E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής: Το Hilton αλλάζει όνομα

Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2021 | 21:01

Τέλος εποχής: Το Hilton αλλάζει όνομα

Αποτελεί σύμβολο για την Αθήνα και έδωσε το όνομά του σε μια ολόκληρη περιοχή της πόλης. Όμως το Hilton της Αθήνας ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα στο πλαίσιο μιας ριζικής ανακαίνισης. Στο τέλος της διαδικασίας αναβάθμισης θα μετονομαστεί σε Conrad (το μικρό όνομα του ιδρυτή των Hiltons).

Η αλλαγή σελίδας έρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας, την οποία ανακοίνωσαν η Hilton και η Ιονική Ξενοδοχειακή ΑΕ.

Με τη συμφωνία αυτή, τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας, που σήμερα λειτουργεί ως Hilton Athens, πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο νέος προορισμός αποτελεί μία στρατηγική επένδυση ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου 145 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του κτιρίου. Φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, αλλά και για επισκέπτες.

Θα περιλαμβάνει -πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης- ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή.

Ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton, δήλωσε ότι «για περισσότερο από μισό αιώνα το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε και συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά με τα brands Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria καθώς και τα Conrad branded residences. Τα πολυτελή brands της Hilton ακολουθούν μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης, με νέες μονάδες στη Σαρδηνία, το Κουβέιτ, την Τουλούμ, το Ραμπάτ, τη Σαγκάη και το Λος Άντζελες μέσα στο ερχόμενο έτος. Με σύγχρονους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, τεράστιο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η νέα μας παρουσία στην Αθήνα πρόκειται να αποτελέσει μία μοναδική προσθήκη στο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου».

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», δήλωσε σχετικά με την συμφωνία ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ιονικής Ξενοδοχειακής ΑΕ, προσθέτοντας ότι «μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad».

Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια και στενή συνεργασία μεταξύ της Hilton και της Ιονικής Ξενοδοχειακής ΑΕ και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη μακρόχρονη παρουσία της Hilton στην Ελλάδα, όπως τονίζεται. Το Hilton Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδια στην Αλβανία: Οσμή μαύρου χρήματος και προνόμια στρατηγικών επενδυτών βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις, που καταπατά περιουσιακά δικαιώματα πολιτών, έφερε και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας

Κινητά τηλέφωνα: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποιες διαδικασίες επηρεάζονται

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και Apple γίνεται πλέον πιο εύκολη και γρήγορη

Καλαμάτα: Ο 41χρονος σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους, ομολόγησε την άγρια δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας για βοήθεια έσπευσαν έξω από το διαμέρισμα και κάλεσαν την Αστυνομία

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ο πατέρας κατέγραψε με κάμερα που είχε στο κράνος το δυστύχημα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Πάτρα – Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο

Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους – Τη βρήκαν νεκρή με πολλαπλά τραύματα στην κρεβατοκάμαρα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο 41χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Δίπλα στο θύμα εντοπίστηκε μαχαίρι – Φωνές από το διαμέρισμα του ζευγαριού άκουσαν οι γείτονες

Πάτρα: Δεν έδωσε απαντήσεις η κάμερα στο κράνος του 52χρονου – Θρίλερ με τον θάνατο πατέρα και γιου

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Δευτερόλεπτα πριν από το μοιραίο τροχαίο στην Πάτρα σταμάτησε η καταγραφή στην κάμερα του κράνους του 52χρονου – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου πατέρα και γιου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών‑Λαμίας λόγω εργασιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τις 3 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2026

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

Γαλλία: Έκλεψαν ξανά τη διάσημη μπανάνα των 6,2 εκατ. δολαρίων από μουσείο

E-Daily 3.Left Χτες
Η μπανάνα που αξίζει εκατομμύρια, έκανε «φτερά» από το μουσείο

Κρήτη: Ξεβράστηκε εξάρτημα ρωσικού πυραύλου σε παραλία του Αγίου Νικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το εύρημα μοιάζει με μεταλλική μπάλα που όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα πρόκειται για εξάρτημα τροφοδοσίας αντιαεροπορικού πυραύλου Ρωσικής κατασκευής

WSJ: Ο ΟΗΕ κινδυνεύει με χρεοκοπία ‑ ΗΠΑ και Κίνα καθυστερούν δισεκατομμύρια σε εισφορές

Κόσμος Χτες
Με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, τα διαθέσιμα κεφάλαια στον ΟΗΕ ενδέχεται να εξαντληθούν έως τα μέσα Αυγούστου

Παρέμβαση Μπελέρη για τα επεισόδια στην Αλβανία ‑ Θέτει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Φρέντι Μπελέρης στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «τα περιστατικά αυτά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών