E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαραντόνα: Το τελευταίο αντίο σε έναν θρύλο

Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους

Δημοσίευση 26/11/2020 | 21:50

Μαραντόνα: Το τελευταίο αντίο σε έναν θρύλο

Η Αργεντινή αποχαιρετά απόψε τον μεγάλο της ήρωα, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η κηδεία του «θεού» της μπάλας θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της περιοχής Bella Vista, στο Μπουένος Άιρες σύμφωνα με διεθνή μέσα, μετά από επιθυμία της οικογένειας.

Στο ίδιο νεκροταφείο έχουν θαφτεί και οι γονείς του και η κηδεία υπολογίζεται να γίνει περίπου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Από νωρίς, η σορός του θρύλου βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής αναφέρουν πως χρειάζονται μέχρι και τρεις ώρες αναμονής για να καταφέρει να φτάσει κάποιος ως τη σορό του Μαραντόνα και να προσκυνήσει.

Τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν (τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί και να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ανθρώπους) για να πλησιάσουν όσο μπορούν το φέρετρο που βρίσκεται ο Ντιεγκίτο, αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της λατρείας προς το πρόσωπό του στη Νότια Αμερική.

«Πρέπει να είσαι εδώ. Δεν υπήρχε τρόπος να μην συμβεί αυτό. Κατά κάποιο τρόπο αυτός ήταν και ο Μαραντόνα, παραβίαζε τους κανόνες», δήλωσε ο Μάρσελο Γκάδες, ένας 52χρονος υπάλληλος, που περίμενε να προσκυνήσει τη σορό κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι του. «Η Αργεντινή είναι η Μαραντόνα και ο Μαραντόνα είναι η Αργεντινή, με όλα τα καλά και όλα τα κακά» πρόσθεσε.

Η μαζική προσέλευση μετά τον θάνατο του Μαραντόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα μετά τον περιορισμό που επέβαλλε η κυβέρνηση στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να παρευρεθούν σε αγρυπνίες και κηδείες για τον περιορισμό του ιού.

Οι κανόνες είχαν χαλαρώσει τις τελευταίες εβδομάδες για να επιτρέψουν περισσότερη πρόσβαση σε νεκροταφεία, αν και οι εσωτερικές συγκεντρώσεις γενικά παραμένουν αυστηρά περιορισμένες.

Ενώ οι αρχές είχαν εξοπλισμό απολύμανσης στην είσοδο του παλατιού, όπου οι άνθρωποι περνούσαν σε πομπή για να δουν το κλειστό φέρετρο, πολλοί θαυμαστές συσσωρεύονταν μπροστά από την είσοδο και μερικοί τραγουδούσαν και έπιναν χωρίς προστατευτικές μάσκες.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί για να αποχαιρετήσουν τον Μαραντόνα αποτελούν πηγή άμεσης μετάδοσης του Covid», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 55χρονος Αργεντινός γιατρός της Αργεντινής Αλμπέρτο Ουκάλντε.

«Βλέπω ότι στο δρόμο οι άνθρωποι συνωστίζονται και ακόμη υπάρχουν μερικοί χωρίς να φορούν μάσκες», πρόσθεσε και κατέληξε: «Καταλαβαίνω τον πόνο, δεδομένου ότι ήταν είδωλο είναι για εμάς, αλλά οι κίνδυνοι για την υγεία είναι υψηλοί».

Δεν έλειψαν και οι εντάσεις κατά την γιγάντια συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ κόσμου και αστυνομίας, με το λαϊκό προσκήνυμα να διακόπτεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειστό επ`αόριστον από τους αγρότες το τελωνείο του Προμαχώνα

Ελλάδα 04.12.2025
Οι αγρότες έχουν αποκλείσει και το τελωνείο των Ευζώνων

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο ‑ Ενώνει τρεις ηπείρους και καλύπτει 20.000 χλμ

Κόσμος 04.12.2025
Η νέα πτήση της China Eastern Airlines θα διανύσει τη μισή περιφέρεια της Γης, από τη Σαγκάη μέχρι το Μπουένος Αιρες

Αγρότες: Να μπλοκάρουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξετάζουν οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 04.12.2025
«Θέλουμε να κλείσουμε το αεροδρόμιο, αυτή είναι η απόφαση του κόσμου», επισημαίνουν αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Ελλάδα 04.12.2025
Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Ελλάδα 04.12.2025
Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ίλιον: 89χρονος θώπευσε ανήλικη σε παιδική χαρά και της πρότεινε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής

Ελλάδα 04.12.2025
Συνελήφθη ο υπερήλικας που φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη που καθόταν σε παγκάκι

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Κόσμος 04.12.2025
Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.