E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα στις Μοίρες: 17χρονος ήρωας έσωσε τη γιαγιά του και 3 φίλους του

Τη συγκλονιστική περιγραφή από την ώρα του εγκλήματος στις Μοίρες της Κρήτης, έκανε η μητέρα του

Δημοσίευση 17/1/2020 | 20:47

Έγκλημα στις Μοίρες: 17χρονος ήρωας έσωσε τη γιαγιά του και 3 φίλους του

Ο 17χρονος εγγονός του 79χρονου θύματος από το άγριο έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου, ήταν εκείνος που με την ψυχραιμία του και τις ενέργειές του έσωσε από τις σφαίρες του δράστη τη γιαγιά του και 3 φίλους του.

Τη συγκλονιστική περιγραφή από την ώρα του εγκλήματος στις Μοίρες της Κρήτης, έκανε η μητέρα του 17χρονου μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» του Κρήτη TV.

Η κ. Ύβα Κουμαντάκη ανέφερε όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (15/1) λέγοντας πως ο γιος της μετά απ΄ όλα αυτά που έζησε «δεν είναι πλέον παιδί».

Όπως περιέγραψε η μητέρα του 17χρονου όλα έγιναν όταν ο γιος της άκουσε τον 51χρονο να φωνάζει και αμέσως πήγε να ενημερώσει τον παππού του ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη την ώρα ο νεαρός βρισκόταν με άλλους τέσσερις φίλους του, σε ένα δωμάτιο το οποίο του είχε παραχωρήσει ο παππούς του.

Το παιδί αντιλήφθηκε πως άνδρας που βρίσκεται έξω από το σπίτι τους είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της γυναίκας, η οποία νοικιάζει ένα από τα διαμερίσματα στο κτίριο που ανήκει στον παππού του.

«Πες μου τι θέλεις να κάνουμε;», ήταν τα λόγια του παιδιού στον παππού του, ενώ του ζητούσε να μη βγει έξω στο μπαλκόνι.

Ο 79χρονος βγήκε από την πόρτα για να συζητήσει με τον 51χρονο, δίχως να του δίνει πληροφορίες. Ο δράστης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να φωνάζει και ο 17χρονος διαισθάνθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Το παιδί προσπάθησε εκείνη την ώρα να βγει από την πίσω πόρτα και να ενημερώσει τους τρεις φίλους του να κλειδώσουν την πόρτα», είπε η μητέρα του.

Στη συνέχεια όταν ξεκίνησαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί ενστικτωδώς ο 17χρονος είδε τον παππού του να πέφτει ακαριαία νεκρός.

«Σκέφτηκα να την τραβήξω την γιαγιά και να κλείσω την πόρτα. Άκουγα τους πυροβολισμούς και δεν ήξερα πόσα θύματα θα έχουμε», ήταν τα λόγια του 17χρονου στη μητέρα του μετά το τραγικό περιστατικό.

Αυτή η κίνηση του 17χρονου ήταν καθοριστική για να σωθεί η γιαγιά του, αλλά και οι τέσσερις φίλοι του, καθώς στη συνέχεια ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι και γάζωσε το κτίριο αδειάζοντας ουσιαστικά πάνω του όσες σφαίρες του είχαν απομείνει.

Σε περίπτωση που ο νεαρός δεν είχε τραβήξει τη γιαγιά του και δεν είχε ενημερώσει τους φίλους του, είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν κι άλλα θύματα από την οργή του δράστη.

Μάλιστα ο 17χρονος είχε την ψυχραιμία να καλέσει την αστυνομία, όπως επίσης και το ασθενοφόρο για να παραλάβει την αιμόφυρτη γιαγιά του.

Δείτε όλα όσα είπε η μητέρα του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού