E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 4ημερη εργασία αποδείχτηκε ότι είναι καλύτερη για όλους

Το πείραμα που διήρκησε έξι μήνες και είχε «ηχηρή επιτυχία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2023 | 00:31

Η 4ημερη εργασία αποδείχτηκε ότι είναι καλύτερη για όλους
Photo by Redd F on Unsplash

Εάν προσπαθείτε να βρείτε επιχειρήματα για να πείτε κάτι στο αφεντικό σας για την 4ημερη εργασία, τότε μπορεί να βρήκατε ένα πολύ καλό. Γιατί μια νέα μελέτη, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην επιχειρηματολογία σας.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, που ονομάζεται 4 Day Week Global, δημοσίευσε τα δεδομένα από 33 συμμετέχουσες εταιρείες στο πρόγραμμα εργασίας τεσσάρων ημερών. Οι εν λόγω εταιρείες έχουν πάνω από 2.000 εργαζόμενους και έδρα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία και Καναδά, με το πρόγραμμα να διαρκεί έξι μήνες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση συνεργάστηκε με ερευνητές από το Boston College, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων λοιπόν, από τον χρηματοοικονομικό, την πληροφορική, το μάρκετινγκ, καταστήματα και πολλά ακόμα, δούλεψαν για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αυτούς τους έξι μήνες. Οι ερευνητές όλη αυτή την περίοδο, αξιολογούσαν την επίπτωση και την επιρροή που είχε η μια επιπλέον ημέρα ελεύθερου χρόνου στους εργαζόμενους, ενώ γίνονταν συχνά συνεντεύξεις μαζί τους αλλά και με στελέχη.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως μια εβδομάδα με μια λιγότερη μέρα εργασίας είχε μια «ηχηρή επιτυχία». Η καθηγήτρια του Boston College στην Κοινωνιολογία, Juliet Schor, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι δεν ανέφεραν κάποια αύξηση έντασης στην εργασία τους. «Αυτό υποδηλώνει ότι η στρατηγική αναδιοργάνωσης της εργασίας πέτυχε και ότι η απόδοση δεν επιτεύχθηκε μέσω της αύξησης στην ένταση της εργασίας, κάτι που δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε επιθυμητό». Άρα, η απόδοση στη δουλειά ήταν καλύτερη, χωρίς να χρειαστεί να πιεστούν πιο πολύ οι εργαζόμενοι.

Ο Jon Leland, επικεφαλής στρατηγικής για το Kickstarter, έναν ιστότοπο crowdfunding που συμμετέχει στη δοκιμή, περιέγραψε το πρόγραμμα ως «πραγματική νίκη και για τις δύο πλευρές». «Η 4ημερη εβδομάδα ήταν μεταμορφωτική για την επιχείρησή μας και τους ανθρώπους μας. Το προσωπικό είναι πιο συγκεντρωμένο και πιο αφοσιωμένο, βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας καλύτερα από πριν», δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο μίλησαν γι’ αυτό στο CNN Business, λέγοντας πως η μια παραπάνω ημέρα τους άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, αφού είχαν περισσότερο χρόνο να κάνουν δουλειές εκτός εργασίας, να ασχοληθούν περισσότερο με τα χόμπι τους και να χαλαρώσουν.

Η αναφορά της έκθεσης αναφέρει λοιπόν συνοπτικά δίνοντας έναν σαφέστατο τόνο για το μέλλον: «Οι εταιρείες είναι εξαιρετικά ικανοποιημένες με τις επιδόσεις, την παραγωγικότητα και τη συνολική εμπειρία τους, με σχεδόν όλες να έχουν ήδη δεσμευτεί ή να σχεδιάζουν να συνεχίσουν με το πρόγραμμα των 4 ημερών εργασίας της εβδομάδας. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Οι μέρες ασθενείας και οι απουσίες έχουν μειωθεί. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν νέα άτομα, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν ελαφρώς. Οι εργαζόμενοι είναι εξίσου ενθουσιασμένοι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του