E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δημοσίευση 11/4/2021 | 17:20

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη φωτογραφία, αλλά και στα βίντεο που αποτύπωσαν κάμερες ασφαλείας από γειτονικά σπίτια στην περιοχή του Αλίμου, καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία. Συγκεκριμένα η φωτογραφία τους καταγράφει να αποχωρούν από το σημείο που δολοφόνησαν τον άτυχο δημοσιογράφο και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, τα βίντεο καταγραφούν τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ επτά λεπτά πριν τη δολοφονία. Οι δράστες φέρονται να βρίσκονται 400-500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, κάνοντας γύρους για να μην δώσουν στόχο. Ο συνεπιβάτης μοιάζει να είναι σε ετοιμότητα και δεν αποκλείεται να έχει το όπλο ανάμεσα στα πόδια του.

Βίντεο: Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο οδηγός του scooter μάρκας Beverly φαίνεται να φοράει κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- κατέβηκε από το δίκυκλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοσιογράφο φοράει σκουφάκι και περιλαίμιο.

Οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών να τους ειδοποίησε για την ώρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το STAR περίπου στις 14:00 για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Ωστόσο, το γεγονός πως οι εκτελεστές έκαναν γύρους γύρω από το σημείο, ενδεχομένως να υποδηλώνει πως γνώριζαν το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να χτυπήσουν.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή


Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Η περιγραφή του δράστη


Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1.80μ. με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς (την οδό) Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία» συνέχισε: «Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε. 

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό αποτελούν συνηθισμένη τακτική τα τελευταία χρόνια, καθώς αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

Πολιτική 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια