E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

Ένας τέτοιος σεισμός δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία, σημείωσε

Δημοσίευση 30/9/2021 | 20:06

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

«Εκτιμώ ότι το ρήγμα δεν μπορεί να δώσει 6- 6,5 Ρίχτερ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν μπορεί να δώσει ένα σεισμό άνω των 4,3 Ρίχτερ» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας αναφερόμενος στη Θήβα.

«Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά είναι υπαρκτή η πιθανότητα, ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή και πρέπει να συνεχίσει η προληπτική παρακολούθηση της σεισμικής ακολουθίας στην Θήβα καθώς στο σημείο καταγράφονται αρκετές δονήσεις τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται, όπως είπε μιλώντας στο Mega, για ένα ρήγμα που βρίσκεται κάτω από την πόλη. Διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και μέγεθος.

Στη Θήβα, όπως είπε, πρόκειται για συστάδα ρηγμάτων, όχι ένα ρήγμα, που δίνουν μικρούς σεισμούς τους τελευταίους 4 μήνες στην περιοχή.

Απέκλεισε δε, την περίπτωση να ενεργοποιήσει ένας τέτοιος σεισμός ένα ρήγμα σαν της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων ενώ διευκρίνισε ότι ένας σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία.

Μετά τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για όλη τη χώρα και ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός σε όλη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή.

Οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ειδικά για τη Θήβα και αποφάσισαν να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απάτη με τις «έξυπνες» κάμερες – Πώς να ξεχωρίσετε το αληθινό SMS από το Gov

Tech + Science 02.04.2026
Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε θύματα επιτήδειων

Το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 54χρονος, «βγήκε έξω και τον παρέσυρε το νερό», λέει φίλος του

Ελλάδα 02.04.2026
Eπιχείρησε να γαντζωθεί από τα κάγκελα στην αυλή του σπιτιού του

Διάγγελμα Τραμπ για πόλεμο στο Ιράν: «Πλησιάζει στο τέλος» – Προειδοποιεί για νέα σκληρά πλήγματα

Κόσμος 02.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για «απαραίτητο πόλεμο» και ζητά από χώρες που εξαρτώνται από τα Στενά του Ορμούζ να «βρουν το θάρρος»

Artemis II: Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή προς τη Σελήνη

Κόσμος 02.04.2026
Oι κρίσιμες δοκιμές της α` φάσης και το αναπάντεχο πρόβλημα στην τουαλέτα

Κακοκαιρία «Erminio»: Νεκρός άνδρας στη Νέα Μάκρη, σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Καιρός 02.04.2026
Πού αναμένονται σήμερα ισχυρά φαινόμενα

Ξάνθη: 46χρονος έχασε τη ζωή του σε πτώση από τον τρίτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Ο Γιαμάλ καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα οπαδών

Αθλητικά Νέα Χτες
«Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνουμε, όχι για να προσβάλλουμε τους ανθρώπους»

Πάσχα 2026: Ποιες οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι

Οικονομία Χτες
Πώς αλλάζουν οι αγορές των Ελλήνων - Ποιες οι τιμές σε αρνί, τσουρέκι και αυγά

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί που ανέβαζαν βίντεο με σούζες στα social media

Ελλάδα Χτες
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δύο βαν, ένα εκ των οποίων αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν οι μοτοσυκλέτες

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα Χτες
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί