E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεράσιμος Μιχελής: «Ήταν σχεδόν παράλυτος, δεν το έβαλε ποτέ κάτω», λέει η ηθοποιός Τζούλη Σούμα

Η φίλη του Γεράσιμου Μιχελή και ηθοποιός περιέγραψε την τελευταία δύσκολη χρονιά του ηθοποιού

Δημοσίευση 17/7/2025 | 13:03

Γεράσιμος Μιχελής: «Ήταν σχεδόν παράλυτος, δεν το έβαλε ποτέ κάτω», λέει η ηθοποιός Τζούλη Σούμα

Για τον Γεράσιμο Μιχελή και τον δύσκολο τελευταίο χρόνο που πέρασε, μίλησε σε εκπομπή, η φίλη του και ηθοποιός, Τζούλη Σούμα.

Αντιμετωπίζοντας τη νόσο του κινητικού νευρώνα, ALS, ο Γεράσιμος Μιχελής, γνωστός, μεταξύ άλλων και για τη συμμετοχή του στο «Παρά Πέντε», βίωνε μακριά από τη δημοσιότητα τις δυσκολίες, για τις οποίες μίλησε στο OPEN η φίλη του.

Ο «τύπος με τα μαύρα» από τη δημοφιλή κωμική σειρά πέθανε το πρωί της 15ης Ιουλίου σε ηλικία 60 ετών.

Η Τζούλη Σούμα αποκάλυψε, ότι τον τελευταίο χρόνο, ίδιος είχε χάσει τη φωνή του και επικοινωνούσαν μέσω μηνυμάτων, ενώ τον τελευταίο μήνα της ζωής του, ο Γεράσιμος Μιχελής έμεινε σχεδόν παράλυτος.

«Πέρασε μία πάρα πολύ δύσκολη ασθένεια. Ήταν ένας άνθρωπος βαθύτατα ευγενής, δοτικός στη δουλειά του. Για εμάς τους φίλους του ήταν ένα χάδι, ένα διαμάντι. Είμαστε συντετριμμένοι παρόλο που τον τελευταίο μήνα ήταν σχεδόν παράλυτος, είχε καταπέσει. Έπαθε ανακοπή και σε 5 μέρες έφυγε από τη ζωή. Όσο κι αν το περιμένεις, δεν μπορείς να το αποδεχτείς. Ήταν καταπληκτικός ηθοποιός (…) Είχε χάσει τη φωνή του, εδώ και ένα χρόνο δεν μιλούσε, μιλούσαμε μόνο με μηνύματα. Έγραψε δύο ποιητικές συλλογές. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω», είπε η ηθοποιός για τον φίλο της, Γεράσιμο Μιχελή.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, στην Πλάκα, την Παρασκευή, 18 Ιουλίου, στις 11:30. Η ταφή, στο Τρίτο Νεκροταφείο, στις 13:00.

 Τι είναι το ALS, η νόσος που αντιμετώπιζε


Μέσω ενός μηνύματος στα social media, ο φίλος και συνάδελφός του, Μιχάλης Οικονόμου, αποκάλυψε, ότι ο «κακός» που αγαπήθηκε από το κοινό του «Παρά Πέντε» είχε διαγνωσθεί με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση, όπως είναι η ονομασία της ALS, γνωστή παλαιότερα ως νόσος του Lou Gehrig, είναι μια θανατηφόρα, προοδευτική, νευροεκφυλιστική νόσος που πλήττει τους κινητικούς νευρώνες, δηλαδή τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό που ελέγχουν τις εκούσιες κινήσεις των μυών, όπως η βάδιση, η ομιλία, η κατάποση και η αναπνοή.

Το www.ninds.nih.gov, ιστότοπο που ανήκει στο Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών (National Institute of Neurological Disorders and Stroke - NINDS), μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (National Institutes of Health - NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών εξηγεί αναλυτικά τι είναι το ALS, ποια συμπτώματα παρατηρούνται και ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής.

ALS: Η περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ


Μεγάλη μερίδα κόσμου εξοικειώθηκε με την ALS, μέσω του Στίβεν Χόκινγκ, ίσως το δημοφιλέστερο πρόσωπο που αντιμετώπισε τον συγκεκριμένο τύπο, καταγράφοντας μάλιστα, σπάνιο ρεκόρ. Ο Χόκινγκ διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών και οι γιατροί του έδιναν μόλις λίγα χρόνια ζωής. Ωστόσο, ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό το προσδόκιμο ζωής. Έζησε με ALS για 55 χρόνια και έφυγε από τη ζωή στα 76 έτη.

«Η επιβίωσή του είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες», είχε δηλώσει στο παρελθόν, ο Δρ. Τζέφρι Έλιοτ, επικεφαλής του τμήματος νευρομυϊκών διαταραχών στο University of Texas Southwestern Medical Center. «Νομίζω ότι μέρος της μακροζωίας του μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είχε μια αργά εξελισσόμενη μορφή. Πιθανότατα οφειλόταν επίσης στην αποκλειστική νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα που λάμβανε», εξήγησε. Ο Χόκινγκ λάμβανε ιατρική φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι σήμερα, στα 61 της η Bridget Fonda, 35 χρόνια μετά τον «Νονό ΙΙΙ»

Celebrity Stories 19.07.2025
Η απόλυτη μούσα των ‘90s εξαφανίστηκε από τα φώτα

Οι Σταρ Ελλάς που μας έχουν μείνει αξέχαστες με τη σπάνια ομορφιά τους

Tabloid 19.07.2025
Τα κορίτσια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό ομορφιάς!

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Γιορτάζει τα 48 της χρόνια με μια toρless φωτογραφία

Social Χτες
«48 καλοκαίρια πάνω στη γη και είμαι πιο εγώ από ποτέ»

Η 55χρονη Τζένιφερ Λόπεζ «βάζει φωτιά» στη σκηνή του Μπιλμπάο με νέα τολμηρή εμφάνιση

Celebrity Stories Χτες
Η διάσημη σταρ συνδύασε ένα χαμηλοκάβαλο δερμάτινο παντελόνι με ένα μικροσκοπικό λαμπερό σουτιέν

Δημητρακόπουλος για Φιλιππίδη: «Είναι μια άδικη ποινή! Το δικαστήριο δεν είχε το θάρρος να πάει στην αθωότητα»

Celebrity Stories Χτες
«Ο εισαγγελέας διαπίστωσε πάνω από 50 αντιφάσεις στις καταγγέλλουσες»

Ο Αντετοκούνμπο με παντόφλα στο χέρι κυνηγά κατσαρίδα στο σαλόνι του – Το viral βίντεο

Celebrity Stories Χτες
Το live της συζύγου του έκλεψε την παράσταση

Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Γεράσιμο Μιχελή

Celebrity Stories Χτες
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS)

Τέλος εποχής: Το CBS σταματά το The Late Show with Stephen Colbert

Paper Χτες
Σοκ έχει προακλέσει η ανακοίνωση του CBS ότι σταματά την εκπομπή