E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δημοσίευση 11/4/2021 | 17:20

Φωτογραφία και βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη φωτογραφία, αλλά και στα βίντεο που αποτύπωσαν κάμερες ασφαλείας από γειτονικά σπίτια στην περιοχή του Αλίμου, καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία. Συγκεκριμένα η φωτογραφία τους καταγράφει να αποχωρούν από το σημείο που δολοφόνησαν τον άτυχο δημοσιογράφο και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, τα βίντεο καταγραφούν τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ επτά λεπτά πριν τη δολοφονία. Οι δράστες φέρονται να βρίσκονται 400-500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, κάνοντας γύρους για να μην δώσουν στόχο. Ο συνεπιβάτης μοιάζει να είναι σε ετοιμότητα και δεν αποκλείεται να έχει το όπλο ανάμεσα στα πόδια του.

Βίντεο: Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο οδηγός του scooter μάρκας Beverly φαίνεται να φοράει κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- κατέβηκε από το δίκυκλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοσιογράφο φοράει σκουφάκι και περιλαίμιο.

Οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών να τους ειδοποίησε για την ώρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το STAR περίπου στις 14:00 για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Ωστόσο, το γεγονός πως οι εκτελεστές έκαναν γύρους γύρω από το σημείο, ενδεχομένως να υποδηλώνει πως γνώριζαν το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να χτυπήσουν.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή


Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Η περιγραφή του δράστη


Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1.80μ. με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς (την οδό) Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία» συνέχισε: «Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε. 

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό αποτελούν συνηθισμένη τακτική τα τελευταία χρόνια, καθώς αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος