E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο ερημίτης του Φιλοπάππου

Ο Ματθαίος Μονσελάς ζει σε μια σπηλιά του αττικού λόφου

Δημοσίευση 15/1/2013 | 00:00

Αυτός είναι ο ερημίτης του Φιλοπάππου

Είναι ένα όνομα που έχει συνδεθεί με μία από τις πλέον πολύκροτες αστυνομικοδικαστικές υποθέσεις που γνώρισε η χώρα. Είναι ο πρωταγωνιστής της δολοφονίας κατά παραγγελία για «ανθρωπιστικούς λόγους» της οδοντιάτρου Γεωργίας Βαγενά πριν από 19 χρόνια.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα ο 58χρονος Ματθαίος Μονσελάς δηλώνει ότι δεν σκότωσε αυτός την Βαγενά. «Δεν θυμάμαι να την πυροβόλησα εκείνη τη στιγμή που βρέθηκα δίπλα της στην περιοχή Λεύκα στον Κουβαρά. Θυμάμαι τον κρότο από τρεις πιστολιές και είδα το πτώμα της να έχει δεχτεί μια σφαίρα στο σώμα της. Είχαμε φτάσει μαζί στο σημείο και μετά από αυτό έφυγα γιατί φοβήθηκα», δηλώνει ο άστεγος Ματθαίος Μονσελάς στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο».

Όταν ο Ματθαίος Μονσελάς γνωρίστηκε με την οδοντίατρο, εκείνη αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και τον εκλιπαρούσε να τη σκοτώσει, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της.

Η περιοχή όπου ζει στου Φιλοπάππου θυμίζει ζούγκλα, καθώς υπάρχει πυκνή βλάστηση, ενώ αρκετοί σκύλοι τού κάνουν παρέα.

Ο Μονσελάς, άστεγος εδώ και καιρό, έχει κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα από τέντες, που είναι μπροστά από μια σπηλιά. Τρεις καρέκλες, ένα παλιό τραπέζι και διάφορα αντικείμενα πεταμένα σε ένα πλάτωμα αποτελούν το πρωτόγονο νοικοκυριό του.

«Μένω εδώ από τις 6 Δεκεμβρίου του 2011, από τότε που Χρυσαυγίτες μού έκαψαν ένα τροχόσπιτο όπου έμενα και το είχα σταθμευμένο κάτω από το θέατρο της Δώρας Στράτου», δηλώνει ο Ματθαίος Μονσελάς.

Σε αυτό το περιβάλλον μιλάει για όσα βίωσε και βιώνει: «Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκα δούλεψα σε πολλές δουλειές. Μόλις τους έλεγα ότι είμαι αποφυλακισμένος ή το μάθαιναν μόνοι τους με έδιωχναν. Πού να στεριώσω;», λέει και συνεχίζει… «Αποφυλακίστηκα στις 30 Δεκεμβρίου του 1999 και πρόφτασα να κάνω Πρωτοχρονιά έξω από τη φυλακή. Ας είναι καλά ο νόμος που προβλέπει μείωση της ποινής χάρη του πρότερου έντιμου βίου».

Στην ερώτηση αν θα αποδεχόταν πρόταση για δουλειά, απαντά αρνητικά: «Όχι, γιατί εδώ και πολλά χρόνια από τότε που φυλακίσθηκα, δηλαδή εδώ και 15 χρόνια, δεν εργάσθηκα ξανά. Θα είμαι αντιπαραγωγικός για κάθε εργοδότη», δηλώνει ο Μονσελάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μοναδική γλώσσα της Ευρώπης που δεν έχει συγγένεια με καμία άλλη

Νέα Εποχή 09.06.2025
Οι γλωσσολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Κοστίζει εκατομμύρια να λες «ευχαριστώ» στο ChatGPT – Η απίστευτη αποκάλυψη του CEO της OpenAI

Νέα Εποχή 09.06.2025
Όταν το «ευχαριστώ» στο ChatGPT κοστίζει… μια περιουσία

Γιατί τα fashion brands έχουν δικές τους καφετέριες;

Stories 09.06.2025
Όταν ένα fashion brand ανοίγει τη δική του καφετέρια, δεν το κάνει απλά για να πουλάει καφέ...

Η εκδίκηση της Κίνας στο TikTok

Νέα Εποχή 09.06.2025
Πολυτελή ρούχα σχεδιαστών στο 1/10 της τιμής

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Stories 09.06.2025
Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Πόσο ψηλός ήταν ο Γολιάθ; Τι λένε οι επιστήμονες

Ιστορικά 09.06.2025
Μια επιστημονική ερμηνεία για το ύψος του Γολιάθ

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories 09.06.2025
Μια ξύλινη κληρονομιά

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Stories 09.06.2025
Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 09.06.2025
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Μέσα στο πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο μπορείς να ακούσεις το αίμα σου να κυλά

Stories 09.06.2025
Κανένας δεν μπόρεσε να μείνει μέσα για μια ολόκληρη ώρα

Η θυσία ενός μικρού χωριού που σταμάτησε την εξάπλωση του «Μαύρου Θανάτου»

Ιστορικά 09.06.2025
Τα μέτρα που αργότερα έγιναν κανόνας