E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/9/2019 | 21:37

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να πάρεις μαζί σου στο νεσεσέρ του Σαββατοκύριακου

Body+Mind 27.06.2025
Ετοίμασε το τσαντάκι σου και καλη εκδρομή!

Λάδι και baby oil για μαύρισμα: Πρόσεξε πολύ!

Body+Mind 27.06.2025
Γιατί το baby oil είναι επικίνδυνο στον ήλιο και τι να επιλέξεις

Το «μπαλκόνι» των Βαλκανίων! Ένας κρυμμένος θησαυρός που ‑μάλλον‑ είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας

Ταξίδια Χτες
Εκεί που η πέτρα μιλά βλάχικα, τα σύννεφα περνάνε ξυστά από τα κεραμίδια και οι καταρράκτες κρύβουν θρύλους σε κάθε τους σταγόνα

Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς να προστατεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα

Body+Mind Χτες
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη

Trend alert: Θα φορούσες κι εσύ ένα ζαχαρωτό εσώρουχο όπως η Bianca Censori;

Style Χτες
Εσώρουχα που δεν χρειάζεται να βγάλεις… τα τρως!

5 ελληνικά νησιά που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν ‑ κι όμως είναι παράδεισοι!

Ταξίδια Προχτές
Μικροί, άγνωστοι θησαυροί διασκορπισμένοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, που σου ψιθυρίζουν «έλα να χαθείς»

5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου

Eat + Drink Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!

Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή στις διακοπές χωρίς πολλά προϊόντα

Style Προχτές
Λάμψε με απλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα!