E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

Ένας τέτοιος σεισμός δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία, σημείωσε

Δημοσίευση 30/9/2021 | 20:06

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ

«Εκτιμώ ότι το ρήγμα δεν μπορεί να δώσει 6- 6,5 Ρίχτερ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν μπορεί να δώσει ένα σεισμό άνω των 4,3 Ρίχτερ» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας αναφερόμενος στη Θήβα.

«Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά είναι υπαρκτή η πιθανότητα, ενός σεισμού της τάξης των 5,5 Ρίχτερ», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή και πρέπει να συνεχίσει η προληπτική παρακολούθηση της σεισμικής ακολουθίας στην Θήβα καθώς στο σημείο καταγράφονται αρκετές δονήσεις τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται, όπως είπε μιλώντας στο Mega, για ένα ρήγμα που βρίσκεται κάτω από την πόλη. Διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και μέγεθος.

Στη Θήβα, όπως είπε, πρόκειται για συστάδα ρηγμάτων, όχι ένα ρήγμα, που δίνουν μικρούς σεισμούς τους τελευταίους 4 μήνες στην περιοχή.

Απέκλεισε δε, την περίπτωση να ενεργοποιήσει ένας τέτοιος σεισμός ένα ρήγμα σαν της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων ενώ διευκρίνισε ότι ένας σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Αθήνα ή τη Λαμία.

Μετά τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για όλη τη χώρα και ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός σε όλη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή.

Οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ειδικά για τη Θήβα και αποφάσισαν να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ​​της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας