LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
7 Συμβουλές για αποτελεσματική αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Το Ισραήλ προς κατοίκους του Λιβάνου: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας

Αρχίζουν επιθέσεις οι Ισραηλινοί

Δημοσίευση 10/12/2018 | 10:13

Το Ισραήλ προς κατοίκους του Λιβάνου: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας

Σε μήνυμά του μέσω Twitter στα αραβικά, απευθυνόμενος στους κατοίκους των χωριών Κφαρ Κίλα και Ραμία στον νότιο Λίβανο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που είναι επιφορτισμένος να μιλάει σε αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο ταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, προειδοποίησε τους κατοίκους των δύο χωριών ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

«Η Χεζμπολάχ έχει διανοίξει κάτω από τα σπίτια του Κφαρ Κίλα και του Ραμία έναν αριθμό σηράγγων με πολεμικούς σκοπούς, οι οποίοι φθάνουν ως την επικράτεια του Ισραήλ», πράγμα το οποίο «μετατρέπει αυτή την περιοχή σε μια μεγάλη πυριτιδαποθήκη», έγραψε ο ταγματάρχης Αντραΐ.

«Είμαστε αποφασισμένοι (…) να καταστρέψουμε αυτές τις σήραγγες», συνέχισε. «Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της επιχείρησης για τα σπίτια στην πλευρά του Λιβάνου» κάτω από τα οποία περνούν οι στοές, πρόσθεσε.

«Δεν έχει έλθει η ώρα να απαιτήσετε σαφείς απαντήσεις από τη Χεζμπολάχ;», συμπλήρωσε. «Αισθάνεστε ασφαλείς γνωρίζοντας πως τα σπίτια σας βρίσκονται πάνω από μια πυριτιδαποθήκη;»

«Σας συνιστούμε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψετε προσωρινά τα σπίτια σας, για την ασφάλειά σας», κατέληξε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρχισε μια επιχείρηση για την καταστροφή σηράγγων της Χεζμπολάχ στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ. Έκτοτε, έχει ανακοινώσε τον εντοπισμό δύο τέτοιων στοών και την τοποθέτηση εκρηκτικών σε αυτές, αλλά όχι ακόμη την καταστροφή τους.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον φερόμενων ως «μελών της Χεζμπολάχ το Σάββατο».

Όμως το λιβανέζικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή, μεταδίδοντας πως ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν προειδοποιητικά πυρ εναντίον περιπόλου του στρατού του Λιβάνου κοντά στη γραμμή στρατιωτικής οροθεσίας στα σύνορα, τη λεγόμενη «Κυανή Γραμμή».

Δεν αναφέρθηκε πάντως κάποιος τραυματισμός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δροσερό Ξάνθης: Η κατάσταση ξεφεύγει ‑ Ακούγονται νέοι πυροβολισμοί

Σήμερα
Η αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο και την έξοδο του οικισμού

Οι διάλογοι του μαστροπού «Ταχίρ» με την 14χρονη

Σήμερα
Της έλεγε «πάμε για δουλειά»

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ζώα, ζώα!» αναφώνησε η μητέρα του ακούγοντας από την ιατροδικαστή για τα τραύματά του

Σήμερα
Η μητέρα του 19χρονου αντέδρασε ακούγοντας από την ιατροδικαστή τα τραύματα που επέφεραν το θάνατο του γιού της

Έπαιρναν 14χρονη από ίδρυμα στην Αθήνα και την εξέδιδαν ‑ Τέσσερις συλλήψεις

Σήμερα
Ο ρόλος του «Ταχίρ» από την Ελευσίνα - Την υπόθεση «ξεκλείδωσε» κοινωνική λειτουργός

Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε 120.000 ανέργους ‑ Λήγουν οι αιτήσεις την Τετάρτη

Σήμερα
Το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση δεξιοτήτων

«Με εκβίασαν και με απείλησαν ότι θα με κλειδώσουν»: Πρωτοφανές σοκ για την Ελισάβετ Μουτάφη έξω από εκκλησία

Σήμερα
Η ηθοποιός προχώρησε σε μια καταγγελία ενός αρκετά τρομακτικού γεγονότος που βίωσε.

Τέμπη: Αχτίδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Σήμερα
Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Τρομακτικές εικόνες σε κέντρο για παιδιά ΑμεΑ: 11χρονος ακροβατεί στο περβάζι του 3ου ορόφου

Σήμερα
Για το περιστατικό συνελήφθησαν η υπεύθυνη του κέντρου και τρεις ακόμη εργαζόμενοι

Σοκ στη Φλώρινα: Βρέθηκε πτώμα σε σπίτι

Σήμερα
Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.