E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Η εικόνα κόβει την ανάσα

Δημοσίευση 2/2/2023 | 18:11

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά με χαρακτηριστικό το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φαρμακονήσι.

Στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακρίνεται μία τουρκική ακταιωρός να έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και χωρίς καμία πρόκληση αρχίζει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα και μπροστά στο ελληνικό σκάφος, προσπαθώντας να το εμβολίσει θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων Λιμενικών.

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια, όπου λειτουργώντας επαγγελματικά και κρατώντας την ψυχραιμία τους, πυροβολούν στον αέρα, ώστε να απωθήσουν το τουρκικό σκάφος που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και επιχειρεί να τους εμβολίσει.

Το ελληνικό σκάφος δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του και έτσι υπό των φόβο των πυρών ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το τιμόνι του την τελευταία στιγμή, συνεχίζει όμως να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μια επίδειξη δύναμης.

Η ακραία τουρκική πρόκληση συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως επεσήμαναν στο MEGA αξιωματικοί του λιμενικού στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

Πήρε μπροστά η τουρκική μονταζιέρα
Μάλιστα μετά το συμβάν πήρε μπροστά και η τουρκική μονταζιέρα η οποία σε ένα μονταρισμένο βίντεο δείχνει όσα ακολούθησαν το παραλίγον θερμό επεισόδιο και θριαμβολογεί σημειώνοντας πως όλα συνέβησαν και δείχνει δήθεν απομάκρυνση ελληνικού σκάφους προς υπεράσπιση Τούρκων ψαράδων.

Το μαύρο – άσπρο, έκανε για ακόμα μία φορά και κατά την πάγια τακτική του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέρριψε στην Ελλάδα την Ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

«Δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα έχει θέσει το ζήτημα των προκλήσεων στην ΕΕ
Με αιχμή το εν λόγω επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα σε δηλώσεις του τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο οι τουρκικές κινήσεις να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και χθες στα εγκαίνια της έκθεσης για τα «Δώρα Διπλωματίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο από σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για να προσθέσει ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια του διχασμού».

Υπογράμμισε τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ισχυροποιούν τη χώρα διαρκώς «διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «Έβερεστ», η θαλάσσια χελώνα των 105 κιλών που νίκησε τον θάνατο επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο, δείτε εικόνες

Ελλάδα 06.04.2026
Τον Μάιο του 2024 ο «Έβερεστ» εντοπίστηκε στην Πρέβεζα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.