E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα γίνει με το ωράριο των μπαρ – Οι σκέψεις για τα τοπικά lockdown

Στη φαρέτρα πιο σκληρά μέτρα αν δεν τηρηθούν πιστά τα ήδη υπάρχοντα

Δημοσίευση 4/8/2020 | 08:26

Τι θα γίνει με το ωράριο των μπαρ – Οι σκέψεις για τα τοπικά lockdown

Έτοιμη να πάρει περαιτέρω μέτρα είναι η κυβέρνηση, μετά την ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Προς το παρόν εστιάζει στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και θα κρατήσει ως έσχατο όπλο πιο αυστηρές κινήσεις.

Στο επίκεντρο είναι τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά όπου παρατηρείται συνωστισμός. Στη χθεσινή του ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε θα εξεταστούν το ωράριο στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ) ή περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων.

Ουσιαστικά δηλαδή δεν απέκλεισε τίποτα και μάλιστα συνέδεσε την εφαρμογή πιο «σκληρών» μέτρων με το κατά πόσον θα τηρηθούν πιστά και άρα θα αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για την απαγόρευση θέσεων ορθίων σε μπαρ κλπ.

Το ωράριο και τα τοπικά lockdown αποτελούν φυσικά και μία απειλή προς τους καταστηματάρχες της εστίασης και των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Το πιο σκληρό είναι να βρίσκεται κανείς στη ΜΕΘ ή να χάνει ένα δικό του άνθρωπο. Επομένως είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε μέτρο, εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Για τα πλοία και την αύξηση της πληρότητας στο 80% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε διάσταση με τους ειδικούς για την αύξηση της πληρότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη εισαχθεί όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, διότι όπως ανάφερε έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν επιβάτες στον εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα και να συνωστίζονται, ενώ μέσα παραμένουν ελάχιστοι.

Ο κ.Πέτσας δήλωσε όμως ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να αποτελούν τα πλοία εστία ανησυχίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξαναδεί το θέμα της πληρότητας αλλά σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδειξε να συζητά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο γενικευμένων και οριζόντιων περιορισμών με την επαναφορά των SMS στο 13033 και με αιτιολόγηση μετακινήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση