E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Ιταλός δημοσιογράφος πίσω από την είδηση για το «θάνατο» του Κώστα Γαβρά

Επαιρνε συνεντεύξεις... «μαϊμού» από διεθνείς προσωπικότητες και χάκαρε προφίλ

Δημοσίευση 31/8/2018 | 11:20

O Ιταλός δημοσιογράφος πίσω από την είδηση για το «θάνατο» του Κώστα Γαβρά

Κατάφερε να παρασύρει παγκόσμιους κολοσσούς της ενημέρωσης όπως το AP, Reuters, France24, Washington Post και μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ για τον δήθεν «θάνατο» του Κώστα Γαβρά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommaso De Benedetti δεν κατάφερε να κάνει καριέρα ως δημοσιογράφος και αποφάσισε... να εκδικηθεί:

Αναρτά συχνά fake news για να εκθέσει μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης και να αποδείξει πόσο ευάλωτα είναι στα hoaxes.

Ο Benedetti δημιούργησε έναν λογαριασμό στο twitter προ δύο ημερών στο όνομα @Mzorba.gr.

Εβαλε φωτογραφία της νέας υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδος και link που παραπέμπει στο υπουργείο Πολιτισμού. «Αυτό είναι το πρώτο μου tweet» έγραψε – όπως συνηθίζει με τους ψεύτικους λογαριασμούς - στις 29 Αυγούστου. Αφού ανήρτησε μερικά tweets το μεσημέρι της 30ης Αυγούστου ανέβασε την «είδηση» με τον θάνατο του Κώστα Γαβρά, παραπλανώντας πολλά διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ.

«Ο θάνατος του Κώστα Γαβρά ανακοινώθηκε κατά λάθος από πολλά ΜΜΕ», έγραψε το σάιτ huffingtonpost Γαλλίας. «Το πρακτορείο ΑΡ, το ραδιόφωνο France Inter αλλά και το C News παγιδεύτηκαν από έναν λογαριασμό Twitter που δεν το κάνει για πρώτη φορά», αναφέρει.

«Όχι, ο Κώστας Γαβράς δεν πέθανε: είναι μια ακόμη φάρσα του Ιταλού Tommasso Debenedetti», έγραψε το βελγικό σάιτ rtbf.be.

«Η φήμη κυκλοφόρησε για μερικά λεπτά στα social media ότι ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς πέθανε, σε ηλικία 85 ετών. Η πηγή ήταν δήθεν ένας λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος ανήκε στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Αμέσως, ανήρτησε την είδηση το πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ και ακολούθησαν το κανάλι France 24, το σάιτ του Καναδά La Presse, οι New York Times και η Washington Post στις ΗΠΑ.

Ολα αυτά τα ΜΜΕ εξαπατήθηκαν για μια ακόμη φορά από τον Tommasso Debenedetti, αυτόν τον Ιταλό που συνηθίζει να ανακοινώνει ψεύτικους θανάτους. Την τελευταία φορά το έκανε τον Μάιο του 2017 και είχε παγιδέψει μεγάλα ΜΜΕ, όπως η Le Figaro, ανακοινώνοντας τον ψεύτικο θάνατο της συγγραφέως Svetlana Alexievitch», αναφέρει.

Αρχικά έγραφε για τοπικές ιταλικές εφημερίδες, ωστόσο η «καριέρα» του τελείωσε σύντομα όταν το 2010 αποκαλύφθηκε ότι πολλές από τις «συνεντεύξεις» που είχε κάνει με ανθρώπους του πνεύματος, ήταν... αποκυήματα της φαντασίας του.

Προσωπικότητες όπως ο Τζον Γκρίσαμ, ο Άρθουρ Μίλερ, ο Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος ήταν κάποιοι από αυτούς από τους οποίους δήθεν πήρε συνέντευξη.

Η δραστηριότητά του «ξεσκεπάστηκε» όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη...

Φυσικά απελύθη και έκτοτε ξεκίνησε να εκδικείται τα ΜΜΕ. Δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter από το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσουνάμι μετά από σεισμό: Πώς γεννιέται το πιο ύπουλο κύμα του πλανήτη

E-Daily 3.Left 21.04.2026
Όταν η γη κουνιέται… η θάλασσα σηκώνεται

Κοιμήθηκε για ένα βράδυ και «ξύπνησε» μετά από 9 χρόνια: Η υπόθεση που δεν μπόρεσε να εξηγήσει η ιατρική

E-Daily 3.Left 21.04.2026
Η ανεξήγητη ιστορία της Evelina Cotton που μπέρδεψε γιατρούς και αψήφησε τον χρόνο

Το παλαιότερο ξενοδοχείο μετρά 1.321 χρόνια ζωής ‑ Δεν έχει κλείσει ούτε μία μέρα

E-Daily 1.Hero 21.04.2026
Στην Ιαπωνία λειτουργεί το παλαιότερο ξενοδοχείο στον πλανήτη και παραμένει οικογενειακή υπόθεση εδώ και 52 γενιές

Σπάει το «ανδρικό φρούριο»: Η γυναίκα που γράφει ιστορία στον στρατό της Αυστραλίας

E-Daily 3.Left Χτες
Η άνοδος-ορόσημο της Susan Coyle και οι αλλαγές που αλλάζουν για πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι «ναρκο‑ιπποπόταμοι» του Εσκομπάρ: Eγιναν ανεξέλεγκτοι, και τώρα κανείς δεν ξέρει τι να τους κάνει

E-Daily 3.Left Χτες
Στείρωση, μεταφορά ή ευθανασία; Το δίλημμα που δεν έχει καλή απάντηση

Διαστημικός «εφιάλτης»: Το πυρηνικό υπερόπλο του Πούτιν που απειλεί με παγκόσμιο μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left Χτες
Στο επίκεντρο των αμερικανικών ανησυχιών βρίσκεται ο σχεδιασμός της Ρωσίας για την ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιδορυφορικού συστήματος με πυρηνική ισχύ

Sarah Paulson: To μικροσκοπικό σπίτι της πασίγνωστης ηθοποιού δίπλα στη θάλασσα

E-Daily 3.Left Χτες
Θα μπορούσε να έχει έπαυλη, αλλά δεν θέλει

Το κόλπο με τα 50 ευρώ που αδειάζει αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα

E-Daily 3.Left Χτες
Νομίζεις ότι στάθηκες τυχερός;

Μήπως να αρχίζουμε να δουλεύουμε όπως τα 90s;

E-Daily 3.Left Προχτές
Αρθρο του Atlantic μας θυμισε πως... ίσως και να το χρειαζόμαστε

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί