E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα γίνει με το ωράριο των μπαρ – Οι σκέψεις για τα τοπικά lockdown

Στη φαρέτρα πιο σκληρά μέτρα αν δεν τηρηθούν πιστά τα ήδη υπάρχοντα

Δημοσίευση 4/8/2020 | 08:26

Τι θα γίνει με το ωράριο των μπαρ – Οι σκέψεις για τα τοπικά lockdown

Έτοιμη να πάρει περαιτέρω μέτρα είναι η κυβέρνηση, μετά την ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Προς το παρόν εστιάζει στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και θα κρατήσει ως έσχατο όπλο πιο αυστηρές κινήσεις.

Στο επίκεντρο είναι τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά όπου παρατηρείται συνωστισμός. Στη χθεσινή του ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε θα εξεταστούν το ωράριο στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ) ή περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων.

Ουσιαστικά δηλαδή δεν απέκλεισε τίποτα και μάλιστα συνέδεσε την εφαρμογή πιο «σκληρών» μέτρων με το κατά πόσον θα τηρηθούν πιστά και άρα θα αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για την απαγόρευση θέσεων ορθίων σε μπαρ κλπ.

Το ωράριο και τα τοπικά lockdown αποτελούν φυσικά και μία απειλή προς τους καταστηματάρχες της εστίασης και των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Το πιο σκληρό είναι να βρίσκεται κανείς στη ΜΕΘ ή να χάνει ένα δικό του άνθρωπο. Επομένως είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε μέτρο, εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Για τα πλοία και την αύξηση της πληρότητας στο 80% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε διάσταση με τους ειδικούς για την αύξηση της πληρότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη εισαχθεί όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, διότι όπως ανάφερε έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν επιβάτες στον εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα και να συνωστίζονται, ενώ μέσα παραμένουν ελάχιστοι.

Ο κ.Πέτσας δήλωσε όμως ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να αποτελούν τα πλοία εστία ανησυχίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξαναδεί το θέμα της πληρότητας αλλά σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδειξε να συζητά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο γενικευμένων και οριζόντιων περιορισμών με την επαναφορά των SMS στο 13033 και με αιτιολόγηση μετακινήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό