E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Η εικόνα κόβει την ανάσα

Δημοσίευση 2/2/2023 | 18:11

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά με χαρακτηριστικό το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φαρμακονήσι.

Στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακρίνεται μία τουρκική ακταιωρός να έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και χωρίς καμία πρόκληση αρχίζει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα και μπροστά στο ελληνικό σκάφος, προσπαθώντας να το εμβολίσει θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων Λιμενικών.

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια, όπου λειτουργώντας επαγγελματικά και κρατώντας την ψυχραιμία τους, πυροβολούν στον αέρα, ώστε να απωθήσουν το τουρκικό σκάφος που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και επιχειρεί να τους εμβολίσει.

Το ελληνικό σκάφος δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του και έτσι υπό των φόβο των πυρών ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το τιμόνι του την τελευταία στιγμή, συνεχίζει όμως να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μια επίδειξη δύναμης.

Η ακραία τουρκική πρόκληση συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως επεσήμαναν στο MEGA αξιωματικοί του λιμενικού στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

Πήρε μπροστά η τουρκική μονταζιέρα
Μάλιστα μετά το συμβάν πήρε μπροστά και η τουρκική μονταζιέρα η οποία σε ένα μονταρισμένο βίντεο δείχνει όσα ακολούθησαν το παραλίγον θερμό επεισόδιο και θριαμβολογεί σημειώνοντας πως όλα συνέβησαν και δείχνει δήθεν απομάκρυνση ελληνικού σκάφους προς υπεράσπιση Τούρκων ψαράδων.

Το μαύρο – άσπρο, έκανε για ακόμα μία φορά και κατά την πάγια τακτική του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέρριψε στην Ελλάδα την Ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

«Δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα έχει θέσει το ζήτημα των προκλήσεων στην ΕΕ
Με αιχμή το εν λόγω επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα σε δηλώσεις του τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο οι τουρκικές κινήσεις να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και χθες στα εγκαίνια της έκθεσης για τα «Δώρα Διπλωματίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο από σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για να προσθέσει ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια του διχασμού».

Υπογράμμισε τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ισχυροποιούν τη χώρα διαρκώς «διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ