E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απελπισία στις λάσπες και στα συντρίμμια στο Τέξας: Σχεδόν 110 νεκροί, άλλοι 161 αγνοούμενοι στις ξαφνικές πλημμύρες

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καταμετρώνται 87 θύματα, ανάμεσά τους 30 παιδιά

Δημοσίευση 9/7/2025 | 09:03

Απελπισία στις λάσπες και στα συντρίμμια στο Τέξας: Σχεδόν 110 νεκροί, άλλοι 161 αγνοούμενοι στις ξαφνικές πλημμύρες

Ο απολογισμός των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στο Τέξας, ο οποίος έχει ήδη ξεπεράσει τους εκατό νεκρούς, ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς χθες Τρίτη ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή πως τουλάχιστον 161 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Μόνο στην κομητεία Κερ, 161 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής του αμερικανικού Νότου, ο Γκρεγκ Άμποτ, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε βασίζεται σε πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές φίλοι, συγγενείς και περίοικοι.

«Αυτός ο κατάλογος είναι πολύ πιθανό να μακρύνει», προειδοποίησε ο κυβερνήτης, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 109 θάνατοι στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καταμετρώνται 87 θύματα, ανάμεσά τους 30 παιδιά.

Τουλάχιστον 27 παιδιά και επιβλέποντες χάθηκαν σε κατασκήνωση θηλέων χριστιανικής οργάνωσης, στο Camp Mystic, στην όχθη του ποταμού Γκουανταλούπε, όπου βρίσκονταν κάπου 750 άνθρωποι όταν εκτυλίχτηκε η τραγωδία.

Πέντε μικρές κατασκηνώτριες και ένας επιτηρητής συνέχιζαν να αγνοούνται χθες Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ. Ο ίδιος είπε ακόμη πως άλλο παιδί, που δεν βρισκόταν στην κατασκήνωση, συνεχίζει να αγνοείται.

Στη γειτονική πολιτεία του Νέου Μεξικού, η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) εξέδωσε χθες Τρίτη έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο πλημμύρας στην πόλη Ρουιντόσο, νότια του Αλμπουκέρκι.

Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν εξαιτίας ξαφνικής πλημμύρας και σπίτια υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με την NWS, τα νερά του ομώνυμου ποταμού ανέβηκαν κατά έξι μέτρα και πλέον.

Ελικόπτερα, drones και ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνέχιζαν το έργο τους χθες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Το να διεισδύεις βαθιά στη μάζα (των συντριμμιών) είναι πολύ επικίνδυνο», συνόψισε ο Μπεν Μπέικερ, αξιωματικός σώματος ασφαλείας στο Τέξας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπογράμμισε επίσης τον αντίκτυπο της καταστροφής στον ψυχισμό των μελών των σωστικών συνεργείων. «Είναι τραγικό να γίνεσαι μάρτυρας της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Όμως το να βλέπεις πως είναι παιδί αυτό που έχασε τη ζωή του είναι εξαιρετικά δύσκολο», αναγνώρισε.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε πως θα μεταβεί στην πολιτεία μεθαύριο Παρασκευή, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια.

«Στείλαμε πολλά ελικόπτερα από παντού (…) τα στείλαμε γρήγορα», είπε ο μεγιστάνας, προσθέτοντας πως οι πολιτειακές αρχές ανέπτυξαν επίσης πόρους και γενικά «η αντίδραση ήταν απίστευτη».

Οι ελπίδες πως θα βρεθούν περισσότεροι επιζώντες μειώνονται όσο περνούν οι ώρες, έξι ημέρες αφού ξαφνικές πλημμύρες σάρωσαν περιοχή με άφθονο τουρισμό εν μέσω του τριημέρου της αμερικανικής εθνικής εορτής.

«Εξ όσων γνωρίζω, η τελευταία διάσωση (…) έγινε την Παρασκευή», την ημέρα της καταστροφής, ανέφερε ο Τζόναθαν Λαμ, της αστυνομίας της Κέρβιλ.

Κάπου 850 άνθρωποι διασώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Αρνείται ότι σκότωσε τον μικρό Παναγιωτάκη

Ελλάδα 09.07.2025
Η 25χρονη παραδέχθηκε τις δολοφονίες, αλλά αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στον θάνατο του 15 μηνών μικρού Παναγιωτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όσοι μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα συλλαμβάνονται»

Ελλάδα 09.07.2025
Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων

Κρήτη: Παρίσταναν τους γιατρούς και απέσπασαν από τα θύματά τους πάνω από 15.000€

Ελλάδα 09.07.2025
Μία γυναίκα από την Εσθονία, η οποία φέρεται να εξαπατούσε ηλικιωμένους προκειμένου να τους πάρει λεφτά, συνελήφθη

Ανδρας αυτοκτόνησε σε προαύλιο σχολείου στην Αρτα

Ελλάδα 09.07.2025
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από συγχωριανούς του

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ ‑ Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος, ποιες περιοχές θα δουν 40άρια

Καιρός 09.07.2025
Αλλάζει ο καιρός μετά τον καύσωνα – Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πώς οι αστυνομικοί την έκαναν να μιλήσει ‑ «Το έκανα, μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα»

Ελλάδα 09.07.2025
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αξιοποίησαν την προβληματική σχέση με τη μητέρα της

Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου: Εξαπολύει 728 drones και 13 πυραύλους

Κόσμος 09.07.2025
Αναφορές για τέσσερις τραυματίες σε Κίεβο και Ζαπορίζια - Ο Ζελένσκι ζήτησε ξανά να επιβληθούν «δριμείες κυρώσεις» εις βάρος της Ρωσίας

Έφοδος του ελληνικού FBI στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 09.07.2025
Έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία προκειμένου να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες των βρεφών

Ελλάδα 09.07.2025
«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ο πιο καυτός Ιούνιος στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης

Καιρός 09.07.2025
Δύο κύματα καύσωνα και θαλάσσιος πυρετός έλιωσαν τη Μεσόγειο