E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: «Κατέβασε το κολάν μου, άρχισα να φωνάζω»

Kατέθεσε η δεύτερη γυναίκα που τoν κατήγγειλε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2022 | 12:40

Δίκη Φιλιππίδη: «Κατέβασε το κολάν μου, άρχισα να φωνάζω»

Με την περιγραφή της σεξουαλικής επίθεσης που, όπως λέει, δέχθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2010 σε καμαρίνι στο θέατρο Μουσούρη συνεχίστηκε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η ηθοποιός είπε ότι θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την κατάθεσή της χωρίς να εμφανίσει κρίσεις πανικού.

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Είχε σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου», είπε εμφανώς φορτισμένη στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η μάρτυρας είπε ότι κατάφερε να ξεφύγει και κατευθύνθηκε προς την πόρτα, όμως τη βρήκε κλειδωμένη: «Άρχιζα να φωνάζω δυνατά ''αααααα''. Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου». Τότε, όπως κατέθεσε, ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε να την απειλεί φωνάζοντας «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Τελικά, σύμφωνα με τη μάρτυρα, την άφησε να φύγει και εκείνη πήγε σε μια φίλη της και της εξιστόρησε το συνέβη: «Είχε μείνει άφωνη. Ούτε για μια στιγμή δε σκεφτήκαμε «πάμε να το πούμε σε κάποιον». Ήταν κάτι που δεν ξέραμε πώς να διαχειριστούμε. Μετά από λίγο ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που μου έλεγε «την επόμενη φορά, δε θα σε αφήσω». Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ότι είχε προηγηθεί».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί στο τηλέφωνο για ένα δεκαήμερο.

«Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το, αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Κι εγώ τότε δε μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει πού είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».

Η καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προσπαθούσε να τις κάνει κακό στην καλλιτεχνική της πορεία: «Πήγα σε ένα κάστινγκ στο mega για τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα». Είχα περάσει από όλα τα στάδια. Μου λένε σε θελουμε για το ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα! Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λαθος κι δε θα είμαι στη σειρά. Λέω συμβαίνουν αυτά, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου. Μετά με πήραν για την σειρά «Βασιλιάδες» πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει το ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει διάλεξαν άλλη κοπέλα. Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. «Σε προτείναμε και για άλλο ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν όχι» μου είπαν στο τηλέφωνο».

Αφού είχε περάσει ένας χρόνος από την απόπειρα βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε ξανά τηλέφωνο, κατέθεσε η μάρτυρας:
«Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει «είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα «είναι πολύ μ***** ο Πετρος» και μετά του εξιστόρησα τι είχε συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του».

Προέδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Δεν θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του να βλέπει που δουλεύω να με κόβει. Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομα μου, όπως στα σίριαλ του mega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.

Η μάρτυρας μίλησε και για τα όσα έχει πει η πλευρά Φιλιππίδη για το πρόσωπό της από τη στιγμή που αποφάσισε να τον καταγγείλει.

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για ένα ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι ένα χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις».

  • Εισαγγελέας: Μεγαλώσατε σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον καταλαβαίνω από αυτά που είπατε. Σας συμβαίνει αυτό το περιστατικό στα 27. Φαντάζομαι δεν μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο. Ο πατέρας σας είναι γιατρός. Συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό και δεν τους το είπατε. Σε ανθρώπους που είχατε τόσο ζέστη σχέση;
  • Μάρτυρας: Ήταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω. Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε «που το έστειλα το παιδί μου!». Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους οτι δεν με προστάτευσαν. Επίσης φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου.
  • Εισαγγελέας: Δηλαδή;
  • Μαρτυρας: Μήπως τον δείρει, μήπως πάει στο θέατρο για φασαρία; Μήπως πάει στην αστυνομια; Φοβόμουν μη γίνει θέμα από τους γονείς μου και μετά θεωρούσα οτι οι άλλοι δε θα με πίστευαν.
  • Εισαγγελέας: Ποτέ το έμαθε η οικογένεια σας;
  • Μαρτυρας: Τώρα το έμαθε που έκανα την καταγγελία.
  • Εισαγγελέας: Στον ψυχίατρο γιατί δεν το αναφέρατε;
  • Μαρτυρας: Έχετε δίκιο, αλλά το μυαλό μου δεν σκεφτόταν καθαρά. Αν σκεφτόταν καθαρά θα έπρεπε να παω κατευθείαν στον ιατροδικαστή. Οτιδήποτε πίστευα οτι μπορεί να οδηγήσει στο να μαθευτεί, με τρόμαζε.
  • Εισαγγελέας: Πως πήρατε απόφαση για την καταγγελία;
  • Μάρτυρας: Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατωρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση οτι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγος μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα οτι μίλησαν οο τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσακη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω.
  • Ένορκος: Στο τηλέφωνο τι σας έλεγε;
  • Μαρτυρας: Μου έλεγε να του λέω πράγματα.
  • Ένορκος: Εσείς τα λέγατε;
  • Μαρτυρας: Όταν με εξανάγκαζε έλεγα «ναι».
  • Ένορκος: Ήταν μακριά…
  • Μαρτυρας: Μου έλεγε ότι θα έρθει εκεί που ήμουν. Εμένα με φόβιζε αυτό.

Η καταγγέλλουσα είπε στο δικαστήριο ότι εξ αιτίας της σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε επήλθε χωρισμός με τον σύντροφό της:
«Ντρεπόμουν, φοβόμουν την αντίδραση του. Όταν γύρισα σπίτι, έκανα μπάνιο για πολλή ώρα αισθανόμουν βρώμικη. Από εκεί κι ύστερα η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Οι σχέσεις με το σύντροφο μου δεν υπήρχαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Του είπα ψέμματα πως τον βλέπω σαν φίλο, επειδή δεν μπορούσα να του πω τι έγινε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα Χτες
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος Χτες
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι