E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έπλαθε προσωπικότητες για να αντέχει τη σεξουαλiκή κακοποίηση από τον πατέρα της

Κέρδισε τη δίκη κατά του πατέρα της

Δημοσίευση 22/5/2022 | 20:23

Μια Βρετανίδα που δημιούργησε 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον «διεφθαρμένο» πατέρα της, κέρδισε τη δίκη εναντίον του.

Η 52χρονη Τζένι Χέινς, η οποία κατάγεται από το Ντάρχαμ της Αγγλίας αλλά ζει πλέον στην Αυστραλία, κακοποιούνταν από την ηλικία των 4 ετών έως τα 11 της, από τον πατέρα της Ρίτσαρντ Χέινς, με αποτέλεσμα να πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Η πάθηση αυτή είναι μια σπάνια ψυχολογική διαταραχή, κατά την οποία υπάρχουν πολλαπλές προσωπικότητες με ξεχωριστές αναμνήσεις και πρότυπα συμπεριφοράς σε ένα άτομο.

Αφού κατήγγειλε τα εγκλήματά του στην αστυνομία το 2009, ο Χέινς εκδόθηκε στο Σίδνεϊ από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 και φυλακίστηκε το 2019 για τουλάχιστον 33 χρόνια μετά την παραδοχή της κακοποίησης. Ο δικαστής έκρινε ότι η ζωή της Τζένι έχει «καταστραφεί» από την κακοποίηση, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 1974 και 1981, με το θύμα να προβαίνει στο «δραστικό βήμα της αφαίρεσης του πρωκτού και του παχέος εντέρου της, ώστε να μην χρειάζεται να αφοδεύει από τις διόδους στις οποίες εισέβαλε, βασάνισε και τραυμάτισε ο κατηγορούμενος».

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το 1974, όταν η Τζένι ήταν 4 ετών και η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία και σταμάτησαν το 1981 όταν επέστρεψαν στην Αγγλία. Για 7 χρόνια, υπόκειτο στην πιο απερίγραπτη κακοποίηση, από την οποία όπως είπε, επέζησε μόνο λόγω των άλλων προσωπικοτήτων της.

Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων της ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Little Rocky και ένας έφηβος με το όνομα Muscles. Και έχοντας αναπτύξει αυτές τις προσωπικότητες για να την προστατεύουν όσο την κακοποιούσε ο πατέρας της, μπορεί να τις καλέσει όποτε θέλει. Όπως δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes «Δεν πρόκειται για μια πράξη ψυχικής ασθένειας ή για ανόητα παιχνίδια, προσποιούμενη πως είναι άλλοι άνθρωποι. Προστατεύεις τον εαυτό σου. Προστατεύεις την ψυχή σου και αυτό έκανα».

Γιατί δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στη μητέρα της

Οι διεφθαρμένες τελετουργίες του πατέρα της, την έκαναν να φοβάται τα γενέθλια, τις σχέσεις, τους άνδρες, τις τουαλέτες ακόμα και την απόλαυση του φαγητού. Όσο για την μητέρα της, ο πατέρας της της είχε πει πως θα «αναφλεγόταν αυθόρμητα» εάν της αποκάλυπτε τις κακοποιήσεις. «Η μαμά δε σε θέλει και αν της το πεις, θα πεθάνει και θα φταις εσύ» της είπε μια φορά.

Έκανε επίσης πλύση εγκεφάλου στην κόρη του, ώστε να νομίζει πως μπορούσε να διαβάσει το μυαλό της, είπε η Τζένι. «Ο πατέρας μου προκάλεσε σοβαρή, σαδιστική, βίαιη κακοποίηση που ήταν απειλητική για τη ζωή μου – και επέλεξε να το κάνει αυτό κάθε μέρα ολόκληρης της παιδικής μου ηλικίας. Με άκουγε να τον ικετεύω να σταματήσει, με άκουγε να κλαίω, ήξερε τον πόνο και τον τρόμο που μου προκαλούσε» είπε η Τζένι. «Πλήρωσα ένα τεράστιο τίμημα για τις διεφθαρμένες σεξουαλικές του επιθυμίες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι δεν δουλεύουν του Αγίου Πνεύματος

Ελλάδα 10.05.2024
Τι ισχύει με την αργία

Ακρίβεια: Φτάνει τα 3 ευρώ ο καφές στο χέρι

Οικονομία 10.05.2024
Τι «πυροδοτεί» την αύξηση στην τιμή

Ποιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τα βίντεο των Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο TikTok

Πολιτική 10.05.2024
Τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τους πολιτικούς αρχηγούς στη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα

Συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου: Εξαφανίστηκαν 5 ανήλικα αδέλφια

Ελλάδα 10.05.2024
Υπήρχε εισαγγελική εντολή να μην δουν τους γονείς τους

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά: Παρακολουθούμε το φαινόμενο, λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 10.05.2024
Προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου, τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Σοκαριστική υπόθεση: Νορβηγός «χασάπης» ακρωτηρίαζε πελάτες σε live μετάδοση

Κόσμος 10.05.2024
Ο 46χρονος διατηρούσε επιχείρηση με ακραίες ακρωτηριάσεις σώματος.

Σοκ: Δολοφονήθηκε βρέφος στη Βραυρώνα

Ελλάδα 10.05.2024
Θρίλερ με το νεογνό στη Βραυρώνα – Βρέθηκε νεκρό σε χωματερή – Υπό κράτηση το ζευγάρι από το Νεπάλ

Ποιος είναι ο αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας» γνωστός και ως «χειρουργός» που βρέθηκε στην ορκωμοσία του Πούτιν

Κόσμος 10.05.2024
Έχει κατηγορηθεί πως έχει πάρει μέρος στην εισβολή στην Κριμαία

Ποιοι είναι οι βασικοί προμηθευτές όπλων του Ισραήλ και ποιοι έχουν σταματήσει τις εξαγωγές

Κόσμος 10.05.2024
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων το Ισραήλ - Ακολουθεί η Γερμανία

Tokuryū: Ποιες είναι οι σκιώδεις εγκληματικές ομάδες που παίρνουν τη σκυτάλη από τη Γιακούζα

Κόσμος 10.05.2024
Οργανωμένες σκόπιμα με σκόπιμα χαλαρό τρόπο, οι εγκληματικές ομάδες Tokuryū προκαλούν πονοκέφαλο στις Αρχές. Μετά από χρόνια καταστολής η ισχύς της Γιακούζα ξεθωριάζει