E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δημοσίευση 11/4/2021 | 17:20

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη φωτογραφία, αλλά και στα βίντεο που αποτύπωσαν κάμερες ασφαλείας από γειτονικά σπίτια στην περιοχή του Αλίμου, καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία. Συγκεκριμένα η φωτογραφία τους καταγράφει να αποχωρούν από το σημείο που δολοφόνησαν τον άτυχο δημοσιογράφο και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, τα βίντεο καταγραφούν τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ επτά λεπτά πριν τη δολοφονία. Οι δράστες φέρονται να βρίσκονται 400-500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, κάνοντας γύρους για να μην δώσουν στόχο. Ο συνεπιβάτης μοιάζει να είναι σε ετοιμότητα και δεν αποκλείεται να έχει το όπλο ανάμεσα στα πόδια του.

Βίντεο: Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο οδηγός του scooter μάρκας Beverly φαίνεται να φοράει κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- κατέβηκε από το δίκυκλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοσιογράφο φοράει σκουφάκι και περιλαίμιο.

Οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών να τους ειδοποίησε για την ώρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το STAR περίπου στις 14:00 για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Ωστόσο, το γεγονός πως οι εκτελεστές έκαναν γύρους γύρω από το σημείο, ενδεχομένως να υποδηλώνει πως γνώριζαν το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να χτυπήσουν.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή


Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Η περιγραφή του δράστη


Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1.80μ. με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς (την οδό) Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία» συνέχισε: «Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε. 

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό αποτελούν συνηθισμένη τακτική τα τελευταία χρόνια, καθώς αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεκτή έκανε την παραίτηση Καρυστιανού ο Σύλλογος Θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 15.01.2026
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης

Λόρα: Στου Ζωγράφου αναζητούν τα ίχνη της ‑ Συνομιλούσε με άγνωστο από εφαρμογή γνωριμιών

Ελλάδα 15.01.2026
Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφανισμένη νεαρή

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν