E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη για το συμβάν στο αεροδρόμιο

«Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020 | 20:25

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη για το συμβάν στο αεροδρόμιο

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση της «κράτησης» του Γιώργου Μαυρίδη από τις μεξικανικές αρχές, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία του Μεξικού στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία διαψεύδει πολλούς από τους ισχυρισμούς του γνωστού τηλεπαρουσιαστή.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Μεξικό, ο Γιώργος Μαυρίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Μείναμε με μια βερμούδα κι ένα φανελάκι σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε σε κανέναν, ούτε στην πρεσβεία. Δεν μας έδιναν ούτε νερό, ούτε φαγητό και αρχίσαμε να νευριάζουμε και τους ρωτούσαμε: "Γιατί μας συλλάβατε, κάναμε κάτι"; Μας έκλειναν την πόρτα χωρίς να δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας. Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό, γιατί δεν με άφηναν».

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Μεξικού:

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έλληνα υπηκόου Γιώργου Μαυρίδη σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez", ότι "συνελήφθη" μαζί με τρεις άλλους Έλληνες υπηκόους, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων και ότι μεταφέρθηκαν σε ένα "κελί" όπου παρέμειναν μέχρι την "απέλασή τους" στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα επιθυμεί να εκφράσει τη θέση της και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε. Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν.

Η Πρεσβεία επιθυμεί να επαναλάβει ότι οι προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό ως τουρίστες είναι οι εξής:

• Παρουσίαση έγκυρου διαβατηρίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
• Έγκυρη θεώρηση εισόδου (βίζα), εάν απαιτείται (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή έως 180 ημέρες, εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης τους δεν προβλέπει άσκηση έμμισθης δραστηριότητας).
• Απόδειξη διαμονής ή φιλοξενίας που να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της επίσκεψης στη χώρα.
• Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, του οποίου οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης να πιστοποιούν ότι ο επισκέπτης θα μείνει για λιγότερο από 180 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μεξικανική αρχή μετανάστευσης έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί από τους διεθνείς επιβάτες να αποδείξουν μια πληρωμένη διαμονή, επαρκή οικονομική φερεγγυότητα για τον προγραμματισμένο χρόνο διαμονής και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι, επιστολή αποδοχής σε πανεπιστημιακές σπουδές για φοιτητές κ.λπ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείο που είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη.

Ομοίως, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες υπήκοοι δέχτηκαν επίσκεψη από προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μεξικό, το οποίο δείχνει τη συμμόρφωση με το δικαίωμα στην προξενική κοινοποίηση που προβλέπεται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Η Πρεσβεία του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη υπόθεση στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών και επαναλαμβάνει τη σύσταση της προς τους διεθνείς ταξιδιώτες για επαλήθευση των απαραίτητων προϋποθέσεων εισόδου πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως, το Μεξικό είναι μια χώρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει την εμπειρία τους ευχάριστη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρατηρείται επίσης στα μεγάλα ποσοστά ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται ξανά. Η Πρεσβεία του Μεξικού επαναλαμβάνει την προθυμία της να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επωφεληθούν από όλο τον πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό πλούτο που προσφέρει η χώρα μας.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι για τον εμπρησμό στη Marfin, οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Την ίδια ώρα, ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα και η 46χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στον φονικό εμπρησμό

Θλίψη στον χώρο της μουσικής – Πέθανε στα 47 του ο Γιώργος Λαγογιάννης

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο γνωστός μουσικός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο

Λεμεσός: Κρατείται 44χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την πεθερά του

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
H 58χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή

Τρόμος σε πτήση της Ryanair: «Αν είναι να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε μαζί» λέει η σύζυγος του Σέρβου

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δραματικές στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες αεροσκάφους της Ryanair στα 20.000 πόδια, όταν ένας Σέρβος επιβάτης βρέθηκε κυριολεκτικά μισός έξω από την καμπίνα

Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων για τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, έρευνες για τη μονάδα εκτροφής

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Προσπαθούμε να βρούμε την άκρη του νήματος γιατί υπάρχει τελικός προμηθευτής, ενδιάμεσος και η μονάδα εκτροφής» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Πάτρα: Δίχρονο κοριτσάκι εγκλωβίστηκε μέσα σε ΙΧ, έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν

Ελλάδα 14.07.2026
Η άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τον ασφαλή απεγκλωβισμό του παιδιού, το οποίο παραδόθηκε σώο και καλά στην ανακουφισμένη μητέρα του

Marfin: Τα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες του 2009 από την Ικαρία που οδήγησαν στους υπόπτους

Ελλάδα 14.07.2026
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την εξέταση όλων των στοιχείων της υπόθεσης από το μηδέν, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να οδηγήσουν νέους υπόπτους ενώπιον της Δικαιοσύνης

Συναγερμός από την ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε και κατέστρεψε δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

Ελλάδα 14.07.2026
Τα προϊόντα ήταν άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, λόγω της πλήρους απουσίας ψύξης

«Ήταν φρικτό»: Οργή στις ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία νεαρού από πράκτορα της ICE

Κόσμος 14.07.2026
Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο ενός Μεξικανού, ένας 26χρονος Κολομβιανός με νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας πέφτει νεκρός από πυρά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

Χάος σε ρωσική στρατιωτική άσκηση: Χειριστής πολυβόλου χάνει τον έλεγχο σε ιλιγγιώδες γύρισμα του όπλου και εκσφενδονίζεται – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πώς η απώλεια ελέγχου ενός περιστρεφόμενου όπλου εκθέτει τα κενά στην εκπαίδευση των ρωσικών κινητών ομάδων πυρός

Δώσαμε τη δυσκολότερη μάχη, αγωνιούμε και ελπίζουμε να τα καταφέρει: Συγκλονίζει ο γιατρός για τον 4χρονο που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πώς κατάφεραν να επαναφέρουν και να σταθεροποιήσουν το παιδάκι που νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλονίκη