E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Τουλάχιστον επτά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 27/5/2022 | 16:52

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας από το κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που γέμισε πυκνούς καπνούς ύστερα από πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, "η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβισουμε από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν τα εγκλωβισμένα άτομα".

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η πυροσβεστική περιέβαλε το κτήριο από τρεις διαφορετικές μεριές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά ήτανε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο με σκουπίδια και διάφορα άλλα πράγματα. "Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπήρχε μεγάλο πυροθερμικο φορτίο για αυτό υπήρχε και ο έντονος μαύρος καπνός που φαινόταν από μακρυά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο που εκδηλώθηκε. Πέρασαν οι καπνοί οι οποίοι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο, ο οποίος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, ώστε να μην κινδυνεψουν από τους έντονους πυκνούς καπνούς", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απεγκλωβιστηκαν 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν σε φροντιστήριο. "Εμείς του είδαμε όλους καλά στην υγεία τους και αυτήν την ώρα ψάχνουμε και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου μήπως υπάρχει κάποιο ακόμα άτομο", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον επτά άτομα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά πρόβλημα. Ανάμεσά τους δύο άτομα διασωληνωμένα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος Χτες
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος Χτες
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος Χτες
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα Χτες
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία Χτες
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος Χτες
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική Χτες
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο