LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Που στην Αθήνα θα καλοφάς σαρακοστιανά και μεζέδες σε τίμιες τιμές και ποσότητες

Μεσογειακός θησαυρός στο πιάτο μας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 5/3/2023 | 00:40

Που στην Αθήνα θα καλοφάς σαρακοστιανά και μεζέδες σε τίμιες τιμές και ποσότητες
@travoltaathens

Αρχικά να εξηγήσουμε τι είναι η Σαρακοστή; Η περίοδος της Σαρακοστής για την Ορθόδοξη εκκλησία ξεκίνησε με την Καθαρά Δευτέρα κι εσύ ψάχνεις πού στην Αθήνα θα καλοφάς σαρακοστιανά και μεζέδες σε τίμιες τιμές και ποσότητες. Η Σαρακοστή αποτελεί μία περίοδο νηστείας και καθαρότητας, που έχει ως στόχο τη σωματική αλλά και πνευματική κάθαρση. Η νηστεία αυτή διαρκεί 40 ημέρες και είναι αρκετές για να απολαύσεις νηστίσιμα καλούδια σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Ακόμη και αν δεν τηρείς τα πατροπαράδοτα έθιμα, η Σαρακοστή είναι μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από το κρέας.  Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα διάλειμμα από την κρεατοφαγία, να ακολουθήσουμε ένα πιο «καθαρό» πλάνο διατροφής και να ανακαλύψουμε νέα στέκια.

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις πού μπορείς να πας στην Αθήνα και να καλοφάς σαρακοστιανά και μεζέδες σε τίμιες τιμές και ποσότητες.

Το Υπερωκεάνιον

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό ταβερνάκι στον Πειραιά, όπου μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα πιάτα θαλασσινών και όχι μόνο. Ο χώρος του είναι σαν να βγήκε από νησί και θα σου θυμίσει ταβερνάκια απ’ το παρελθόν. Το γευστικό σου ταξίδι θα ξεκινήσει με ντολμαδάκια χειροποίητα, φάβα Σχοινούσας, αχινοσαλάτα και προχωρώντας στα κυρίως, θα δοκιμάσεις καλαμάρι ψητό, σουπιές ψητές με ταχίνι, χταπόδι στιφάδο με μελιτζάνες, αστακομακαρονάδα και ριζότο με μελάνι σουπιάς!

Ο ιδιοκτήτης του «Υπερωκεάνιου», με καταγωγή από την Κίμωλο και πρώην καπετάνιος, γνωρίζει καλύτερα από όλους πως θα σε φιλοξενήσει στο χώρο του και θα σε τρατάρει φρέσκα θαλασσινά σε εξαιρετικές τιμές!

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς

Τραβόλτα

Στον «Τραβόλτα» θα βρεις γεύσεις που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά. Είναι ένα στέκι που τιμάει τα θαλασσινά και προκαλεί στον επισκέπτη την ανάγκη να πάει ξανά και ξανά. Στον «Τραβόλτα» όλος ο κατάλογος βασίζεται στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά! Θα βρεις σπετζοφάι από λουκάνικο σουπιάς, γαριδομακαρονάδα και άλλα ζυμαρικά με διάφορα θαλασσινά, ενώ θα γευτείς αυθεντική ταραμοσαλάτα χωρίς πατάτα και ψωμί. Ο χώρος και το προσωπικό θα κάνουν την εμπειρία σου αξέχαστη, ενώ οι ποσότητες και οι τιμές αφήνουν ικανοποιημένους τους πάντες.

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Η Νησιώτισσα

Η γαλανόλευκη σάλα, το γωνιακό τζάκι και οι καλαμωτές στο ταβάνι σε προδιαθέτουν αμέσως για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει. Σε ένα φιλόξενο και κομψό περιβάλλον θα απολαύσεις αφράτο μπακαλιάρο, νόστιμες γαρίδες και ζουμερό θράψαλο, λαχταριστά ρεβύθια, ντοματοκεφτέδες και άλλα σαρακοστιανά πιάτα. Το ούζο και το τσίπουρο πρωταγωνιστεί σε κάθε τραπέζι, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς να καθίσεις στην αυλή με τα λευκά τραπεζάκια.

Λεωφόρος Πεντέλης 168, Βριλήσσια

Ψάριστον

Όπως αρμόζει σε ένα παραδοσιακό νησιώτικο ουζερί με ψαγμένη κουζίνα, εκεί θα βρεις μπόλικα σαρακοστιανά πιάτα και νηστίσιμους μεζέδες. Ωστόσο, υπάρχει μία πρωτοτυπία, αφού θα δοκιμάσεις τηγανιτή ταραμοσαλάτα ή ταραμοσαλάτα με καπνιστά μύδια, χταπόδι μπουγιουρντί, γαρίδες μαγειρεμένες σε όποια εκδοχή μπορείς να φανταστείς και λαχταριστή πατζαροσαλάτα. Θα πιεις και το κρασάκι σου, ενώ παράλληλα θα εκπλαγείς από τις ποσότητες και τις τιμές που είναι ιδιαίτερα προσιτές.

Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο

Ατλαντικός

Σε ένα μικρό στενό στου Ψυρρή, θα βρεις μια θαλασσινή γωνιά με μεγάλη φήμη για την οικονομική της ψαροφαγία! Στον «Ατλαντικό» υπάρχει ένα μικρό αλλά τίμιο μενού, με τα απολύτως απαραίτητα, που όμως είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Υπάρχουν λίγα τραπεζάκια μέσα και έξω αλλά αν βρεις κενό μην παραλείψεις να καθίσεις. Από σαρακοστιανά πιάτα θα καλοφάς σούπερ καλαμαράκια τηγανιτά, αχνιστά μύδια, γαρίδες σαγανάκι, κουτσομούρες στο τηγάνι, λαχταριστές γαριδομακαρονάδες, και φυσικά μοναδική χειροποίητη ταραμοσαλάτα. Το καλύτερο; Οι τιμές είναι εξαιρετικές και το τσίπουρο ρέει άφθονο!

Αυλητών 7, Αθήνα

Τράτα

Αποτελεί σταθερή αξία για τους φανατικούς pescatarians και vegetarians των Αθηνών, αφού η Τράτα σερβίρει φρέσκο ψάρι από τον Άγιο Ευστράτιο και τον Βόρειο Ευβοϊκό. Θα βρεις τραπεζάκια έξω και μέσα, ενώ θα δοκιμάσεις αρκετά καλούδια, όπως εξαιρετικά μύδια σαγανάκι, ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά, καλαμαράκι τηγανιτό, και μεγάλη ποικιλία σε ψαρικά. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το κριθαρότο με το μελάνι σουπιάς! Θα τα συνδυάσεις με κρασάκι ή ούζο, ενώ στο τέλος ο λογαριασμός θα σε εκπλήξει ιδιαίτερα ευχάριστα.

Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά, Αθήνα

Πεζούλας

Από το 1951 άνοιξε αυτή η ιστορική ταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές και σήμερα το μαγαζί έχει περάσει στις επόμενες γενιές. Το μενού του είναι ανανεωμένο με φρέσκες γεύσεις, αλλά εξακολουθούν  να στήνονται εκεί γλέντια όπως παλιά. Το βέβαιο είναι ότι θα φας νόστιμα σαρακοστιανά και μεζέδες σε τίμιες τιμές και ποσότητες.

Παράγγειλε τη βραστή σαλάτα με πατάτα, κολοκύθι και κρεμμυδάκι, τις φρεσκότατες γαρίδες, τα αχνιστά μύδια, πέστροφα με πλιγούρι και, βεβαίως κάποιο φρέσκο θαλασσινό ημέρας που θα απολαύσεις με σιγουριά! Στα συν του είναι η μεγάλη λίστα με κρασιά που θα συνοδεύσουν όλα σου τα γεύματα εκεί.

Πεισίστρατου 11, Καλλιθέα

Όπου και να γυρίσεις στην Αθήνα, θα βρεις πολλά μαγαζιά για να καλοφάς σαρακοστιανά και μεζέδες που έχουν προσιτές τιμές και τίμιες ποσότητες. Και δεν είναι μόνο για τη Σαρακοστή, αλλά όποτε κάνεις όρεξη για θαλασσινά, ξέρεις πού θα βρεις τα καλύτερα!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω