E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Για 3 ημέρες ο κ. Αυτιάς μιλούσε ζωντανά... με το βίντεο του κ. Ψωμιάδη!

Αυτός ειναι ο 'πάτος' του βαρελιού για την ενημερωτική τηλεόραση;

Δημοσίευση 16/10/2009 | 17:11

Για 3 ημέρες ο κ. Αυτιάς μιλούσε ζωντανά... με το βίντεο του κ. Ψωμιάδη!

Επί τρείς μέρες ο κ. Αυτιάς μιλούσε

Αρχικά υποψιαστήκαμε ότι απλά ο Νομάρχής έλεγε τα ίδια τρεις διαδοχικές ημέρες στον «αγαπημένο» του Γιώργο Αυτιά. Προσέχοντας όμως το βίντεο των τριών συνεντεύξεων, παρατηρήσαμε ότι στις τρεις εμφανίσεις ο μόνος που άλλαζε ρούχα ήταν ο παρουσιαστής του Alter… και ότι ο Νομάρχης έκανε τις ίδιες κινήσεις, τις ίδιες παύσεις, τα ίδια χτυπήματα στο τραπέζι. Η εξήγηση ήταν απόλυτα προφανής: η συνέντευξη είχε μαγνητοσκοπηθεί, πλην όμως κάθε μέρα ο Γιώργος Αυτιάς προτιμούσε να «ξαναθέτει» τα ερωτήματα δίνοντας την εντύπωση νέας συνέντευξης… Καθαρή απάτη δηλαδή.

Φαίνεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς δεν έχει σε σπουδαία εκτίμηση το «λατρεμένο» του κοινό, και θεωρεί ότι μπορεί κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο. Τα εύσημα ανήκουν στην εξαιρετική ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» που ανέδειξε το συγκεκριμένο περιστατικό και φυσικά το καυτηρίασε δεόντως στην χθεσινή της εκπομπή. Και αμέσως μετά την εκπομπή, η ανακάλυψη αυτή κάνει το γύρο του internet με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις, ενώ σε περιόδους καυτής επικαιρότητας δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ένας πολιτικός να εμφανίζεται ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα κανάλια (όπου στην πραγματικότητα μία μόνο εμφάνιση είναι «ζωντανή»). Όμως τις τρεις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Αυτιάς έσπασε κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προσπαθώντας να πείσει το κοινό του ότι συζητά ζωντανά με τον κ. Ψωμιάδη.

Μπορεί την μεγαλύτερη ευθύνη για το περιστατικό να έχει ο Γιώργος Αυτιάς και η ομάδα της εκπομπής του, όμως για να είμαστε δίκαιοι όμως δεν είδαμε και το Νομάρχη Θεσσαλονίκης να προβαίνει σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία στα Μέσα Ενημέρωσης, όταν τη δεύτερη (ή την τρίτη) ημέρα επανάληψης του βίντεο είδε τον εαυτό του ξανά στην οθόνη… στον ίδιο ακριβώς διάλογο.

Τελικά μάλλον θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει πάτος για την «ενημερωτική» τηλεόραση στη χώρα μας. Και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η ΈΣΗΕΑ με την επιτροπή δεοντολογίας της (αν και μάλλον οι ελπίδες για τέτοιες εξελίξεις  αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας).

Δείτε και μόνοι σας το βίντεο για να γελάσετε… κλαίγοντας για την κατάντεια της ενημερωτικής τηλεόρασης. Και πάλι μπράβο στο «Ράδιο Αρβύλα» που το ανέδειξε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η λογοκλοπή που γέννησε έναν ύμνο: Η άγνωστη ιστορία του Born in the U.S.A.

Μουσική Χτες
Πώς ένα ξεχασμένο σενάριο έγινε το πιο πολιτικό τραγούδι της Αμερικής

Τι συνέβη όταν ο Al Pacino γνώρισε έναν αληθινό μαφιόζο ενώ γυρνούσε τον «Νονό»

Σινεμά Χτες
Όταν ζωή και τέχνη μιμούνται η μια την άλλη

Η μουσική βιομηχανία σαρώνει αλλά γιατί οι καλλιτέχνες βρίσκονται με άδειες τσέπες;

Μουσική Χτες
Ρεκόρ εσόδων αλλά και ρεκόρ παραπόνων από καλλιτέχνες

Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ επιστρέφει στην τηλεόραση

TV Σειρές Προχτές
Πότε θα δούμε τη θρησκευτική σειρά;

Η κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, Μαριάνα είναι το επόμενο μουσικό viral

Μουσική Προχτές
Eτοιμάζεται για μεγάλη επιτυχία

2ο ΗΜΙΖ Anniversary Live…by popular demand!

Μουσική 02.04.2026
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12:00!

Ταινίες της εβδομάδας: H Zendaya συναντα τον Robert Pattinson σε μια ανατρεπτική rom‑com

Σινεμά 01.04.2026
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

5 «καλά παιδιά» σε σειρές που στην πραγματικότητα θα ήταν ανυπόφοροι

TV Σειρές 31.03.2026
Καλοί στην οθόνη, ανυπόφοροι στη ζωή

Οι ελληνικές σειρές που έκαναν την υψηλότερη τηλεθέαση

TV Σειρές 28.03.2026
Όταν οι σειρές της ελληνικής tv έκανα νούμερα που .. ζαλίζουν!

Pantera, Trivium & more 9 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού

Μουσική 27.03.2026
Το Release Athens 2026 υποδέχεται τους Trivium, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού