E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 ταινίες που οδήγησαν σε πραγματικές δικαστικές υποθέσεις

Μηνύσεις και αγωγές

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 1/5/2024 | 00:16

3 ταινίες που οδήγησαν σε πραγματικές δικαστικές υποθέσεις
Φωτογραφία από Martin Lopez

Μερικές φορές οι παραγωγές δε λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις και κάποιος τραυματίζεται στα γυρίσματα, και μερικές φορές, γίνονται λάθη στο σενάριο. Με αφορμή τις απειλές για μήνυση του Netflix από τη γυναίκα πάνω στην οποία βασίστηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά «Μικρό Ταρανδάκι» άλλες τρεις υποθέσεις.

American Hustle (2013)

Δεν συμβαίνει συχνά ένας συγγραφέας να δει το όνομά του σε μια ταινία του Χόλιγουντ και όταν συμβαίνει, είναι συνήθως κάποιος από τον κόσμο της μυθοπλασίας, η Ayn Rand, ο Charles Bukowski ή ο Stephen King.  

Το American Hustle του David O. Russell, βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Στην ταινία, ο χαρακτήρας της Jennifer Lawrence ισχυρίζεται ότι ο φούρνος μικροκυμάτων αφαιρεί τη θρεπτική αξία από το φαγητό, αναφέροντας ως πηγή της τον πρώην συγγραφέα και δημοσιογράφο του New Yorker, Paul Brodeur. Το θέμα είναι ότι ο Brodeur δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο! Σε άμεση απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό, υπέβαλε μήνυση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Columbia Pictures της Sony και των άλλων παραγωγών της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι η συμπερίληψη αυτής της ατακας στην ταινία είχε βλάψει τη φήμη του.

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Ενώ γύριζε μια σκηνή στο Κέιπ Τάουν για την έκτη ταινία του Resident Evil, η μοτοσικλέτα της κασκαντέρ Olivia Jackson συγκρούστηκε με ένα όχημα που τοποθετήθηκε σε γερανό με κάμερα με μεγάλη ταχύτητα. Από τη σύγκρουση, η Jackson υπέστη τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή της, συμπεριλαμβανομένης μιας κομμένης αρτηρίας στο λαιμό της και βλάβη στο νεύρο του νωτιαίου μυελού. Η ίδια ζήτησε αποζημίωση από το σκηνοθέτη και τον παραγωγό. Δυστυχώς, το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεσή της.

Back to the Future Part II (1989)

Το σίκουελ του Back to the Future ήταν μια επιτυχία, δεδομένης της συντριπτικά θετικής υποδοχής της πρώτης ταινίας και του φινάλε της. Ωστόσο, δεν ήθελαν όλοι οι αρχικοί ηθοποιοί να επιστρέψουν. Λόγω προσωπικών ζητημάτων, η Claudia Wells αποχώρησε από το ρόλο της και ο Crispin Glover αρνήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο του ως George McFly όταν οι παραγωγοί δεν του έκοψαν επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για το ρόλο. Αντί απλώς να τον αντικαταστήσουν με έναν όμοιο, οι σκηνοθέτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τη διαμόρφωση προσώπου του ηθοποιού από την πρώτη ταινία που δημιούργησε μια μάσκα για τον νέο ηθοποιό Jeffrey Weissman που θα φορούσε κατά τη διάρκεια των σκηνών.

Ο ηθοποιός κίνησε νομικές διαδικασίες κατά της Universal Pictures για παραβίαση του δικαιώματος δημοσιότητας. Μετά την απόρριψη της προσφοράς της Universal να απορρίψει τη μήνυση, συμβιβάστηκαν με 760.000 $. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο να δώσουν στον Glover το εκατομμύριό του από την αρχή

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Cate Blanchett καταφθάνει στις Κάννες με φόρεμα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Σινεμά Χτες
«Αν υπάρχουν άλλες διαμάχες δεν μας αφορά»

Η διάσημη σειρά που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι μισούν πραγματικά

TV Σειρές Χτες
Μια σαρκαστική και δραματική κομεντί στο σύγχρονο Λονδίνο

Οι ωραιότερες κομεντί βασισμένες σε βιβλίο

Σινεμά 19.05.2024
Λαμπερά διαμάντια του κινηματογράφου που κλέβουν τις καρδιές μας με τον πιο γλυκό τρόπο

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 19.05.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Οι Μεταφραστές: Η ταινία στο Ertflix που θα παίξει με το μυαλό σας

Σινεμά 17.05.2024
Μη βιαστείς να πεις πως βρήκες τον ένοχο

Maestro: Τι θα συμβεί στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν

TV Σειρές 13.05.2024
Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 12.05.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την