E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες των βρεφών

«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2025 | 10:31

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες των βρεφών

Τους θανάτους των τριών βρεφών συν της αδερφής της, όταν ήταν 14 ετών, ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, που μεταφέρεται στην Πάτρα για να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Τις δολοφονίες τεσσάρων βρεφών ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία μεταφέρεται στην Πάτρα προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό. Δεν αντέχω άλλο, ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου»

φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Μουρτζούκου παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους τριών βρεφών αλλά και της αδελφής της, το 2014, όταν ήταν 14 ετών, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει παραγραφεί. Όπως υποστήριξε, το δεύτερο παιδί της το σκότωσε κατά λάθος, καθώς το πλάκωσε στον ύπνο. Για τα υπόλοιπα βρέφη παραδέχθηκε ότι έδρασε συνειδητά.

Ειδικότερα:

- Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στο Άργος πεθαίνει η ενάμιση έτους αδελφή της Ειρήνης. Η αιτία θανάτου είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.

- Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, στην Αχαΐα, η Ειρήνη προσέχει το 6 μηνών βρέφος φίλης της καθώς η μητέρα του μωρού, η Κατερίνα έχει φύγει. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα και το μωρό είχε και επιληπτικά επεισόδια.

- Στις 19 Ιουνίου 2022, στην Αχαΐα, η Ειρήνη προσέχει το βρέφος της 19 ημερών στο σπίτι. Το μωρό πεθαίνει. Η ιατροδικαστική έρευνα καταλήγει ότι αιτία θανάτου ήταν διάμεση πνευμονίτιδα και ο γονιδιακός έλεγχος βγαίνει καθαρός.

- Στις 17 Οκτωβρίου 2023 στο Παίδων «Αγία Σοφία», πεθαίνει το 2 μηνών κοριτσάκι της. Αιτία θανάτου νοσοκομείου: καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής βρίσκει: επιληπτικές κρίσεις, ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο θάνατος αποδίδεται στις επιληπτικές κρίσεις. Συστάθηκε περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος.

Το όνομα της Μουρτζούκου εμπλέκεται επίσης στον θάνατο του 15 μηνών μικρού Παναγιωτάκη που έφυγε από τη ζωή στην Αμαλιάδα στις 5 Αυγούστου του 2024.

Αρχικά η 25χρονη είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στους θανάτους, παρότι οι υποψίες είχαν ενισχυθεί από τις μαρτυρίες συγγενών, γιατρών από νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, του Καραμανδανείου στην Πάτρα και του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς και από τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Λίγο πριν από τη μεταγωγή της, φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε τις πράξεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια που χειρίζονται την υπόθεση αξιολόγησαν τα πορίσματα του πνευμονολόγου, της νευρολόγου και των παθολογοανατόμων, τα οποία σε συνδυασμό με τις καταθέσεις οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης. Οι Αρχές εκτιμούν πως, αν παρέμενε ελεύθερη, υπήρχε κίνδυνος να διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που κράτησαν τουλάχιστον 8 μήνες, οι Αστυνομικοί έλαβαν σχεδόν 80 καταθέσεις μαρτύρων. Ο επανέλεγχος των ιατροδικαστικών εκθέσεων και οι πραγματογνωμοσύνες οδήγησε στην άκρη του νήματος. Στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σκότωνε τα βρέφη προκαλώντας ασφυξία με φραγμό μύτης και στόματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι έστησαν το «Μουντιάλ» μέσα στα ερείπια της Γάζας και γιατί παίζουν ξυπόλητοι

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς διοργανώνουν αυτοσχέδιο τουρνουά ποδοσφαίρου σε αλάνα με άμμο, αναζητώντας μια ανάσα κανονικότητας μέσα στον πόλεμο.

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 5χρονο που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του - οι γονείς του τέθηκαν υπό κράτηση

Κομοτηνή: 17χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα ‑ Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής.

Συνελήφθη 65χρονος στη Φθιώτιδα για υπόθεση αποπλάνησης 12χρονου

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Τον παρέσυρε στο όχημά του και τον οδήγησε σε ερημικό μέρος, κλείδωσε την πόρτα και τον ανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις

Καύσωνας: Γέμισαν τα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών στο Παρίσι ‑ «Στείλτε πιο μακριά τις σορούς»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Tα νεκροτομεία στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασαν στο όριο της χωρητικότητάς τους

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακρίβεια

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα με βιομηχανία και σούπερ μάρκετ – Στο τραπέζι συμφωνία για μειώσεις τιμών ή παράταση του πλαφόν

Καύσωνας χωρίς προηγούμενο στην Πολωνία: Στους 39℃ ο υδράργυρος, οι κάτοικοι ψήνουν αυγά στον ήλιο

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Καύσωνας διαρκείας στην Κεντρική Ευρώπη – Στη Βαρσοβία, τηγανίζουν αυγά στα μπαλκόνια τους

Νοσοκομεία, κομμωτήρια, καθαριστές: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, πώς θα λειτουργεί

Οικονομία 29.06.2026
Η πρώτη φάση της νέας επέκτασης της ψηφιακής κάρτας εργασίας ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από τις 2 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Τέλος η τελωνειακή ατέλεια για μικρά δέματα από Κίνα: Πλατφόρμες πέρασαν τις χρεώσεις, καταναλωτές ακυρώνουν παραγγελίες

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ακόμα και αν η παραγγελία έγινε ήδη «χωρίς τρίευρα», αν περάσει τελωνείο μετά την 1η Ιουλίου ο κούριερ μπορεί να ζητήσει έξτρα χρέωση για να παραδώσει

Καιρός: Πού θα βρέξει αύριο και τι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα

Καιρός 29.06.2026
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ