E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατρός αγκαλιάζει ηλικιωμένο με Covid: Μια φωτογραφία που ραγίζει καρδιές

Δεν χωράνε λόγια για αυτήν την εικόνα

Δημοσίευση 1/12/2020 | 09:18

Γιατρός αγκαλιάζει ηλικιωμένο με Covid: Μια φωτογραφία που ραγίζει καρδιές

Είναι φτωχές οι λέξεις για να περιγράψει κανείς αυτή τη φωτογραφία. Μια από τις πιο συγκλονιστικές που έχει δει κανείς. Μια από τις πιο δυνατές που έχει τραβήξει κανείς ποτέ. Ένας γιατρός, με μάσκα, με προσωπίδα, με γάντια, κλείνει στην αγκαλιά του έναν ηλικιωμένο άνδρα που νοσεί από κορονοϊό και ήταν μόνος την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Ο γιατρός λέγεται Τζόζεφ Βαρόν. Συνήθως, επειδή θέλει να έχει διαφάνεια όπως δήλωσε στο CNN, έχει έναν φωτογράφο μαζί του. Την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ έκανε τη συνηθισμένη επίσκεψή του στην πτέρυγα Covid του νοσοκομείου United Memorial στο Χιούστον του Τέξας. Και τότε, είδε τον ηλικιωμένο άνδρα.

Ένας άνδρας ηλικιωμένος, μόνος. Ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών κι εκείνος ήταν στο νοσοκομείο. Τη στιγμή που ο γιατρός, ένας άνθρωπος που δουλεύει ακατάπαυστα στο νοσοκομείο του Χιούστον, αγκαλιάζει τον ασθενή με κορονοϊό για να τον παρηγορήσει ήταν (ευτυχώς για όλους μας) παρών ο φωτογράφος του πρακτορείου Getty, Go Nakamura.

Ήταν εκείνος που πάτησε το κουμπί της φωτογραφικής του μηχανής και τράβηξε μια από τις πιο δυνατές και συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Ένας γιατρός με όλη τη… στολή προστασίας του, κλείνει στην αγκαλιά του τον άνδρα που έκλαιγε γιατί ήθελε να είναι με τους δικούς του.

Nov. 26. Dr Joseph Varon comforts a patient with coronavirus disease. I am grateful to witness a wonderful moment and I...

Δημοσιεύτηκε από Go Nakamura στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε στο CNN ο γιατρός Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο United Memorial. «Πλησίασα και τον ρώτησα “γιατί κλαίτε;”. Μου είπε: “θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου”. Τον αγκάλιασα», εξήγησε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν λογάριαζε ότι τον φωτογράφιζαν.

«Απλά έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Βαρόν, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως εκείνος».

Η νοσηλεία σε μονάδες για ασθενείς με την COVID-19 είναι «δύσκολη», ακόμη περισσότερο για τους ηλικιωμένους ασθενείς που αισθάνονται μόνοι κι εγκαταλειμμένοι, εξήγησε ο γιατρός. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φύγουν εξαιτίας του ότι «είναι τόσο απομονωμένοι».

Ο ασθενής στη φωτογραφία πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε ο Δρ. Βαρόν.

Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στη μονάδα 256 ημέρες, χωρίς ούτε μια μέρα ρεπό, εξέφρασε την «απόγνωσή του» για την παντελή αδιαφορία που δείχνουν πολλοί Τεξανοί για τις υγειονομικές συστάσεις.

Από την πλευρά του, ο φωτογράφος του Getty, Go Nakamura, είπε στη Washington Post πως είναι ευγνώμων για το γεγονός πως ήταν μάρτυρας μιας τέτοιας στιγμής. Μιας «υπέροχης στιγμής και ευχαριστώ όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τη δύσκολη δουλειά που κάνουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια των γιορτών». Δεν έκρυψε και τη χαρά του που η φωτογραφία έγινε viral γιατί «ο κόσμος μιλάει για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στα νοσοκομεία. Πιστεύω ότι η φωτογραφία αυτή μπορεί να γίνει η πύλη για να συνειδητοποιήσουν συγκεκριμένοι άνθρωποι (σ.σ. οι αρνητές) τι πραγματικά συμβαίνει και ποια είναι η πραγματικότητα».

Το Τέξας έγινε τον Νοέμβριο η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα. Μετράει 21.800 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

«Δουλεύω καθημερινά ενώ πολύς κόσμος κάνει όλα τα λάθος πράγματα, πάει σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε εμπορικά κέντρα (…)», στηλίτευσε ο Βαρόν. «Δεν ακούει και καταλήγει στη μονάδα εντατικής θεραπείας μου. Αυτοί ας ξέρουν πως δεν θέλω να τους πάρω αγκαλιά», πέταξε, προτού επαναλάβει την έκκληση να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες για την προστασία τους.

Αν τηρηθούν οι συστάσεις, «τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως εγώ, ίσως μπορέσουν να ξεκουραστούν», συμπλήρωσε ο Δρ. Βαρόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»