E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάνω από 5.000 προσλήψεις στους δήμους

Ποιες ειδικότητες αφορούν

Δημοσίευση 30/11/2015 | 11:38

Πάνω από 5.000 προσλήψεις στους δήμους

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.

Οι ειδικότητες στις οποίες θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: οδηγός απορριμματοφόρου, εργάτης καθαριότητας, βρεφονηπιοκόμος, βοηθός βρεφονηπιοκόμου, νηπιαγωγός, μάγειρας, χειριστής μηχανημάτων, τεχνίτης, εργάτης γενικών καθηκόντων, καθηγητής μουσικής, χορού, καλλιτεχνικών κ.ά.

Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Βάσει του σχεδιασμού που εξετάζει το υπουργείο, κάθε ένας οργανισμός, εν προκειμένω Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο. Στόχος είναι η ποσοτική, όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών.

Όποιες προσλήψεις δρομολογηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα έχουν στοχευμένο χαρακτήρα, ώστε να καλύψουν κρίσιμα κενά. Προφανώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί προσωπικό με αυξημένα προσόντα και επιστημονική εξειδίκευση.

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αφορά έως και την ικανοποίηση χαμηλότερων αναγκών στελέχωσης, ίσως και εποχικού χαρακτήρα. Επομένως, θα ποικίλλουν οι εργασιακές σχέσεις στις συγκεκριμένες προσλήψεις: Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) κοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να απελευθερωθούν οι προσλήψεις και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου που είναι κερδοφόρα και μπορούν να χρηματοδοτήσουν από τα κέρδη τους την πρόσληψη νέου προσωπικού. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, έχει αναφέρει στο παρελθόν το παράδειγμα του ΕΟΦ, σημειώνοντας ότι στον βαθμό που ο οργανισμός παραμείνει κερδοφόρος θα μπορεί να κάνει προσλήψεις υπό προϋποθέσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία Χτες
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης