E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα

Μετά από μια καταστροφική φωτιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2020 | 00:02

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα

Για τρεις εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει μέσα στα χιόνια της Αλάσκας, ένας άνδρας του οποίου η καλύβα πήρε φωτιά και καταστράφηκε μαζί με τις περισσότερες προμήθειές του.

Ο Τάισον Στιλ ζούσε σε μια μικροσκοπική καλύβα στη Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκας μαζί με το λαμπραντόρ του από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή απείχε 20 χιλιόμετρα. Μέχρι τις 17 ή 18 Δεκεμβρίου, όλα πήγαιναν καλά. Τότε όμως ξέσπασε φωτιά μέσα στην καλύβα, καίγοντας της ολοσχερώς μαζί με τις περισσότερες από τις προμήθειές του. Το λάδι, τις σφαίρες για το κυνηγοί και τα μπιτόνια προπανίου. Ο σκύλος κάηκε κι αυτός στην φωτιά.

«Όλα εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα. Οι σφαίρες από το κουτί των πυρομαχικών άρχισαν να εκρήγνυνται. Ήταν μία μεγάλη φωτιά και όσο χιόνι και αν έριχνα, δεν έσβηνε». Ο Στιλ κατάφερε ως να επιβιώσει σε μια περιοχή με 1,5 μέτρο χιόνι για τρεις εβδομάδες. Το φαγητό του ήταν τα απομεινάρια από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαβε ανάμεσα από τις στάχτες.

Κάλεσε για βοήθεια γράφοντας ένα τεράστιο SOS, στο χιόνι, ελπίζοντας πως κάποιος θα το δει από ψηλά. Ευτυχώς, η οικογένειά του ειδοποίησε τις αρχές, όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του μετά από αρκετές ημέρες. Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν περίπου τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην καλύβα. Μέλος της υπηρεσίας διάσωσης μόλις τον είδε με τα μακριά μούσια να κουνάει τα χέρια του, του ήρθε η εικόνα του Tom Hanks από την ταινία «Cast Away».

Ο Στιλ απ’ ότι φαίνεται πέρασε τα δυο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, με την θερμοκρασία να φτάνει τους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ μετά βγήκες και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. Η φωτιά είχε καταστρέψει όλο του τον εξοπλισμό και φυσικά, το κινητό δεν λειτουργούσε. «Δεν είχα χάρτη και δεν γνώριζα πολύ καλά την γύρω περιοχή. Έγραψα SOS στο χιόνι και περίμενα». Πλέον ο Στιλ δηλώνει πως σκοπεύει να μετακομίσει στην Γιούτα, μαζί με την οικογένειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο: Πού βρίσκεται το νούμερο 1

Αρχιτεκτονική 27.12.2025
Aποδεικνύει πως ένα βιβλίο και μια κούπα καφέ μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο κόσμο - αρκεί να βρεθείς στο σωστό μέρος

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 27.12.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το μικρότερο κράτος της Ευρώπης με μεγάλες φιλοδοξίες: Τι είναι το Βέρντις που ίδρυσε ένας 20χρονος;

Stories 27.12.2025
Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως το Βέρντις είναι μια πραγματική μικροχώρα

Το χωριό–φάντασμα που αναδύεται μια φορά τον χρόνο κάτω από τη λίμνη

Περιβάλλον 27.12.2025
Πέτρινα ερείπια, στοιχειωμένοι δρόμοι και ψίθυροι κάτω απ’ το νερό – το χωριό που επιστρέφει σαν φάντασμα κάθε καλοκαίρι!

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Stories 27.12.2025
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Ιστορικά 27.12.2025
Ένα τεράστιο πρότζεκτ που δεν ολοκληρώθηκε

Tο μοναδικό εργαστήριο κατασκευής στολιδιών στην Ελλάδα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Xmas 27.12.2025
Και είναι όπως το φανταζόμασταν

Η Παναγιώτα Διαμάντη από τη Φουρνά Ευρυτανίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως<

Πρόσωπα Χτες
>Η δασκάλα που «ανέστησε» ένα σχολείο στο χωριό Φουρνά υποψήφια για το Global Teacher Prize 2025

5 φυλακές που αν μπεις είναι σαν να καταδικάστηκες σε θάνατο

Stories Χτες
Σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, η τιμωρία ξεπερνά κατά πολύ τον εγκλεισμό

Γιατί ένας Ρώσος κατέληξε στη φυλακή λόγω του Αγίου Γεωργίου

Stories Χτες
Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2024, αλλά τώρα έγινε γνωστό ευρέως