E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων από το εξωτερικό βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ τον περίμεναν 10 λεπτά έξω από το σπίτι του

Δημοσίευση 11/4/2021 | 12:55

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων από το εξωτερικό βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βλέπουν τη μεθοδολογία οργανωμένου εγκλήματος με προμελέτη και σχεδιασμό πίσω από την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Mικρόσωμος με λευκό κράνος και φιμέ τζάμι ο οδηγός του σκούτερ - Σωματώδης, γυμνασμένος με μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι και χακί μπουφάν με κουκούλα ο εκτελεστής – Τον περίμεναν να φτάσει σπίτι του – Η ΕΛΑΣ εκτιμά πως υπήρχε και δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε


Νέα δεδομένα προκύπτουν μέσα από τις αναλύσεις των βίντεο από κάμερες της περιοχής που έχουν στη διάθεση τους οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το protothema.gr, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Στο μαύρο τζιπ του Γιώργου Καραιβάζ η κηδεία του οποίου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε, δεν φαίνεται να είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το μαύρο Beverly που το ντουέτο των δολοφόνων χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του. Δεν αποκλείουν, είτε να το έχουν αφήσει σε κάποιο σημείο και να μην έχει εντοπιστεί, είτε να είναι ιδιόκτητο ακόμη και να το έχουν ενοικιάσει.

Το «λάθος» των δολοφόνων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.