E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Τουλάχιστον επτά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 27/5/2022 | 16:52

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας από το κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που γέμισε πυκνούς καπνούς ύστερα από πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, "η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβισουμε από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν τα εγκλωβισμένα άτομα".

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η πυροσβεστική περιέβαλε το κτήριο από τρεις διαφορετικές μεριές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά ήτανε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο με σκουπίδια και διάφορα άλλα πράγματα. "Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπήρχε μεγάλο πυροθερμικο φορτίο για αυτό υπήρχε και ο έντονος μαύρος καπνός που φαινόταν από μακρυά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο που εκδηλώθηκε. Πέρασαν οι καπνοί οι οποίοι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο, ο οποίος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, ώστε να μην κινδυνεψουν από τους έντονους πυκνούς καπνούς", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απεγκλωβιστηκαν 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν σε φροντιστήριο. "Εμείς του είδαμε όλους καλά στην υγεία τους και αυτήν την ώρα ψάχνουμε και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου μήπως υπάρχει κάποιο ακόμα άτομο", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον επτά άτομα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά πρόβλημα. Ανάμεσά τους δύο άτομα διασωληνωμένα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι