E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Η εικόνα κόβει την ανάσα

Δημοσίευση 2/2/2023 | 18:11

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά με χαρακτηριστικό το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φαρμακονήσι.

Στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακρίνεται μία τουρκική ακταιωρός να έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και χωρίς καμία πρόκληση αρχίζει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα και μπροστά στο ελληνικό σκάφος, προσπαθώντας να το εμβολίσει θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων Λιμενικών.

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια, όπου λειτουργώντας επαγγελματικά και κρατώντας την ψυχραιμία τους, πυροβολούν στον αέρα, ώστε να απωθήσουν το τουρκικό σκάφος που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και επιχειρεί να τους εμβολίσει.

Το ελληνικό σκάφος δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του και έτσι υπό των φόβο των πυρών ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το τιμόνι του την τελευταία στιγμή, συνεχίζει όμως να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μια επίδειξη δύναμης.

Η ακραία τουρκική πρόκληση συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως επεσήμαναν στο MEGA αξιωματικοί του λιμενικού στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

Πήρε μπροστά η τουρκική μονταζιέρα
Μάλιστα μετά το συμβάν πήρε μπροστά και η τουρκική μονταζιέρα η οποία σε ένα μονταρισμένο βίντεο δείχνει όσα ακολούθησαν το παραλίγον θερμό επεισόδιο και θριαμβολογεί σημειώνοντας πως όλα συνέβησαν και δείχνει δήθεν απομάκρυνση ελληνικού σκάφους προς υπεράσπιση Τούρκων ψαράδων.

Το μαύρο – άσπρο, έκανε για ακόμα μία φορά και κατά την πάγια τακτική του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέρριψε στην Ελλάδα την Ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

«Δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα έχει θέσει το ζήτημα των προκλήσεων στην ΕΕ
Με αιχμή το εν λόγω επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα σε δηλώσεις του τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο οι τουρκικές κινήσεις να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και χθες στα εγκαίνια της έκθεσης για τα «Δώρα Διπλωματίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο από σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για να προσθέσει ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια του διχασμού».

Υπογράμμισε τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ισχυροποιούν τη χώρα διαρκώς «διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κέντρο της Αθήνας ‑ Δεν εξέδωσε αποδείξεις 7.200 ευρώ

Κόσμος 13.05.2025
Ο έλεγχος έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης μετά τη δολοφονία ηγέτη της πολιτοφυλακής

Κόσμος 13.05.2025
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στην παραλιακή ‑ Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα

Ελλάδα 13.05.2025
Ηλικίας από 19 έως 21 ετών οι τέσσερις τραυματίες - Η κολώνα έφτασε σχεδόν ως τον χώρο του οδηγού

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σαντορίνης

Ελλάδα 13.05.2025
Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κω και την Ίο μέχρι και την Αττική

Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ‑ Διακομίσθηκε στο 401

Ελλάδα 13.05.2025
Φέρει τραύμα στην κοιλιά - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άδειαζε το όπλο του και συνέβη ατύχημα

Σταματά η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης για έναν μήνα

Ελλάδα Χτες
Η λειτουργία της βασικής γραμμής θα διακοπεί για έναν μήνα ενόψει της σύνδεσής της με την επέκταση προς Καλαμαριά

Το νησί που «υποδέχεται» τη νέα ταινία του Λάνθιμου, μετά το «όχι» της Ακρόπολης

Ελλάδα Χτες
Μετά το «όχι» του ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη και τη δημόσια σύγκρουση με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Γιώργος Λάνθιμος βρήκε τοποθεσία για το φινάλε της νέας του ταινίας

Politico: Το Pfizergate δοκιμάζει τη Φον ντερ Λάιεν

Κόσμος Χτες
Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα «κρυφά» μηνύματα με τον Μπουρλά

«Πώς μπορώ να στραγγαλίσω κάποιον με ασφάλεια;»: Όταν οι ανήλικοι θεωρούν φυσιολογική τη βία στο σeξ

Κόσμος Χτες
Δάσκαλοι σeξουαλικής αγωγής αποκαλύπτουν πως έχουν ερωτηθεί από μαθητές για βίαιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της εpωτικής επαφής

Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Κόσμος Χτες
Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά