E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστική υπόθεση: Νορβηγός «χασάπης» ακρωτηρίαζε πελάτες σε live μετάδοση

Ο 46χρονος διατηρούσε επιχείρηση με ακραίες ακρωτηριάσεις σώματος.

Δημοσίευση 10/5/2024 | 16:47

Σοκαριστική υπόθεση: Νορβηγός «χασάπης» ακρωτηρίαζε πελάτες σε live μετάδοση

Ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση 22 ετών επιβλήθηκε σε έναν «ευνούχο», όπως αυτοαποκαλείται ο ίδιος, ο οποίος ακρωτηρίαζε πελάτες και το μετέδιδε διαδικτυακά στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Μάριους Γκούσταβσον παραδέχτηκε αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε κατηγοριών για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Ο 46χρονος Νορβηγός, διατηρούσε μια κερδοφόρα επιχείρηση με ακραίες μετατροπές σώματος, ως διευθυντής ενός ιστότοπου όπου οι συνδρομητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ευνουχισμούς και ακρωτηριασμούς στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Οι μάρτυρες περιέγραψαν απειλητικές για τη ζωή διαδικασίες σε ευάλωτα θύματα σε μη αποστειρωμένα περιβάλλοντα που μεταδίδονταν στον ιστότοπό του για τη σeξουαλική ευχαρίστηση των θεατών.

Ο «χασάπης» από τη Νορβηγία ήταν ο κύριος δράστης, οργανωτής και αρχηγός της επικερδούς και ευρείας συνωμοσίας που περιλάμβανε έως και 29 αδικήματα σε 13 θύματα και το εμπόριο μελών.

«Δημιουργός ευνουχισμών»

Ο Γκούσταβσον είχε μόλις εκτελέσει μια από τις φρικιαστικές επεμβάσεις του στο υπόγειο διαμέρισμά του όταν ένας άγνωστος εμφανίστηκε για να αγοράσει ένα πέος. Ο άντρας που είναι γνωστός ως «δημιουργός ευνουχισμών» πήρε ένα βάζο από ένα μικρό ψυγείο πίσω από τον καναπέ του σαλονιού του πριν το παραδώσει στον αγοραστή, ο οποίος πλήρωσε σε μετρητά πριν φύγει.

Ο δικαστής Mαρκ Λάκραφτ είπε ότι ο Γκούσταβσον ήταν ο εγκέφαλος μίας «φρικιαστικής και ζοφερής, μεγάλης κλίμακας» και «εξαιρετικά επικίνδυνης» επιχείρησης.«Σε μία περίπτωση, ο Γκούσταβσον μαγείρεψε κάτι που φαινόταν ότι ήταν ανθρώπινοι όρχεις, οι οποίοι στη συνέχεια απλώθηκαν για να φαγωθούν και κράτησε άλλα μέρη του σώματος ως «τρόπαια»», είπε.

Ο δικαστής είπε ότι ήταν «απόλυτα ικανοποιημένος» που το κίνητρο «ήταν ένας συνδυασμός σεξουαλικής ικανοποίησης καθώς και οικονομικής ανταμοιβής». Κάποια από αυτά που συνέβησαν ήταν «λίγο λιγότερο από ανθρώπινη σφαγή», είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο ιστότοπος pay-per-view «Eunuchmaker» του κατηγορουμένου διαφήμιζε υπηρεσίες όπως ευνουχισμό, αφαίρεση πέους και πάγωμα άκρων. Οι εισαγγελείς άκουσαν επίσης στη διάρκεια της δίκης πώς ο Γκούσταβσον ωθούσε κι άλλους να του κάνουν επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του πέους, των όρχεων, της αριστερής θηλής και του ποδιού του.

Τα κέρδη από την ιστοσελίδα

Ο Γκούσταβσον κέρδισε σχεδόν 349.000 ευρώ από τον ιστότοπό του, έχοντας συγκεντρώσει 22.841 επισκέπτες από όλο τον κόσμο που πλήρωναν για να δουν το φρικιαστικό βίντεο, σύμφωνα με το δικαστήριο. Οι συνδρομητές που πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή των 116 ευρώ θα δικαιούνταν VIP, ενώ στα θύματα υποσχέθηκαν χρήματα από τα έσοδα βίντεο.

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν επίσης ότι ο Γκούσταβσον χρησιμοποίησε την επιχείρησή του για να πουλήσει ανθρώπινο ιστό που είχε συλλεχθεί από τις διαδικασίες, με παραπομπή σε ένα κουμπί «αγοράστε τώρα». Τελικά ήταν η γενναιότητα ενός θύματος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται για νομικούς λόγους, που οδήγησε στην κατάργηση της ιστοσελίδας. Το 2020, είπε στην αστυνομία για τις διαδικασίες που έγιναν σε αυτόν και παρείχε ένα USB stick που περιείχε 5.000 μηνύματα WhatsApp, 100 εικόνες και πολλά βίντεο.

Είπε στην αστυνομία πώς ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν ο Γκούσταβσον τον έκοψε για πρώτη φορά με ένα νυστέρι στο διαμέρισμά του στο Χάριγκεϊ, στο βόρειο Λονδίνο, και πώς τον έβαλε σε ένα κρεβάτι και του προκάλεσε ηλεκτροπληξία.

Σε μεταγενέστερες διαδικασίες, ο άνδρας είπε στην αστυνομία πώς του έσφιξαν τους όρχεις και πώς ο Γκουστάβσον χρησιμοποίησε ένα καυτό σίδερο για να τον σημαδέψει με τα αρχικά EM – που σήμαινε «ευνούχος». Σε μια δήλωση του θύματος που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο άνδρας περιέγραψε πώς είχε «γοητευτεί» από τον Γκούσταβσον, αλλά τώρα αναγνώρισε ότι ο ίδιος έπρεπε να δει ψυχίατρο «όχι έναν χειρουργό του δρόμου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομολογία σοκ από τον Σκοπιανό: Τη μαχαίρωσα και είπα ότι πέθανε αλλά εκείνη φώναξε βοήθεια, τη χτύπησα με κούτσουρο και δεν ξαναμίλησε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Περιέγραψε βήμα προς βήμα το χρονικό του εγκλήματος, την απόπειρα συγκάλυψης και τη μεταφορά της σορού σε χωράφι – «Έκανα χασίς και σκεφτόμουν πού να πάω το πτώμα χωρίς να με πιάσει η αστυνομία»

Γιατί ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Ολυμπίων στο Ζάππειο: Ξηλώθηκε η εξέδρα μετά από αντιδράσεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης της μεγάλης εξέδρας που είχε τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο στο Ζάππειο, μετά από αντιδράσεις για το Φεστιβάλ Ολυμπίων.

Νέο Ηράκλειο: Εμπορος έπαιρνε προκαταβολές για αμάξια και μετά γινόταν καπνός

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
«Δεν το έχουμε πάρει ποτέ στα χέρια μας, το ίδιο αμάξι το έχει πουλήσει 3 φορές» ανέφερε ένα από τα φερόμενα θύματα του εμπόρου.

Χανιά: Πώς «έσπασε» ο 43χρονος και ομολόγησε τη δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Οι αστυνομικοί τον είχαν κρίνει από την πρώτη στιγμή ως τον βασικό ύποπτο και σήμερα (21/06) ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της 45χρονης στα Χανιά.

Πάτρα: Συνελήφθη η μητέρα του βρέφους που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με κάταγμα και μώλωπες στο μέτωπο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο

«Τον φοβόμουν μη με βαρέσει»: Τι κατέθεσε στις Αρχές ο 13χρονος που έδωσε 370.000 ευρώ στον 34χρονο που τον εκβίαζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τον απειλούσαν και για την οικογένειά του, ότι θα έχει προβλήματα αν το μάθουν ότι είχε ρίξει ένα βεγγαλικό σε προαύλιο εκκλησίας

Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομήλικό του σε πανηγύρι στα Τρίκαλα: Του έλεγε «θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;»

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με απώλεια μνήμης, διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Τραγωδία στην Ημαθία: Ανδρας ανασύρθηκε νεκρός από αυτοκίνητο που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τα αίτια κάτω από τα οποία το όχημα κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, στο Νησέλλι στην Ημαθία, διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Ελλάδα Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

Πολιτική Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

Κόσμος Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.