οι διευκολύνσεις για τους γονείς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2020 | 19:32

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει για μαθητές και γονείς από τις 16 Νοεμβρίου

Όπως ήδη από χθες είχε αρχίσει να διαρέεται, η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα Σάββατο (14/11) στην υιοθέτηση της εισήγησης των λοιμωξιολόγων για αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα 16/11 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται από την Δευτέρα να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους: την τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Πότε ξεκινάει η τηλεκπαίδευση για μαθητές δημοτικών – νηπιαγωγείων

Έτσι, από τη Δευτέρα, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση ωστόσο θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης γίνονται στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, η λειτουργία των οποίων είχε ανασταλεί από τις 9 Νοεμβρίου.

Το ωράριο των μαθημάτων

Θα είναι υποχρεωτική και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα Δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία και αυτές οι ώρες περιλαμβάνουν και μικρά διαλείμματα.

Εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές δημοτικού

Παράλληλα από τη Δευτέρα στις 9 το πρωί – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί αύριο.

Ανοιχτές οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής

Σημειώνεται όπως ανακοινώθηκε από την κ. Κεραμέως οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτές σε όλη τη χώρα.

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους στη Δημόσιο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων τηλεργασία, δυνανότητα εργασίας με μειωμ΄νο ωράριο και χρήση άδειας ειδικού σκοπού.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως το Δημόσιο θα λειτουργεί με το απολύτως αναγκαίο πλέον προσωπικό με βάση το συγκεκριμένο πλάνο εργασιών που οφείλει να υπάρχει σε κάθε υπηρεσία.

Για τις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό, θα εφαρμοστεί τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό και πάντως σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50% των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Επιπλέον η διοίκηση κάθε υπηρεσίας θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα μείνουν στο σπίτι τους, είτε για να εργαστούν από εκεί με τηλεργασία, είτε κάνοντας χρήση άδειας.

Με βάση τις ρυθμίσεις που είχαν θεσμοθετηθεί από τον Μάρτιο, οι γονείς που έχουν έστω ένα παιδί έως 15 ετών και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα μπορούν να εργαστούν στην υπηρεσία τους, είτε με μειωμένο ωράριο κατά 25%, είτε με εναλλακτικό ωράριο που θα συμφωνήσουν με την υπηρεσία τους, είτε μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. «Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε την οικογένεια που έχει παιδιά, ώστε σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς να είναι στο σπίτι με το παιδί του» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως «αυτό ισχύει απολύτως από την επόμενη Δευτέρα και για τους γονείς παιδιών που είναι είτε σε Δημοτικά, είτε σε Νηπιαγωγεία, είτε στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς».

Αντίστοιχα μέτρα, όπως σημείωσε ο ίδιος, ισχύουν και για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα και όχι μόνο του δημοσίου, με βάση τις ρυθμίσεις που έχει ήδη προβλέψει το υπουργείο Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη, φυσική παρουσία σε υπηρεσίες που συναλλάσσονται με το κοινό, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως οφείλουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες αυστηρά κατόπιν ραντεβού που πρέπει να κλείνουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα ωράρια εργασίας είναι τρία, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα σε περαιτέρω τροποποιήσεις, αφού ενημερώσουν το κοινό.

Ελλάδα
Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει για μαθητές και γονείς από τις 16 Νοεμβρίου

Το ωράριο των μαθημάτων - Η εκπαιδευτική τηλεόραση - Οι διευκολύνσεις για τους γονείς
Οικονομία

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για τις αναστολές Νοεμβρίου

Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα 9 ημερών οι δηλώσεις των αναστολών του Νοεμβρίου
Ελλάδα
Ελλάδα

Νέα μέτρα για κορωνοϊό: Νωρίτερα θα κλείνουν σουπερ μάρκετ και take away

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 που επιβάλλεται σε όλη τη χώρα θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά
Ελλάδα
Ελλάδα

Lockdown: Έτσι θα μετακινούνται οι επιβάτες των πλοίων από 9 το βράδυ έως 5 το πρωί

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης
Ελλάδα
Ελλάδα

Lockdown: Αυτά είναι τα 14 αθλήματα που επιτρέπονται για τον Νοέμβριο

Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ
Ελλάδα

Lockdown: Tα πρόστιμα για όσους «σπάσουν» τα μέτρα της καραντίνας

Η Ελλάδα μπαίνει σε καθολικό lockdown από τις 6 π.μ. του Σαββάτου
Ελλάδα

Στα πόσα κρούσματα θα έχουμε άρση του lockdown

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ελλάδα

Lockdown: Πότε επιτρέπεται να ταξιδέψουμε στη χώρα

Οι περιπτώσεις που επιτρέπονται τα ταξίδια σε διαφορετικούς νομούς
Ελλάδα

Τα 21 μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Τι θα γίνει με το Δώρο Χριστουγέννων, πόσα θα λάβουν όσοι είναι σε αναστολή, τι γίνεται με την αποζημίωση ειδικού σκοπού
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 22χρονος που επιτέθηκε στη σύντροφό του για ένα… follow στο Instagram

Ελλάδα 23.01.2026
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί βιασμού, ενώ για το περιστατικό του ξυλοδαρμού υποστήριξε ότι επρόκειτο μόνο για «ένα σπρώξιμο»

Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS

Οικονομία 23.01.2026
ΑΑΔΕ και ΔΙΑΣ προχώρησαν σε διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο φορολόγησης ποσών που αποστέλλονται μέσω IRIS P2P

Λίμνη Υλίκη: Το νερό επιστρέφει ‑ Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής

Ελλάδα 23.01.2026
To Up Stories με τα μοναδικά του πλάνα μας ταξιδεύει στην Υλίκη.

Το ελληνικό νησί που πρoσφέρει 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα στον παιδίατρο που θα πάει εκεί για δουλειά

Ελλάδα 23.01.2026
Τα 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα θα καταβάλλονται επιπλέον του μισθού ως ένα ακόμη κίνητρο για να καλυφθεί η θέση.

Αποκάλυψη Τραμπ: Μεγάλη αμερικανική δύναμη κατευθύνεται στο Ιράν

Κόσμος 23.01.2026
«Παρακολουθούμε το Ιράν - Έχουμε πολλά πλοία που πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση για παν ενδεχόμενο»

Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός που δολοφόνησε τον ξενοδόχο στην Ρόδο

Ελλάδα 23.01.2026
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών και γερμανικών αρχών μπήκαν χειροπέδες στον βασικό ύποπτο

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του