E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Home Alone: Ποια από τις 6 ταινίες είναι η χειρότερη;

Βαθμολογούμε τις ταινίες μόνος στο σπίτι από το 1 μέχρι το 10!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 19/12/2022 | 01:03

Home Alone: Ποια από τις 6 ταινίες είναι η χειρότερη;
E-Daily Illustration

Χριστούγεννα σημαίνει αυτόματα .... Home Alone!

Κάθε χρόνο, η περίοδος των γιορτών ισούται με μαραθώνιο των ταινιών "Home Alone", από την 1η με τον Macaulay Culkin του 1990, μέχρι την 6η που κυκλοφόρησε το 2021!

Εμείς βαθμολογούμε τις ταινίες αυτές από το 1 μέχρι το 10 και τις βάζουμε σε ...σωστή σειρά!

6η θέση: Home Alone: The Holiday Heist, 2/10

Στον πάτο της λίστας μπαίνει η 5η κατά σειρά ετών ταινία Home Alone, που κυκλοφόρησε το 2012. Σε αυτή την ταινία, ο μικρός Finn (Christian Martyn) θα μείνει σπίτι με την αδερφή του (Jodelle Ferland), αφού οι γονείς τους βρίσκονται εκτός πόλης, και θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τα…φαντάσματα του σπιτιού.

5η θέση: Home Sweet Home Alone, 3/10

Η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε, το 2021, σε γενικές γραμμές είναι εντελώς αμερικανιά, αλλά μπαίνει στην προτελευταία θέση γιατί έχει crossover character τον Buzz MacCallister, τον μεγάλο αδερφό του Kevin από τις πρώτες δύο ταινίες. Ο Buzz είναι πλέον αστυνομικός της περιοχής. Στην ταινία, δύο γονείς (Rob Delaney και Ellie Kemper) είναι χρεοκοπημένοι και πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους. Έχουν μια ευκαιρία να σώσουν το σπίτι τους: Μια παλιά κούκλα αξίας 200.000 δολαρίων. Το πρόβλημα είναι ότι χάνεται και πιστεύουν ότι ο Μαξ, ένα παιδί που επισκέφτηκε το σπίτι, την έκλεψε. Για να σώσουν το σπίτι τους, προσπαθούν να πάρουν την κούκλα πίσω εισβάλλοντας στο σπίτι του παιδιού, αφού νομίζουν ότι όλη η οικογένειά του έχει φύγει για διακοπές. Ο Μαξ όμως έχει μείνει πίσω (ως συνήθως). Αυτό που είναι ενδιαφέρον όμως είναι ότι το κοινό μπορεί τελικά να δει την εμπειρία μέσα από τα μάτια των «κακών»… και αυτό που βλέπουμε είναι ότι στην πραγματικότητα δεν είναι κακοί, είναι απλώς απελπισμένοι και θέλουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει.

4η θέση: Home Alone 4: Taking Back the House, 4/10

Αυτή είναι η μόνη ...επανεκτέλεση του Home Alone με τον Kevin, αν και ο Culkin δεν επανέλαβε τον ρόλο (ο μικρός ηθοποιός Mike Weinberg πήρε τη θέση). Σε αυτή την ταινία, οι γονείς του Kevin McCallister έχουν χωρίσει. Ο πατέρας του, Peter, ζει τώρα με την πλούσια αρραβωνιαστικιά του, Natalie. Ο Kevin τους επισκέπτεται τα Χριστούγεννα, ενώ σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν μια βασιλική οικογένεια. Ο Kevin αρχικά διασκεδάζει πολύ στην έπαυλη μέχρι που πιάνει τον παλιό του εχθρό Marve (τώρα τον οποίο υποδύεται ο French Stuart) και η σύζυγός του Vera (Missy Pyle). Καταλήγει να τους στήσει πολλές παγίδες μέσα στην έπαυλη. Μετά τη σύλληψη, η βασιλική οικογένεια επιλέγει να περάσει τις διακοπές της με τους McCallister και ο Peter  αποφασίζει να επιστρέψει στην οικογένειά του. Συμπαθητική η ταινία και οι παγίδες, αλλά δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση το cast με τις πρώτες 2, καθώς και η γενικότερη αίγλη των πρώτων ταινιών έχει χαθεί.

3η θέση: Home Alone 3, 7/10

Τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά και πλοκή, στην τρίτη ταινία που κυκλοφόρησε το 1997. Εδώ, ο πρωταγωνιστής είναι ο γλυκός και αξιαγάπητος Alex Pruitt που έχει στα χέρια του ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο στο οποίο περιέχεται ένα μικροτσιπ μιας συμμορίας τρομοκρατών από τη Β.Κορέα. Στην προσπάθειά τους να πάρουν πίσω το μικροτσίπ, φτάνουν στο σπίτι του μικρού, δε γνωρίζουν όμως ότι ο Alex είναι μέσα με ανεμοβλογιά. Το καστ είναι πολύ καλό, οι παγίδες του Alex εξαιρετικές και έξτρα μπόνους η αδερφή του Alex, Molly, την οποία υποδύεται η νεαρή τότε Scarlett Johansson. 

2η θέση: Home Alone 1, 9/10

Θα ήταν φυσικό ως πρώτη ταινία να ήταν στην πρώτη θέση, αλλά μπαίνει στην 2η με μικρήηηη διαφορά από τη 2η ταινία. Αυτό είναι το Home Alone το κλασικό, το original! Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιον να παίζει τον ρόλο του Kevin McCallister καλύτερα από τον Macaulay Culkin, και μαζί με την κωμική χημεία μεταξύ των "Wet Bandits", Joe Pesci και Daniel Stern, ποιος μπορεί να ξεχάσει την Catherine O'Hara ως την ενοχική μητέρα του; ("Kevin!") Ομολογουμένως, άφησε τον Kevin μόνο στο σπίτι (δύο φορές), αλλά η αφοσίωσή της στην επανένωση με τον γιο της αποδεικνύει ότι πραγματικά νοιάζεται και το κοινό δεν μπορεί παρά να την αγαπήσει.

1η θέση: Home Alone 2: Lost in New York, 10/10

Στην κορυφή της λίστας η 2η ταινία Home Alone. Έχει μικρή απόκλιση από την 1η ταινία, αλλά κερδίζει αυτή, καθώς έχουμε επιπλέον εξαιρετικό υλικό από τη στολισμένη Νέα Υόρκη του 1992, από το παιχνιδάδικο του Duncan, από το στολισμένο δέντρο το Rockefeller Center, από το Plaza Hotel και φυσικά, αξέχαστες ερμηνείες του Tim Curry και της Dana Ivy. Τέλος, οι παγίδες του Kevin είναι ακόμα πιο extreme από την πρώτη ταινία!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική