E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/9/2019 | 21:37

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό

Body+Mind 01.10.2025
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει

Δεν είναι μύθος: Στην Ιταλία υπάρχει σιντριβάνι που ρέει δωρεάν κρασί 24/7

Ταξίδια 01.10.2025
Πού βρίσκεται το εντυπωσιακό αξιοθέατο

Η κορεάτικη τεχνική layering που υπόσχεται επιδερμίδα σαν… πορσελάνη

Style Χτες
Το μυστικό των K-beauty experts για δέρμα που λάμπει από υγεία και φρεσκάδα

Η ελληνική «Ιερουσαλήμ» που κρύβει 72 ναούς και μια βιβλιοθήκη… θησαυρό παγκόσμιας εμβέλειας!

Ταξίδια Χτες
Μια βόλτα στη Βέροια αποκαλύπτει μυστικά βυζαντινά στολίδια, γειτονιές-χρονικά και μια βιβλιοθήκη που έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο!

Έρευνα: Από ποια ηλικία αρχίζουμε να «γερνάμε απότομα»;

Body+Mind Χτες
Η κρίσιμη δεκαετία που αλλάζει το σώμα μας και όσα δείχνουν οι επιστήμονες

Ξεχασμένο θαύμα: Η αρχαία πόλη της Μεσογείου με το θέατρο που κόβει την ανάσα

Ταξίδια Προχτές
Ανακαλύψτε την πόλη που στέκει απόρθητη πάνω από 1.600 χρόνια

Δεν κοιμήθηκες καλά; Ποιες ασκήσεις να αποφύγεις και ποιες να κάνεις για να μη «καταστρέψεις» το σώμα σου

Body+Mind Προχτές
Μάθε ποιες ασκήσεις σε προστατεύουν μετά από μια άυπνη νύχτα και ποιες μπορεί να βλάψουν το σώμα σου

Tι να τρως αυτή την εποχή για λαμπερό δέρμα

Body+Mind Προχτές
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο

«Το μονοπάτι του Ασκληπιού»: Η πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος που βλέπεις δέντρα να… χορεύουν

Ταξίδια 28.09.2025
Από τα βότανα του μύθου στα δέντρα που λικνίζονται