E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα στις Μοίρες: 17χρονος ήρωας έσωσε τη γιαγιά του και 3 φίλους του

Τη συγκλονιστική περιγραφή από την ώρα του εγκλήματος στις Μοίρες της Κρήτης, έκανε η μητέρα του

Δημοσίευση 17/1/2020 | 20:47

Έγκλημα στις Μοίρες: 17χρονος ήρωας έσωσε τη γιαγιά του και 3 φίλους του

Ο 17χρονος εγγονός του 79χρονου θύματος από το άγριο έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου, ήταν εκείνος που με την ψυχραιμία του και τις ενέργειές του έσωσε από τις σφαίρες του δράστη τη γιαγιά του και 3 φίλους του.

Τη συγκλονιστική περιγραφή από την ώρα του εγκλήματος στις Μοίρες της Κρήτης, έκανε η μητέρα του 17χρονου μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» του Κρήτη TV.

Η κ. Ύβα Κουμαντάκη ανέφερε όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (15/1) λέγοντας πως ο γιος της μετά απ΄ όλα αυτά που έζησε «δεν είναι πλέον παιδί».

Όπως περιέγραψε η μητέρα του 17χρονου όλα έγιναν όταν ο γιος της άκουσε τον 51χρονο να φωνάζει και αμέσως πήγε να ενημερώσει τον παππού του ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη την ώρα ο νεαρός βρισκόταν με άλλους τέσσερις φίλους του, σε ένα δωμάτιο το οποίο του είχε παραχωρήσει ο παππούς του.

Το παιδί αντιλήφθηκε πως άνδρας που βρίσκεται έξω από το σπίτι τους είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της γυναίκας, η οποία νοικιάζει ένα από τα διαμερίσματα στο κτίριο που ανήκει στον παππού του.

«Πες μου τι θέλεις να κάνουμε;», ήταν τα λόγια του παιδιού στον παππού του, ενώ του ζητούσε να μη βγει έξω στο μπαλκόνι.

Ο 79χρονος βγήκε από την πόρτα για να συζητήσει με τον 51χρονο, δίχως να του δίνει πληροφορίες. Ο δράστης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να φωνάζει και ο 17χρονος διαισθάνθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Το παιδί προσπάθησε εκείνη την ώρα να βγει από την πίσω πόρτα και να ενημερώσει τους τρεις φίλους του να κλειδώσουν την πόρτα», είπε η μητέρα του.

Στη συνέχεια όταν ξεκίνησαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί ενστικτωδώς ο 17χρονος είδε τον παππού του να πέφτει ακαριαία νεκρός.

«Σκέφτηκα να την τραβήξω την γιαγιά και να κλείσω την πόρτα. Άκουγα τους πυροβολισμούς και δεν ήξερα πόσα θύματα θα έχουμε», ήταν τα λόγια του 17χρονου στη μητέρα του μετά το τραγικό περιστατικό.

Αυτή η κίνηση του 17χρονου ήταν καθοριστική για να σωθεί η γιαγιά του, αλλά και οι τέσσερις φίλοι του, καθώς στη συνέχεια ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι και γάζωσε το κτίριο αδειάζοντας ουσιαστικά πάνω του όσες σφαίρες του είχαν απομείνει.

Σε περίπτωση που ο νεαρός δεν είχε τραβήξει τη γιαγιά του και δεν είχε ενημερώσει τους φίλους του, είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν κι άλλα θύματα από την οργή του δράστη.

Μάλιστα ο 17χρονος είχε την ψυχραιμία να καλέσει την αστυνομία, όπως επίσης και το ασθενοφόρο για να παραλάβει την αιμόφυρτη γιαγιά του.

Δείτε όλα όσα είπε η μητέρα του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Λιποθύμησα κατευθείαν, εκείνος έβαλε πρώτη και έφυγε» λέει ο 18χρονος για το τροχαίο στην Αρτέμιδα ‑ Υποχρεωτική πορεία δεξιά αγνόησε ο οδηγός του ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τη σφοδρή σύγκρουση - Οι Αρχές ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε το σημείο

Ο Μάγιαρ εκθρονίζει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια στις ουγγρικές εκλογές

Κόσμος Χτες
Με 135 έδρες το κόμμα του Μάγιαρ έναντι 57 του Όρμπαν στο 199μελές κοινοβούλιο - Ο Όρμπαν συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του, ο οποίος αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science Χτες
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science Χτες
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα Χτες
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα Χτες
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα Χτες
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα Χτες
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.