E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι, στους 320 ο αριθμός των νεκρών

Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2020 | 20:34

Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι, στους 320 ο αριθμός των νεκρών

Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ένας 75χρονος που νοσηλεύονταν στο Σωτηρία, μια 86χρονη στον Ευαγγελισμό και ένας 86χρονος στα Γιάννενα κατέληξαν σήμερα το απόγευμα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει πλέον στους 320.

Σημειώνεται ότι στην επιδημιολογική ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης καταγράφονται 316 νεκροί, όμως υπήρξε και μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα που κατέληξε αργότερα και ο αριθμός ανέβηκε στους 317.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/9) 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 67 οι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των θανόντων συμπολιτών μας, οι 120 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η συγκινητική ανάρτηση Τσιμίκα για τον Ζότα: «Μου είχες πει `εσύ σεντράρεις, εγώ σκοράρω`»

Αθλητικά Νέα 04.07.2025
«Ο Θεός να δώσει δύναμη στους οικείος σας ν` αντέξουν τον εφιάλτη και μια μέρα να δουν το φως ξανά…»

Πώς θα επιστραφούν οι παράνομες επιδοτήσεις που έλαβαν χιλιάδες αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οικονομία 04.07.2025
Τι προβλέπουν οι Εκτελεστικοί Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιοι φορείς της χώρας μας θα κινητοποιηθούν άμεσα για την είσπραξη των χρημάτων

Συγκρούστηκαν λεωφορεία στη Βούλα: Τουλάχιστον 32 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι

Ελλάδα 04.07.2025
Δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ συγκρούστηκαν σήμερα (04/07) το πρωί, περίπου στις 11:30, στη Βούλα. Από το σοβαρό τροχαίο υπάρχουν τουλάχιστον 32 τραυματίες (20 ενήλικες)

Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη: Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί

Κόσμος 04.07.2025
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα

Σιθωνία: Κάηκαν 450 στρέμματα δασικής έκτασης

Ελλάδα 04.07.2025
«Δυστυχώς, έχουμε κι άλλες περιοχές σαν το Μάτι»

Ταινία δράσης... στη Λάρισα: Τέσσερις διαρρήκτες το έσκασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα – Τρόμος στην εθνική

Ελλάδα 04.07.2025
Λάρισα: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη αυτοκινήτου

Καλάβρυτα: Ανδρας μαχαίρωσε τον αδελφό του

Ελλάδα 04.07.2025
Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης με σοβαρό τραύμα

Έρευνα αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα

Κόσμος 04.07.2025
Η πρώτη έρευνα για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα στον χώρο «Έβδομος»

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»