E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουβλάκια για σκληροπυρηνικούς με καυτερό και χωρίς πατάτες στην Αθήνα

Μερικά από αυτά τα spots ενδέχεται να γίνουν τα αγαπημένα σου!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 21/3/2023 | 12:32

Σουβλάκια για σκληροπυρηνικούς με καυτερό και χωρίς πατάτες στην Αθήνα
@ zaraliskleomenis / instagram

Δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα που να μην τιμάει έστω μια φορά την εβδομάδα το παραδοσιακό σουβλάκι! Το εθνικό street food, το σήμα κατατεθέν της χώρας μας, έχει ιστορία ενός αιώνα σχεδόν, με αφετηρία το 1924.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ισαάκ Μερακλίδης, Μικρασιάτης που είχε φύγει πριν από την καταστροφή στη Μικρά Ασία, πήγε στην Αίγυπτο και έπειτα επιστρέφοντας στη Νίκαια, άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο, το Αιγυπτιακόν! Έγινε γνωστός, φτιάχνοντας κεμπάπ από πρόβειο κρέας και ντομάτα, τυλιχτά σε πίτα.

Έκτοτε, άνοιξαν πολλά σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, που είναι μέχρι και σήμερα το σημείο αναφοράς για παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι. Το αυθεντικό, το vintage σουβλάκι είναι αυτό με κρέας, κρεμμύδι, ντομάτα και μπόλικο καυτερό! Θες να το απολαύσεις; Σημείωσε αυτές τις διευθύνσεις για αυθεντικά vintage σουβλάκια που θα αγαπήσεις!

Κώστας

Ανάβει τα κάρβουνα κάθε πρωί και φτιάχνει τα χοιρινά καλαμάκια, ζυμώνει τα μπιφτέκια, ψιλοκόβει τα λαχανικά (εκτός από τη ντομάτα για να είναι φρέσκια) και περιμένει την πελατεία να πιάσει στασίδι, στην ουρά που φτάνει μέχρι και τη Μητροπόλεως. Αυτό που θα σε τρελάνει είναι το τυλιχτό του με τη φρεσκοψημένη πίτα και τα φρέσκα ζουμερά μπιφτέκια ή το χοιρινό του καλαμάκι.

Ό,τι και να επιλέξεις από κρέας θα είναι φρέσκο και καλοψημένο. Μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, είναι το κάτι άλλο! Τέλος, η αξεπέραστη εθιστική κόκκινη σάλτσα του, καυτερή ή απαλή ολοκκληρώνει αυτό το αριστούργημα.

Πεντέλης 5, Αθήνα

Κοχύλι

Στο Κοχύλι στον Κορυδαλλό, θα βρεις νόστιμο σουβλάκι με αφράτη πίτα και τη χαρακτηριστική κόκκινη πικάντικη σάλτσα. Φυσικά, πάει πακέτο με ντομάτα-κρεμμύδι-μαϊντανό. Θα σε ρωτήσουν αν θες πατάτες, αλλά το vintage σουβλάκι δε χωράει τέτοια! Και από κρέας; Ένα σωρό επιλογές, από χοιρινό καλαμάκι, κεμπάπ, μπιφτέκι μέχρι καλαμάκι κοτόπουλο. Όλα ψήνονται στα κάρβουνα και είναι χειροποίητα και φρέσκα.

Αγ. Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός

Λευτέρης ο Πολίτης

Τα τυλιχτά του Λευτέρη είναι ασύγκριτης γεύσης και απόλαυσης. Πολίτικο κεμπάπ με αυθεντική παραδοσιακή συνταγή και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Από το 1951 φτιάχνει μπιφτέκι και σουτζούκι σε πίτα λαδωμένη, με ντομάτα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό και κόκκινο καυτερό πιπέρι. Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος αλλά το άρωμα και η νοστιμιά τους είναι τεραστίων διαστάσεων. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια | Ρόμβης 18, Αθήνα

Καυτερός

Θα βρεις τον «Καυτερό» κοντά στην Κηφισίας, στριμωγμένο σε γραφεία και πολυκατοικίες του Χαλανδρίου. Δε χρειάζονται λεπτομέρειες, το λέει και το όνομά του. Έχει την καλύτερη φήμη για την καυτερή του σάλτσα, της οποίας η συνταγή είναι μυστική. Το μόνο που αφήνει να διαρρεύσει είναι πως δεν έχει μέσα τσίλι ενώ διαθέτει διάφορα πιπέρια. Αυτό που θα λατρέψεις εκεί είναι το χοιρινό καλαμάκι και το χειροποίητο ζουμερό κεμπάπ!

Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Αχιλλέας

Φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατά του από το 1980, σε έναν μικρό χώρο στην οδό Σπινθάρου. Εκεί θα φας ξεροψημένη πίτα και κρεατικά με μπόλικα μπαχαρικά, τόσα ώστε να δένουν με τη νοστιμιά του κρέατος. Ντομάτα, κρεμμύδι και ενίοτε τζατζίκι θα συνοδεύσουν αυτό το όνειρο και φυσικά άνευ πατάτας, αν θες να λες ότι είσαι foodie «παλαιάς κοπής». Αν το επισκεφθείς έχε στο νου σου ότι ανοίγει στις 16:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και δεν έχει delivery.

Τα Σαββατοκύριακα προτιμάει να ξεκουράζεται για να επιστρέφει δριμύτερος τις Δευτέρες. Και πρόσεξε αν θες να βρεις σίγουρα λαχταριστό γύρο, πήγαινε έγκαιρα γιατί έχει μόνο ένα μπαστούνι γύρου που είναι περιζήτητο!

Σπινθάρου 18, Αθήνα

Οι Γυναίκες

Άνοιξε το 1977 χωρίς επίσημο όνομα. Στη γειτονιά καθιερώθηκε ως «Οι Γυναίκες» ή «Τα Κορίτσια». Είναι απλό με λίγα τραπέζια μέσα και έξω αλλά σταθερό στην ποιότητα και την παράδοση όσον αφορά το σουβλάκι. Το φανατικό κοινό λατρεύει το τυλιχτό με ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πιπέρι. Και από  κρέας, κάνει εξαιρετικό γύρο χοιρινό, καλαμάκι, αλλά και ζουμερό μπιφτέκι. Αν είσαι από τους τολμηρούς ζήτα επιπλέον καυτερό κόκκινο πιπέρι, και «τα κορίτσια» δε θα σου το αρνηθούν!

Δράκου 16, Κουκάκι

Λειβαδιά

Είναι ένα από τα καλύτερα σουβλάκια που θα βρεις στη Γλυφάδα. Ο ορισμός του vintage αγαπημένου τυλιχτού που διατηρεί την ποιότητά του αναλλοίωτη στον χρόνο. Με σταθερούς πελάτες, σερβίρει πάντα αυτά που επιθυμεί το κοινό του, τίποτα περιττό. Αν πας εκεί θα φας χειροποίητο χοιρινό γύρο, καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, μπιφτέκια μοσχαρίσια και κεμπάπ, τυλιχτά σε αφράτη πίτα, χωρίς πατάτες και με μπόλικο καυτερό!

Ανδρέα Παπανδρέου 130, Άνω Γλυφάδα

Πανερυθραϊκός

Πενήντα χρόνια και βάλε, στη Νέα Ερυθραία, σερβίρει τα καλύτερα κρέατα με λιπάκι για να μη χάνουν από νοστιμιά. Θα φας ασύλληπτο καλαμάκι χοιρινό, σε λαδωμένη πίτα με ντομάτα, κρεμμύδι και καυτερή πάπρικα. Ως παλαιάς κοπής σουβλατζίδικο δεν βάζει πατάτες στο τυλιχτό, ωστόσο μπορείς να το συνοδεύσεις με μερίδα πατάτες ή κάποια σαλάτα αν θέλεις. Συμβουλή: Πάρε εξαρχής δύο τυλιχτά, γιατί το ένα δε θα σου φτάσει!

Αναξαγόρα 11, Νέα Ερυθραία

Σε κάθε γωνιά της Αθήνας θα βρεις λαχταριστά σουβλάκια, αλλά όταν μιλάμε για αυθεντικά vintage σουβλάκια που τρώγονται χωρίς πατάτες, οι παραπάνω διευθύνσεις θα σου χρησιμεύσουν! Κάνε μια βόλτα λοιπόν σε αυτά τα στέκια και σίγουρα θα τα αγαπήσεις!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα