E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Ποιοι θα δουν «ψαλίδι»

Δημοσίευση 2/9/2020 | 21:20

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί ολόκληρο με αναλογία κράτους – εργοδότη όμως θα είναι «ψαλιδισμένο» γιατί θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού που έχει πάρει ο εργαζόμενος, σύμφωνα με το Open.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που παίρνει μισθό 1.000 ευρώ λόγω ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του δεν θα πάρει δώρο 1.000 ευρώ (το δώρο Χριστουγέννων αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο μισθό) και αυτό διότι το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές Μαΐου – Δεκεμβρίου 2020.

Έτσι, αν ανεστάλη η σύμβαση εργασίας του μέσα σε αυτό το διάστημα και πήρε αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ το μήνα τότε θα υπολογιστεί με βάση αυτό το μισθό το δώρο του άρα στα 534 ευρώ.

Ειδικότερα και όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Open, σύμφωνα με την σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ολόκληρο με αναλογία εργοδότη και κράτους αλλά το ποσό θα προκύπτει με βάση τις αποδοχές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη ο μισθός που θα υπολογιστεί κατά την διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας θα είναι το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος. Έτσι, ο εργοδότης θα καταβάλει την αναλογία του μισθού που κατέβαλε και το κράτος την αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος.

Στην ίδια μοίρα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού θα είναι και οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή που θα ενταχθούν, αφού θα ισχύσει μέχρι τέλος του έτους.

Και για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με βάση την μισθοδοσία του εργαζόμενου από την 1η Μαΐου μέχρι 31/12/2020.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπολογιστεί ο μισθός πριν τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η αναστολή της σύμβασης εργασίας του εργαζομένου και ο μισθός με την ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να βγει το τελικό ποσό του δώρου που πάλι θα καταβληθεί από τον εργοδότη ένα μέρος και από το κράτος το υπόλοιπο μέρος. Ο μισθός που θα υπολογιστεί κατά την διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας θα είναι το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Υπενθυμίζεται πως η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαΐου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος

Καρχαρίας ‑ «φάντασμα» καταγράφηκε ζωντανός – Επιστήμονες μιλούν για μοναδική ανακάλυψη

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Ένα «ζωντανό απολίθωμα» ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

Ελλάδα 15.06.2026
Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του