E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα

Μετά από μια καταστροφική φωτιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2020 | 00:02

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα
@Alaska State Troopers

Για τρεις εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει μέσα στα χιόνια της Αλάσκας, ένας άνδρας του οποίου η καλύβα πήρε φωτιά και καταστράφηκε μαζί με τις περισσότερες προμήθειές του.

Ο Τάισον Στιλ ζούσε σε μια μικροσκοπική καλύβα στη Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκας μαζί με το λαμπραντόρ του από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή απείχε 20 χιλιόμετρα. Μέχρι τις 17 ή 18 Δεκεμβρίου, όλα πήγαιναν καλά. Τότε όμως ξέσπασε φωτιά μέσα στην καλύβα, καίγοντας της ολοσχερώς μαζί με τις περισσότερες από τις προμήθειές του. Το λάδι, τις σφαίρες για το κυνηγοί και τα μπιτόνια προπανίου. Ο σκύλος κάηκε κι αυτός στην φωτιά.

«Όλα εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα. Οι σφαίρες από το κουτί των πυρομαχικών άρχισαν να εκρήγνυνται. Ήταν μία μεγάλη φωτιά και όσο χιόνι και αν έριχνα, δεν έσβηνε». Ο Στιλ κατάφερε ως να επιβιώσει σε μια περιοχή με 1,5 μέτρο χιόνι για τρεις εβδομάδες. Το φαγητό του ήταν τα απομεινάρια από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαβε ανάμεσα από τις στάχτες.

Κάλεσε για βοήθεια γράφοντας ένα τεράστιο SOS, στο χιόνι, ελπίζοντας πως κάποιος θα το δει από ψηλά. Ευτυχώς, η οικογένειά του ειδοποίησε τις αρχές, όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του μετά από αρκετές ημέρες. Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν περίπου τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην καλύβα. Μέλος της υπηρεσίας διάσωσης μόλις τον είδε με τα μακριά μούσια να κουνάει τα χέρια του, του ήρθε η εικόνα του Tom Hanks από την ταινία «Cast Away».

Ο Στιλ απ’ ότι φαίνεται πέρασε τα δυο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, με την θερμοκρασία να φτάνει τους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ μετά βγήκες και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. Η φωτιά είχε καταστρέψει όλο του τον εξοπλισμό και φυσικά, το κινητό δεν λειτουργούσε. «Δεν είχα χάρτη και δεν γνώριζα πολύ καλά την γύρω περιοχή. Έγραψα SOS στο χιόνι και περίμενα». Πλέον ο Στιλ δηλώνει πως σκοπεύει να μετακομίσει στην Γιούτα, μαζί με την οικογένειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ροζ, ματωμένο και άλλα: Γιατί δίνουμε ονόματα στα φεγγάρια;

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Το φεγγάρι δεν αλλάζει χρώμα – αλλά σίγουρα αλλάζει όνομα

Ο πιο «ενοχλητικός» ζωγράφος: Όταν η απομόνωση, η αρρώστια και οι κρίσεις γεννούν έργα που σοκάρουν

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Από τους εφιάλτες τουμέχρι τη φρίκη του πολέμου – η τέχνη που δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια

Jasveen Sangha: Η «βασίλισσα της κεταμίνης» που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

E-Daily 1.Hero 20.06.2026
Η γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο του θανάτου του Matthew Perry

Πόσους δορυφόρους διαθέτει ο Έλον Μασκ και γιατί;

E-Daily 1.Hero 20.06.2026
Ποιος είναι ο σκοπός τους και τι επιδιώκει με αυτούς;

Kirsha Kaechele: H καλλιτέχνις που δεν ήθελε άνδρες στον χώρο της

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Η καλλιτεχνική εγκατάσταση που εγινε σύμβολο

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 20.06.2026
Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

National Geographic: Φωτογραφία με λιβελούλες πάνω από τον Ορινόκο μάγεψε το Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
Η φωτογράφος Juanita Escobar αποτύπωσε εκατοντάδες λιβελούλες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό κοντά στον ποταμό Ορινόκο της Κολομβίας.

Τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ και καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα: Η υπόθεση της Parastoo Ahmadi προκαλεί παγκόσμιο σοκ

E-Daily 3.Left Χτες
Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Πώς να καταλάβεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν η παραλία που διάλεξες είναι καθαρή ή μολυσμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Αφρός, φύκια και ιριδισμοί: τι σημαίνει τελικά το καθένα για την ποιότητα των νερών που κολυμπάμε.