E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαθήλωσαν την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος

Ποια η αντίδραση της πρώην ΠτΒ

Δημοσίευση 13/11/2015 | 00:01

Αποκαθήλωσαν την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος

Με απόφαση που αναρτήθηκε στο σάιτ κοινοβουλευτικής διαφάνειας και φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καταργείται και επισήμως η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Πρόκειται για την επιτροπή που είχε συστήσει την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος και ποιο μέρος του είναι παράνομο και απεχθές.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής είχαν παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πλήθος υπουργών, καθώς τότε η κυβέρνηση επιχειρούσε να κρατήσει ψηλά την τακτική της σκληρής διαπραγμάτευσης και της διαγραφής του χρέους.

Από τότε ως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητη μία έρευνα που θα δείξει πώς διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος, ποιος ευθύνεται για τη διόγκωσή του και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ζωή για την Επιτροπή χρέους: Ελπίζω να μην εισβάλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητη την απόφαση του νυν προέδρου της Βουλής και μέχρι πρότινος συντρόφου της στον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, να αποκαθηλώσει την Επιτροπή για τη διερεύνηση του χρέους, της οποίας προέδρευε η ίδια, ως πρόεδρος της Βουλής που ήταν.

Με αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως προφανώς δεν αντέχει στην ιδέα των αποκαλύψεων για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων, ενώ επιφυλάσσεται για την επίσημη απάντηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες και εκφράζει την ελπίδα, μέχρι τότε, να μην... εισβάλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία.

Πιο αναλυτικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:
«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε τη σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για τον λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε, ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ' την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

Τελευταία ανάρτηση της πρώην προέδρου της Βουλής ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία Χτες
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης