E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιες ταινίες να δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 24/10/2022 | 01:10

Ποιες ταινίες να δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
@rogerebert.com

Μια ταινία την ημέρα για πιο ευχάριστα βράδια

Κάθε εβδομάδα σας προτείνουμε μια ταινία την ημέρα που παίζεται στα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης και σας εξηγούμε τον λόγο που πρέπει να τις δείτε για να κάνετε τα βράδια σας πιο ευχάριστα.

Δευτέρα 24/10

Phone Booth (ΣΚΑΪ) - 23:15

Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα γυρισμένο σχεδόν όλο μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Το σασπενς είναι συνεχώς ανηφορικό αφού η ζωή ανθρώπων κινδυνεύει από έναν αδίστακτο και άκρως ικανό sniper και μόνο η διαπραγμάτευση μπορεί να τον καθυστερήσει ή να του αλλάξει τα σχέδια.

Τρίτη 25/10

J’ Accuse (Open Beyond) 21:00

Η ιστορία γύρω από την πιο γνωστή υπόθεση δικαστικής πλάνης στην σύγχρονη ιστορία του κόσμου. Ο Γάλλος Λοχαγός Αλφρεντ Ντρειφούς, καταδικάζεται για εσχάτη προδοσία. Ο αντισυνταγματάρχης Ζωρζ Πικάρ βρίσκει στοιχεία για την αθώωση του τα οποία ξεσκεπάζουν ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο. Το «Κατηγορώ» του Εμιλ Ζολά, τραβάει τα βλέμματα της κοινής γνώμης και αλλάζει σταδιακά την έκβαση της ιστορίας. Η ταινία του Ρόμαν Πολανσκι αποτυπώνει όλες τις εκφάνσεις του σκανδάλου που συντάραξε τη Γαλλία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τετάρτη 26/10

Once Upon a Time in America (Open Beyond) 23:30

Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε καλά να προτείνουμε μια ταινία που ξεκινάει κάπως αργά και διαρκεί σχεδόν τέσσερις ώρες, αλλά το αριστούργημα του Sergio Leone δεν μπορεί να έχει αντίπαλο. Ο Robert De Niro σε μια από τις πιο ολοκληρωμένες ερμηνείες της καριέρας του, επιστρέφει στα μέρη όπου έγιναν όσα δεν θέλει να θυμάται για να τα αντιμετωπίσει και να μάθει ότι του έκλεψαν τη ζωή του. Η μουσική του Ennio Morricone προσθέτει συναισθήματα σχεδόν σε κάθε σκηνή στη δραματουργία της ταινίας.

Πέμπτη 27/10

Hacksaw Ridge (Star) 21:00

Η αληθινη ιστορία του Desmond T. Doss, του στρατιώτη που αρνήθηκε να σκοτώσει οποιονδήποτε και να πιάσει όπλο στα χέρια του, αλλά τελικά έγινε ο πρώτος που τιμήθηκε με Μετάλλιο Ανδρείας χωρίς να έχει πυροβολήσει ούτε μια φορά. Μια ταινία έμπνευσης και κατά του πολέμου δια χειρός Mel Gibson.

Παρασκευή 28/10

Inglourious Basterds (Ant1) 22:00

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Quentin Tarrantino, μια αντιναζιστική ωδή στο σινεμά, δεν θα μπορούσε να λείπει την 28η Οκτωβρίου από την watchlist μας. Η ταινία θα σας καθηλώσει, θα σας προβληματίσει και θα σας κάνει να δείτε τα θαύματα που μπορεί να κάνει ο συνδυασμός της ανδρείας και της τέχνης.

Σάββατο 29/10

Mission Impossible III (ΣΚΑΪ) 21:00

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά franchise όλων εποχών, με τον «Die Impossible» πράκτορα Ethan Hunt να προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή, αλλά οι καταστάσεις να μην τον αφήνουν. Οπότε θα χρειαστεί να δράσει και πάλι για να προστατέψει όσους αγαπά, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Κυριακή 30/10

Slumdog Millionaire (Ant1) 22:00

Το αριστούργημα του Danny Boyle που κέρδισε 8 Όσκαρ, μας μαθάινει ότι ποτέ δεν υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες και πως κάθε στιγμή της ζωής μας είναι σημαντική για να δούμε όπως πρέπει την επόμενη. Ένας θρίαμβος λοιπόν της ζωής που θα βάλει ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική Χτες
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά 05.05.2024
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη