Τάρτα με μανιτάρια
Φτιάξτε με τα χεράκια σας και γευτείτε την πιο γευστική τάρτα με μανιτάρια
Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Υλικά για 6 -8 άτομα
Για τη ζύμη μπριζέ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό
λίγο αλάτι
3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. λευκά μανιτάρια
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το κρύο βούτυρο και το δουλεύετε με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το μέχρι να σχηματιστούν μικρά τρίμματα.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό και το αυγό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Την τυλίγετε με ελαστική μεμβράνη και τη βάζετε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο.
- Τη βγάζετε από το ψυγείο, την ανοίγετε και την απλώνετε σε μια φόρμα τάρτας, την οποία όμως έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Την ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει μια ρευστή κρέμα.
- Προσθέτετε το τυρί, αλάτι πιπέρι και τα μανιτάρια.
- Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνετε για 40 περίπου λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
Θερμίδες: 351,8
Λιπαρά: 20,8 γρ.
Χοληστερίνη: 76 mg
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα αποκτήσεις πλούσια χείλη πανεύκολα σύμφωνα με την μακιγιέζ της Hailey Bieber
Ένα τρικ που έχει μάθει στις celebrities
Ασιατική κουζίνα: Νέες και κλασσικές προτάσεις στην Αθήνα
Καλοφτιαγμένα Ράμεν, λαχταριστά σούσι και αρκετές ακόμη ασιατικές γεύσεις!
Το σκανδιναβικό κόλπο για να είσαι πιο ευτυχισμένος
Τι είναι το «Μικρό Σάββατο» και πόσο βοηθάει στη ψυχολογία μας
Ο κίνδυνος που έχει το μανικιούρ σου: Πώς κιτρινίζουν σταδιακά τα νύχια
Και τι πρέπει να κάνεις
Τι θα συμβεί στο δέρμα σου αν σταματήσεις να βάφεσαι
Τι μπορεί να προκαλέσει το βαρύ καθημερινό μακιγιάζ;
Η διατροφή και η γυμναστική της Victoria Beckham είναι για σκληροπυρηνικές
Ποια μπορεί να την ακολουθήσει;
Η νοστιμότερη ντοματοσαλάτα που φάγατε ποτέ έχει ένα κρυφό μυστικό
Όσο περισσότερο κάθεται στο ψυγείο τόσο καλύτερα
Ούτε τσίχλες, ούτε πλύσεις: Το απλό «μυστικό» για να διώξετε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο dt
Το «όπλο» για να μη μυρίζει σκόρδο η αναπνοή
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.