E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μια Ελληνίδα περιγράφει τις μέρες της καραντίνας στην Ισπανία

Η Αθηνά Σιαμίδου μοιράζεται στιγμές και σκέψεις από την πόλη Avilés στη βόρεια Ισπανία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/4/2020 | 00:15

Μια Ελληνίδα περιγράφει τις μέρες της καραντίνας στην Ισπανία

Η Αθηνά Σιαμίδου, εκπαιδευτικός, μοιράζεται στιγμές και σκέψεις από την πόλη Avilés στη βόρεια Ισπανία, όπου ζει τον τελευταίο χρόνο με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά. 

"Η πανδημία με βρήκε στην πόλη Avilés στη βόρεια Ισπανία. Αν έχουμε πολλά κρούσματα; Ποιος ξέρει; Αν δε γίνονται μαζικά τεστ πως θα ξέρουμε;

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα πρώτα κρούσματα στην Ισπανία είχαν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο, αλλά οι Ισπανοί το συνειδητοποίησαν λίγες μέρες μετά από τους Έλληνες. Θανάτους έχουμε πολλούς, αλλά κυριως στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και στην Καστίλλη και Λεόν.

Νιώθω εγκλωβισμένη, μερικές φορές φοβισμένη, απογοητευμένη, κάποιες φορές αισιόδοξη... νομίζω ότι περνάω από μεγάλη γκάμα συναισθημάτων καθημερινά!

Η περιοχή γενικά νομίζω ότι δεν ξέρει από πού της ήρθε αυτό το χτύπημα. Ο κόσμος εδώ ζει στην καθημερινότητά του έξω και τώρα αναγκάζεται να κλειστεί στο σπίτι του. Δεν τους αρέσει, αλλά σέβονται τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Φοβούνται πάρα πολύ για τις οικονομικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Τέλος πιστεύουν πολύ στο σύστημα υγείας τους και το στηρίζουν. Κάθε βράδυ στις 20:00 βγαίνουν και χειροκροτούν το νοσηλευτικό προσωπικό και πιέζουν όσο μπορούν για να δοθούν περισσότερα χρήματα κλπ.

Τα μίντια λένε λίγο πολύ ότι και στην Ελλάδα. Επειδή ακολουθώ διάφορες σελίδες ενημέρωσης τόσο εδώ όσο και ελληνικές, καμιά φορά νομίζω ότι απλά διαβάζω τα ίδια σε δύο γλώσσες. Ακόμα και τα σχόλια στα σοσιαλ μίντια επαναλαμβάνονται. Υπάρχουν οι συνωμοσιολόγοι, οι έλα μωρέ δεν πειράζει, οι για όλα φταίει το κράτος, οι εσείς τα φάγατε κλπ κλπ.

"Ο κόσμος εδώ είναι πολύ της αγκαλιάς και των φιλιών, της οικογένειας, του να βγαίνουν έξω. Ακόμα λοιπόν και αν τηρούν τα μέτρα τώρα, δεν πιστεύω ότι θα αντέξουν για πολύ".

Στην Ισπανία επιτρέπεται κάποιος να βγει από το σπίτι αν έχει άδεια για να πάει στη δουλειά του, στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ, βόλτα το κατοικίδιο στα 200μ από το σπίτι και να βοηθήσει κάποιον συγγενή που δεν τα καταφέρνει μόνος του. Δεν επιτρέπονται οι γυμναστικές και οι βόλτες ακόμα.

Λένε ότι από Δευτέρα θα επιτρέψουν μάλλον μια ώρα βόλτα, την ημέρα, σε απόσταση 1χλμ. από το σπίτι, σε παιδιά κάτω των 14 με συνοδεία ενός ενήλικα.

Η ταυτότητα των Ισπανών έχει γραμμένη πάνω τη διεύθυνση κατοικίας σε αντίθεση με την ελληνική, οπότε τα τσεκ είναι πιο συχνά και πιο αυστηρά.

Αυτό που με αποθαρρύνει περισσότερο είναι πως δεν υπάρχουν διεθνείς πτήσεις. Βρέξει χιονίσει δεν μπορώ να έρθω να δω την οικογένεια μου στην Ελλάδα. Ακόμα και να ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι δεν ξέρω αν θα πάρω το ρίσκο να γυρίσω για διακοπές μιας και μπορεί να μας ξανακλεινουν στα σπίτια μας ανά πάσα στιγμή και δε θα ήθελα να εγκλωβιστώ ούτε στην Ελλάδα.

Γενικά ο κόσμος προσπαθεί να είναι προσεκτικός με τα μέτρα προστασίας, αλλά δε βοηθάει η κουλτούρα πολύ. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ της αγκαλιάς και των φιλιών, της οικογένειας, του να βγαίνουν έξω, του να αγοράζουν κάθε μέρα φρέσκο ψωμί λες και δεν μπορούν να το καταψύξουν. Ακόμα λοιπόν και αν τα τηρούν τώρα δεν πιστεύω ότι θα αντέξουν για πολύ.

Περισσότερο φοβάμαι να μην αρρωστήσει κάποιος στην οικογένεια μου εδώ ή στην Ελλάδα. Αν είναι στην Ελλάδα ξέρω ότι δε θα μπορέσω να έρθω να βοηθήσω με όποιο τρόπο. Αν αρρωστήσει κάποιος εδώ δε θέλω να βρεθούμε σε νοσοκομείο μιας και καλώς η κακώς είμαι σε ξένη χώρα και δε νιώθω 100% κομμάτι της. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει αργά η γρήγορα και να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μας συνήθειες. Ξέρετε άλλωστε για τι πράγμα μιλάω. Καφέδες, ταβέρνες, πανηγύρια, εκδρομές και όλα τα συναφή...".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά Χτες
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών