LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικαιώθηκε πελάτης κέντρου αδυνατίσματος που ζήταγε τα λεφτά του πίσω

Η εταιρεία είχε δεχτεί να του επιστρέψει πολύ λιγότερα λεφτά από όσα είχε πληρώσει

Δημοσίευση 16/12/2015 | 17:21

Δικαιώθηκε πελάτης κέντρου αδυνατίσματος που ζήταγε τα λεφτά του πίσω

Η διαμεσολάβηση του Συνήγορου του Καταναλωτή ήταν καθοριστική για να επιστρέψει ένα κέντρο αισθητικής και δίαιτας το ποσό των 21.480 ευρώ σε πελάτη της μετά από την καταγγελία της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, καταναλωτής ζήτησε να του παρασχεθούν υπηρεσίες αδυνατίσματος και αισθητικής υπογράφοντας σειρά συμβάσεων και προκαταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 26.253 ευρώ. Αφού έκανε χρήση μέρους του προγράμματος, αποφάσισε να καταγγείλει τις συμβάσεις αυτές και ζήτησε να του επιστραφεί, όπως είχε δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το κόστος του ανεκτέλεστου μέρους των συμβάσεων, το οποίο αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες που δεν του είχαν παρασχεθεί. Οι εκπρόσωποι της μονάδας πρότειναν να επιστρέψουν στον καταναλωτή το ποσό των 8.508 ευρώ. Εκείνος δεν το αποδέχθηκε, ισχυριζόμενος ότι του οφείλεται πολύ μεγαλύτερο ποσό, και υπέβαλε σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Με τη μεσολάβηση του «Συνηγόρου του Καταναλωτή», στο πλαίσιο της εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς και ύστερα από δύο συναντήσεις, όπου έγινε ενδελεχής έλεγχος των αποδεικτικών στοιχείων από την αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή, Αθηνά Κοντογιάννη, οι εκπρόσωποι της μονάδας παρέδωσαν στον καταναλωτή το σώμα επιταγής που είχε εκδώσει ο ίδιος, ποσού 6.480 ευρώ και συμφώνησαν να του επιστρέψουν σε έξι μηνιαίες δόσεις το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ. Συμφωνήθηκε, δηλαδή, να αποδοθεί στον καταναλωτή το συνολικό ποσό των 21.480 ευρώ, υπερδιπλάσιο από αυτό που αρχικά είχε προτείνει η μονάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις ράγες απόψε οι εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train

Σήμερα
Πρόκειται για τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Θριάσιο

21χρονη εμφανίστηκε στην τηλεόραση δηλώνοντας: «Είμαι η Μαντλίν!»

Σήμερα
Η Πολωνή μίλησε για όλα σε τηλεοπτική εκπομπή

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο προπονητής που κατηγορείται για το βιaσμό ανήλικων κοριτσιών

Σήμερα
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του

Εκλογές: Οι 500.000 μυστήριοι ψήφοι που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα

Σήμερα
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Δραπετσώνα: Τι ισχύει για την κακοποίηση ‑ «Μπαλάκι» οι κατηγορίες μεταξύ του ζευγαριού

Σήμερα
Ο σύζυγος και οι γονείς της 45χρονης γυναίκας που κατήγγειλε κακοποίηση υποστηρίζουν ότι εκείνη έχει ψυχολογικά προβλήματα

Τέμπη: Έτσι έγινε η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων

Σήμερα
H απάντηση για τη φωτιά που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση

«Πάνε στη μάνα σου τώρα, έχω καλό δικηγόρο» – Απύθμενο θράσος από την 15χρονη που έδειρε συνομήλικη

Σήμερα
Ξεσπάει ο πατέρας του θύματος που έπεσε θύμα bullying και άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικους της στον Εύοσμο.

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στου Ψυρρή

Σήμερα
Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη

Εξήντα μέρες φυλακή σε 13χρονο για ένα χαστούκι

Σήμερα
«Είναι γελοίο να επιβάλλονται τέτοιες ποινές σε παιδιά»

Αθηνά Ωνάση: Πόσο μειώθηκε η περιουσία της τα τελευταία χρόνια;

Σήμερα
Τι έχει σήμερα στην κατοχή της η Αθηνά Ωνάση;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.