E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μπορεί να μου απομένουν μόνο λίγες ημέρες ζωής»: Συγκλονίζει πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι

«Είμαστε μαζί σου» του έγραψε ο Λουκάκου

Δημοσίευση 10/1/2026 | 11:16

«Μπορεί να μου απομένουν μόνο λίγες ημέρες ζωής»: Συγκλονίζει πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου το μήνυμα του πρώην παίκτη των ακαδημιών της Τσέλσι, Λαμίσα Μουσόντα, ο οποίος αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ότι δίνει μάχη για τη ζωή του και φοβάται πως μπορεί να του απομένουν μόνο «λίγες ημέρες ζωής».

Ο 33χρονος Βέλγος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια παλεύει με σοβαρή ασθένεια, η οποία έχει επιδεινώσει δραματικά την υγεία του, αφήνοντάς τον σε κρίσιμη κατάσταση. Σε συγκλονιστικό μήνυμα που δημοσίευσε στο Instagram την Πέμπτη, εξήγησε πως η απουσία του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οφείλεται ακριβώς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Καθώς συνειδητοποιώ ότι ίσως μου απομένουν μόνο λίγες ημέρες, συνειδητοποιώ επίσης πόσοι άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό μου και θα κρατώ για πάντα αυτές τις αναμνήσεις», έγραψε, προσθέτοντας: «Η ζωή είναι σκληρή, αλλά η θέα είναι όμορφη. Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τον πόνο που κουβαλάς».

Ο Μουσόντα αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να αποδεχθεί πως η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον κρίσιμη. «Τώρα απλώς παλεύω για να παραμείνω ζωντανός. Θα εκτιμούσα βαθιά τη βοήθεια και τις προσευχές σας αυτή την περίοδο», σημείωσε, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τέλους.

Στο ίδιο μήνυμα, δεν έκρυψε τη θλίψη του για τους ανθρώπους που δεν πρόλαβε να ευχαριστήσει προσωπικά. «Πονάει το γεγονός ότι ίσως να μη μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω. Σας αγαπώ όλους», κατέληξε.

Η ανάρτησή του προκάλεσε άμεση κινητοποίηση συμπαράστασης από πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός Ρομέλου Λουκάκου έγραψε χαρακτηριστικά: «Κουράγιο, Λαμίσα. Είμαστε μαζί σου», στέλνοντας μήνυμα δύναμης στον πρώην μέσο.

Μήνυμα στήριξης απέστειλε και η πρώην ισχυρή γυναίκα της Τσέλσι, Μαρίνα Γκράνοφσκαγια, η οποία εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του, κλείνοντας το σχόλιό της με μια μπλε καρδιά και ένα emoji προσευχής.

Η πορεία του Λαμίσα Μουσόντα

Ο Λαμίσα Μουσόντα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, πριν μετακομίσει στην ακαδημία της Τσέλσι το 2012. Ωστόσο, η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν και το 2019 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Στο παρελθόν είχε καταγράψει εννέα συμμετοχές με την εθνική ομάδα Ελπίδων του Βελγίου, ενώ αγωνίστηκε σε συλλόγους όπως η Μέχελεν, η Λιαγκοστέρα Β, η Παλάμος και η Μαζέμπε.

Η οικογένεια Μουσόντα έχει έντονη παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο αδελφός του, Τσαρλς, πέρασε επίσης από τις ακαδημίες της Τσέλσι και κατέγραψε επτά συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, πριν αποχωρήσει το 2022. Ο μεσαίος αδελφός, Τίκα, εργάζεται σήμερα ως παγκόσμιος σκάουτερ ταλέντων για τη Λίβερπουλ, ενώ ο πατέρας τους, Τσάρλι Μουσόντα ο πρεσβύτερος, υπήρξε διεθνής με τη Ζάμπια με 48 συμμετοχές και είχε αγωνιστεί και στην Άντερλεχτ.

Η ποδοσφαιρική κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, στέλνοντας μηνύματα στήριξης και δύναμης σε έναν άνθρωπο που δίνει ίσως τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»