E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατριχιάζει η κατάθεση του 19χρονου για τη σeξουαλική κακοποίηση: Αναφέρει 15 άτομα

Ο πατέρας του αναγκάστηκε να τον πάει στο νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί αιμορραγία μετά από την σeξουαλική κακοποίηση

Δημοσίευση 19/11/2021 | 16:03

Ανατριχιάζει η κατάθεση του 19χρονου για τη σeξουαλική κακοποίηση: Αναφέρει 15 άτομα

Η τραγική του ιστορία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στην πρόσφατη κατάθεσή του ένας 19χρονος Χανιώτης από τον δήμο Πλατανιά περιγράφει τα μαρτύρια που βίωσε από τότε που πήγαινε στο δημοτικό σχολείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το αγόρι με μέτρια νοητική υστέρηση μιλά για τη σeξουαλική κακοποίηση και αναφέρεται σε 15 άτομα στην κατάθεσή του.

Οι σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει πριν από 4 χρόνια, ενώ ο 19χρονος έδωσε την τελευταία του κατάθεση στις Δικαστικές αρχές των Χανίων πριν από μόλις μια εβδομάδα.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά σε 15 άτομα στην κατάθεσή του. Μάλιστα εκτός από τις αναφορές στον πατέρα του (ο οποίος έχει προφυλακιστεί για ενδοοικογενειακή βία), το άτυχο αγόρι καταθέτει πως το κακοποίησαν σeξουαλικά 6 άντρες (με ονοματεπώνυμα), παραθέτει στοιχεία για 4 ιερείς, μιλά για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

Σεβόμενοι το ότι ο 19χρονος ολοκληρώνει την κατάθεσή του λέγοντας πως τώρα είναι καλά στον ασφαλή χώρο όπου διαμένει και με τον συγγενή του που ανέλαβε την επιμέλειά του, δεν παραθέτουμε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στις Δικαστικές αρχές.

Η κατάθεση στις δικαστικές αρχές

Από το ξεκίνημα της κατάθεσης του 19χρονου, αυτά που αναφέρει μοιάζουν απίστευτο να εγίνοντο τον 21ο αιώνα, σε μια περιοχή των Χανίων και πολύ περισσότερο όταν στην συνέχεια αναφέρεται σε λεπτομέρειες για κάθε περίπτωση.

Όπως αναφέρει, από όταν ήταν στο δημοτικό υφίστατο σeξουαλική κακοποίηση ενώ στην συνέχεια καταθέτει συγκεκριμένα ονόματα.

Καταθέτει για το πού τον πήγαιναν οι ιερείς στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα.

Για το πώς έγινε η σeξουαλική του κακοποίηση– όπως αναφέρει – από δάσκαλο τον οποίο κατονομάζει, ενώ ήταν στην τουαλέτα του δημοτικού σχολείου.

Για το τι συνέβη με μια γυναίκα που αναφέρει το μικρό της όνομα, η οποία του έδωσε ναρκωτικά, ενώ και για μια ακόμη περίπτωση με έναν άντρα καταθέτει πως του έδωσε ναρκωτικά πριν τον κακοποιήσει σeξουαλικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, είναι ορισμένες φορές που ο λόγος του γίνεται χειμαρρώδης, ξεφεύγει από την ερώτηση και διηγείται τις τραγικές καταστάσεις τις οποίες βίωνε, όπως επανέρχονται στο μυαλό του και μερικές φορές χωρίς ακριβή χρονολογική σειρά. Όμως θυμάται και αναφέρει ακριβώς το πού και τι συνέβη από εκείνους που καταγγέλλει.

Η μεταφορά στο νοσοκομείο

Όπως τότε που ο πατέρας του αναγκάστηκε να τον πάει στο νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί αιμορραγία μετά από σeξουαλική κακοποίηση.

Η περιγραφή του προκαλεί σοκ καθώς αναφέρει πως όταν ο πατέρας του τον κλείδωνε έξω από το σπίτι όπου και κοιμόταν σε ένα «στρωμάτσο», πήγε ένας (αναφέρει ονοματεπώνυμο) και τον ρωτούσε αν θέλει να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος την επόμενη ημέρα τον παρέσυρε στο υπόγειο του σπιτιού του και – όπως καταθέτει ο 19χρονος – τον κακοποίησε σeξουαλικά.

«Ύστερα έφυγα, ανέβηκα πάνω και βγήκα στην αυλή του, με είδε ο παππούς μου και τον μάλωσε. Εγώ έτρεξα ολοταχώς στο σπίτι μου, με είδε ο πατέρας μου, με πήγε στο νοσοκομείο και με κοιτάξανε. Ύστερα με πήρε ο πατέρας μου και με γύρισε σπίτι. Ένας γιατρός μου είπε να προσέχω, να μην ξαναγίνει αυτό γιατί μπορεί και να πεθάνω. Ύστερα ξεκίνησε ο πατέρας μου και με έστελνε πέρα δώθε για κρασί στον Γ…… και ύστερα πήγαινα εγώ για να πάρω το κρασί και τότε μου την ξανάκανε πάλι ο…..» αναφέρει ο 19χρονος.

Το σπρώξιμο από την ταράτσα

Επίσης θυμάται με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό που – όπως κατέθεσε -συνέβη όταν ο πατέρας του τον είχε πάει σε ένα σπίτι όπου ο Κ… τον κακοποίησε σeξουαλικά και μετά όταν γύρισαν σπίτι, ανέβηκε με τον πατέρα του στην ταράτσα, από όπου ο πατέρας τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος

«Ύστερα στο σπίτι μου βγαίνουμε πάνω στην ταράτσα και μου λέει ο πατέρας μου: “πήγαινε στη δίπλα ταράτσα”. Εγώ από τον φόβο μου κοιτούσα τα σύννεφα και ξαφνικά χωρίς να το ξέρω και να το περιμένω, με έσπρωξε και με έριξε κάτω στην αυλή του σπιτιού. Εγώ όταν έπεφτα φώναζα “Θεέ μου βοήθα με” και έπεσα και πόναγα. Ο πατέρας μου κατέβηκε κάτω και με πήγε στο νοσοκομείο».

Λίγο πριν την επέμβαση της αστυνομίας

Ακόμη και πριν λίγους μήνες, λίγο πριν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών, ο 19χρονος βίωνε ένα απίστευτο μαρτύριο στα χέρια ιερέα τον οποίο και κατονομάζει.

Όπως καταθέτει, ο παπά….. αφού τον πήρε στο σπίτι του, τον κακοποίησε σeξουαλικά και στη συνέχεια φόρεσε τα ράσα στο αγόρι και τον κλείδωσε σε μια τουαλέτα.

«Εκεί μέσα ήμουν εννέα μέρες, είχα πρόβλημα, είχα πεθάνει στην πείνα και μετά από εννέα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί και με ψάχνανε και ύστερα με βρήκανε και με φέρανε στο… που μένω τώρα».

Τώρα περνάω καλά

Το ευτύχημα είναι πως σήμερα ο 19χρονος νοιώθει καλά και ευχαριστημένος από την εξέλιξη που είχε η αποκάλυψη των μαρτυρίων τα οποία βίωνε.

«Από τότε που με ανέλαβε ο Γ…. ξεκίνησα να περνάω καλά. Μένω στο…., πηγαίνω στο σχολείο και περνάω καλά και είμαι ευχαριστημένος» αναφέρει στην κατάθεσή του και είναι πλέον θέμα των κοινωνικών υπηρεσιών και της Δικαιοσύνης να επουλωθούν οι πληγές κυρίως στην ψυχή του αγοριού και να εξασφαλιστεί πως δεν θα προκληθούν νέες.

Η έρευνα για την απόδοση Δικαιοσύνης και κυρίως για να αποτραπούν άλλα παρόμοια τραγικά περιστατικά πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει σε βάθος έτσι ώστε όσοι και αν, εμπλέκονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της