E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

Ένας τέτοιος σεισμός δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία, σημείωσε

Δημοσίευση 30/9/2021 | 20:06

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

«Εκτιμώ ότι το ρήγμα δεν μπορεί να δώσει 6- 6,5 Ρίχτερ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν μπορεί να δώσει ένα σεισμό άνω των 4,3 Ρίχτερ» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας αναφερόμενος στη Θήβα.

«Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά είναι υπαρκτή η πιθανότητα, ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή και πρέπει να συνεχίσει η προληπτική παρακολούθηση της σεισμικής ακολουθίας στην Θήβα καθώς στο σημείο καταγράφονται αρκετές δονήσεις τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται, όπως είπε μιλώντας στο Mega, για ένα ρήγμα που βρίσκεται κάτω από την πόλη. Διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και μέγεθος.

Στη Θήβα, όπως είπε, πρόκειται για συστάδα ρηγμάτων, όχι ένα ρήγμα, που δίνουν μικρούς σεισμούς τους τελευταίους 4 μήνες στην περιοχή.

Απέκλεισε δε, την περίπτωση να ενεργοποιήσει ένας τέτοιος σεισμός ένα ρήγμα σαν της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων ενώ διευκρίνισε ότι ένας σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία.

Μετά τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για όλη τη χώρα και ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός σε όλη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή.

Οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ειδικά για τη Θήβα και αποφάσισαν να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`