E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εθνική του Παναμά και ο «Γολγοθάς» της στον δρόμο για το Μουντιάλ

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ εναντίον της Αγγλίας

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 28/6/2018 | 00:20

Η εθνική του Παναμά και ο «Γολγοθάς» της στον δρόμο για το Μουντιάλ
@bbc.com

Ο Παναμάς στο πρώτο του παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-0. Στο δεύτερο παιχνίδι βρέθηκε να χάνει με 5-0 από την Αγγλία στο ημίχρονο. Όμως οι παίκτες του δεν πτοήθηκαν. Μετά από ένα τυχερό γκολ της Αγγλίας που ανέβασε το σκορ στο 6-0, στο 78ο λεπτό ο Felipe Baloy σκόραρε το πρώτο γκολ της Εθνικής της χώρας του σε Μουντιάλ. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, λες και κέρδισαν το ματς.

http://feedfootball.com/panama-scored-a-consolation-goal-and-fans-celebrated-wholeheartedly/

@feedfootball.com

Πολλοί το βρήκαν αστείο, άλλοι πάλι το βρήκαν γλυκό. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από αυτό. Οι παίκτες του Παναμά αγωνίζονται κάθε στιγμή σε αυτό το Μουντιάλ για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους Amilcar Henriquez, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2017 κατά την διάρκεια των προκριματικών. Και επιπλέον, αγωνίζονται για να στείλουν ένα μήνυμα στις φτωχογειτονιές του Παναμά. Πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει και να χαρίσει μια νότα αισιοδοξίας για το αύριο.

Ένα χρόνο περίπου πριν από το Μουντιάλ, η Εθνική Παναμά πάλευε γι’ αυτό που δεν κατάφερε στο νήμα το 2014. Πρόκειται για μια χώρα με παράδοση στο μπέιζμπολ, αλλά όχι στο ποδόσφαιρο. Δυο άγνωστοι μπήκαν στον χώρο που βρισκόταν ο 33χρονος Amilcar Henriquez και τον πυροβόλησαν με μανία. 12 σφαίρες τον βρήκαν και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Πατέρας τριών παιδιών, ο μεγαλύτερός του φόβος ήταν μήπως τα χάσει, όπως είχε πει παλαιότερα.

Ήταν εκείνος που είχε πείσει τον Κολομβιανό προπονητή Hernan Dario Gomez να βοηθήσει την Εθνική της χώρας του να καταφέρει ότι δεν κατάφερε το 2014. Ο Amilcar δυστυχώς δεν ολοκλήρωσε τον στόχο που είχε θέσει. Έγινε ο 19ος ποδοσφαιριστής από τον Παναμά που δολοφονείται από το 1990.

https://www.ourwindsor.ca/sports-story/8691132-correction-wcup-panama-henriquez-story/

@ourwindsor.ca

Έξι μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου του 2017, ο Roman Torres πέτυχε το νικητήριο γκολ εναντίον της Κόστα Ρίκα, που έστειλε τον Παναμά στο Μουντιάλ και τις ΗΠΑ εκτός. Τα πανηγύρια κράτησαν για μέρες και ο πρόεδρος της χώρας ανακήρυξε την ημέρα ως αργία. Το μυαλό όλων πήγε στον Amilcar Henriquez. Και φυσικά η πρόκριση ήταν αφιερωμένη σε αυτόν.

http://www.goal.com/en-gb/news/video-panama-helps-knock-us-out-of-world-cup-with-phantom/bc9kew0cugut1ik4xuakl0k7n

@goal.com

Χρειάστηκαν τεράστια ψυχικά αποθέματα για να γίνει το «θαύμα». Οι παίκτες του Παναμά, που πολλοί από αυτούς έχουν κατά καιρούς μπλεχτεί σε δουλειές συμμοριών, ίσως σκέφτονταν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο. Πέρασαν έναν «Γολγοθά», αλλά τα κατάφεραν. Και το γκολ του Baloy θα τον θυμούνται για πάντα. Ως μια απόδειξη ότι ο αθλητισμός έχει μια μαγεία που μπορεί να απαλύνει τις πληγές τις οποίες δημιουργεί η βία και το έγκλημα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορία του «χρονoταξιδιώτη» που φέρεται να κέρδισε 350 εκατ. δολάρια σε δύο εβδομάδες

Stories 25.02.2026
Ο άνθρωπος που ήρθε από το 2250 για να παίξει στο χρηματιστήριο – Μύθος, απάτη ή το πιο επιτυχημένο hoax;

Η ερωμένη που «έκαψε» τον «Ελ Μέντσο»

Stories 25.02.2026
Το κρυφό ραντεβού στα βουνά και το τέλος του ισχυρότερου βαρόνου

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Περιβάλλον Χτες
Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories Χτες
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Stories Χτες
Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Stories Χτες
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Πρόσωπα Χτες
Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.