E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη για το συμβάν στο αεροδρόμιο

«Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020 | 20:25

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη για το συμβάν στο αεροδρόμιο

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση της «κράτησης» του Γιώργου Μαυρίδη από τις μεξικανικές αρχές, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία του Μεξικού στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία διαψεύδει πολλούς από τους ισχυρισμούς του γνωστού τηλεπαρουσιαστή.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Μεξικό, ο Γιώργος Μαυρίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Μείναμε με μια βερμούδα κι ένα φανελάκι σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε σε κανέναν, ούτε στην πρεσβεία. Δεν μας έδιναν ούτε νερό, ούτε φαγητό και αρχίσαμε να νευριάζουμε και τους ρωτούσαμε: "Γιατί μας συλλάβατε, κάναμε κάτι"; Μας έκλειναν την πόρτα χωρίς να δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας. Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό, γιατί δεν με άφηναν».

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Μεξικού:

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έλληνα υπηκόου Γιώργου Μαυρίδη σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez", ότι "συνελήφθη" μαζί με τρεις άλλους Έλληνες υπηκόους, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων και ότι μεταφέρθηκαν σε ένα "κελί" όπου παρέμειναν μέχρι την "απέλασή τους" στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα επιθυμεί να εκφράσει τη θέση της και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε. Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν.

Η Πρεσβεία επιθυμεί να επαναλάβει ότι οι προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό ως τουρίστες είναι οι εξής:

• Παρουσίαση έγκυρου διαβατηρίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
• Έγκυρη θεώρηση εισόδου (βίζα), εάν απαιτείται (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή έως 180 ημέρες, εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης τους δεν προβλέπει άσκηση έμμισθης δραστηριότητας).
• Απόδειξη διαμονής ή φιλοξενίας που να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της επίσκεψης στη χώρα.
• Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, του οποίου οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης να πιστοποιούν ότι ο επισκέπτης θα μείνει για λιγότερο από 180 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μεξικανική αρχή μετανάστευσης έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί από τους διεθνείς επιβάτες να αποδείξουν μια πληρωμένη διαμονή, επαρκή οικονομική φερεγγυότητα για τον προγραμματισμένο χρόνο διαμονής και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι, επιστολή αποδοχής σε πανεπιστημιακές σπουδές για φοιτητές κ.λπ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείο που είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη.

Ομοίως, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες υπήκοοι δέχτηκαν επίσκεψη από προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μεξικό, το οποίο δείχνει τη συμμόρφωση με το δικαίωμα στην προξενική κοινοποίηση που προβλέπεται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Η Πρεσβεία του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη υπόθεση στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών και επαναλαμβάνει τη σύσταση της προς τους διεθνείς ταξιδιώτες για επαλήθευση των απαραίτητων προϋποθέσεων εισόδου πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως, το Μεξικό είναι μια χώρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει την εμπειρία τους ευχάριστη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρατηρείται επίσης στα μεγάλα ποσοστά ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται ξανά. Η Πρεσβεία του Μεξικού επαναλαμβάνει την προθυμία της να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επωφεληθούν από όλο τον πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό πλούτο που προσφέρει η χώρα μας.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ