E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική προειδοποίηση Μέρκελ: Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 08:54

Δραματική προειδοποίηση Μέρκελ: Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες!», τόνισε για μία ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους η ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και στα μέτρα που εκτιμά ότι πρέπει να εφαρμοστούν.

«Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία!», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εισηγήθηκε να μην πραγματοποιηθούν μεγάλες διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο – ούτε καν σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας BILD, η Καγκελάριος, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στα κρατιδιακά κοινοβούλια, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στην Γερμανία και, ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, ομολόγησε ότι δεν έχει καθόλου καλό προαίσθημα. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», φέρεται να δήλωσε, ενώ εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό. Σύμφωνα με την BILD, η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε τον κορονοϊό «μάστιγα» και «συμφορά» την οποία δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι δεν εισακούσθηκαν οι εκκλήσεις της να μην πραγματοποιηθούν τουριστικά ταξίδια αυτή την περίοδο. «Αυτό (ενν. η νέα έξαρση) συνέβη από εκείνους που πήγαν διακοπές», είπε στους συνομιλητές της, αναφερόμενη και στην ανακοίνωση του επικεφαλής της Κ.Ο. της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), Τόμας Κρόιτσερ, σχετικά με 4000 κρούσματα στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία και στο Κόσοβο.

Η Καγκελάριος απέφυγε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον όρο «lockdown», αν και επισήμανε ότι δεν πιστεύει πλέον ότι ο ιός μπορεί να ελεγχθεί «με απλά μέσα». Το μοντέλο της Κορέας δεν μπορεί να λειτουργήσει εδώ, φέρεται να είπε, επειδή υπάρχουν τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για αυτό και η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα έχει μόνο περιορισμένη απόδοση, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσπάθεια της γερμανικής Biontech θα έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα ή το τέλος Μαρτίου.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε όμως και ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος, μιλώντας στην BILD am Sonntag, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός νέου «lockdown», εφόσον δεν αποδώσουν οι κανόνες περιορισμού των επαφών τις προσεχείς δύο έως τρεις εβδομάδες. Ειδικά για το Βερολίνο, το οποίο θεωρείται εδώ και μέρες «περιοχή κινδύνου», η κρατιδιακή υπουργός Υγείας Ντιλέκ Καλαϊτσί (SPD) έχει ετοιμάσει σχέδιο μέτρων που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στην λογική του «lockdown» και αναμένεται να συζητηθούν αύριο στο τοπικό Κοινοβούλιο. Βασική προτεραιότητα παραμένει πάντως η διατήρηση των σχολείων ανοιχτών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης

Ελλάδα 16.11.2025
Ο Δημήτρης Σταμάτης έδινε μάχη πολλά χρόνια με σοβαρή ασθένεια

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην Αθήνα

Ελλάδα 16.11.2025
Το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι

Ελλάδα 16.11.2025
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση

Παραγουανός τερματοφύλακας προκαλεί Βραζιλιάνο πριν το πέναλτι και εκείνος τον… γελοιοποιεί με εκτέλεση «Πανένκα»

Αθλητικά Νέα 16.11.2025
Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 εκτυλίχθηκε στη φάση των «32»

Πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Ελλάδα 16.11.2025
Είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος μελών του κυκλώματος, στο οποίο μετείχε ο αδελφός της

Συναγερμός για το πιο σοβαρό ξέσπασμα γρίπης εδώ και δεκαετίες – Προβληματισμός και στην Ελλάδα

Ελλάδα 16.11.2025
Η γρίπη πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα όταν προσβάλλει τις πιο ευάλωτες ομάδες

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος για δύο ημέρες έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 16.11.2025
Οι λόγοι για το κλείσιμο του χώρου δε διευκρινίζονται

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς