E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού στην Αθήνα τρώμε αυθεντικό ντονέρ;

Για σένα που αγαπάς το ντονέρ και θα πήγαινες ακόμα και σε μια μακρινή γειτονιά στης Αθήνας για να το απολαύσεις!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 5/2/2023 | 03:37

Πού στην Αθήνα τρώμε αυθεντικό ντονέρ;
@savas_from_monastiraki / instagram

Αναρωτιέσαι πού θα πας στην Αθήνα για να φας αυθεντικό ντονέρ; Σου έχω τα καλύτερα μαγαζιά για να φας το πιο νόστιμο και αυθεντικό ντονέρ στην Αθήνα και πίστεψέ με θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο!

Το ντονέρ είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από τη γειτονική Τουρκία. Ντονέρ ή ντονέρ κεμπάπ, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως μοσχάρι ή αρνί και πιο σπάνια κοτόπουλο. Φτιάχνεται ακριβώς όπως τον δικό μας γύρο, δηλαδή τοποθετώντας κομμάτια κρέατος σε κάθετη σούβλα που γυρίζει γύρω από ηλεκτρική εστία.

Κατά λέξη, ντονέρ κεμπάπ στα τουρκικά σημαίνει «σούβλα που γυρίζει». Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα fast food στον κόσμο, αφού είναι ιδιαίτερα νόστιμο και μπορείς να το βρεις σχεδόν παντού.

Το ντονέρ προέρχεται από το παλαιότερο «ολτού κεμπάπ» που πήρε το όνομά του από την πόλη Ολτού. Πρόκειται για μια μικρή πόλη κοντά στο Ερζερούμ στην Τουρκία. Εκεί, έψηναν το κρέας οριζόντια και έκοβαν τα κομμάτια κρέατος πιο χοντρά. Σε πολλές πόλεις της Τουρκίας το σερβίρουν ακόμα με αυτή τη μορφή. Πλέον, το ντονέρ σερβίρεται σαν σάντουιτς μέσα σε τουρκική πίτα. Ο τρόπος σερβιρίσματος του ντονέρ με σαλάτα και σως προήλθε από Τούρκους μετανάστες στο Βερολίνο το 1971, προκειμένου να γίνει το γεύμα πιο ελκυστικό για τους Γερμανούς πελάτες. Το ντονέρ, από τη δεκαετία του 1980, αποτελεί το πιό δημοφιλές έτοιμο φαγητό στη Γερμανία!

Μπαρμπαλέξης

Ενα παραδοσιακό ντονερτζίδικο, που τιμά και σέβεται τις καταβολές του. Εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια διατηρεί αυτήν την επιχείρηση έχοντας δύο πλέον εστιατόρια, με αγάπη και αφοσίωση στις ρίζες τους. Θα βρεις εκεί λαχταριστό ντονέρ, πικάντικα αλλαντικά, ζουμερές τηγανιές, χειροποίητες πίτες και κεμπάπ που θα τρελαθείς! Και φυσικά ντολμαδάκια γιαλαντζί χειροποίητα! Για επιδόρπιο έχουν ένα σωρό γλυκά ανατολής, θα τα λατρέψεις όλα!

Φλέμινγκ 48, Αγ. Ιωάννης Ρέντης | Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο

Πρόκειται για ένα οικογενειακό εστιατόριο που έχει συνδυάσει τις πικάντικες γεύσεις της ανατολίτικης κουζίνας με την ευχάριστη ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση. Εκεί μπορείς να βρεις ποικιλία σε πιάτα. Δε θα μπορούσε να λείπει το αυθεντικό ντονέρ, αυτό που μοσχομυρίζει σε όλη τη γειτονιά και σε τραβάει μέσα. Γιαουρτλού κεμπαπ, Αλί Ναζίκ κεμπάπ, λαχμαντζούν, μαντί και φοβερά πολίτικα γλυκά όπως κιουνεφέ, σεκέρ παρέ και άλλες νοστιμιές σε περιμένουν στου Ζωγράφου!

Αμμοχώστου 9, Ζωγράφου

 

Döner Tzh

Ο γύρος-ντονέρ στα κάρβουνα, είναι ένας πολύ καλός λόγος να τρέξεις στη Νέα Σμύρνη στο Döner Tzh. Ένα μαγαζί με λαχταριστές ανατολίτικες γεύσεις που θα σε κάνουν συχνό πελάτη. Καλοψημένο ντονέρ, πίτες λαβάς, Su Böregi – νερομπούρεκα, κεμπάπ και τυρόπιτα με τέσσερα διαφορετικά τυριά: κεφαλοτύρι, κατσικίσια φέτα, γραβιέρα και χαλούμι, είναι κάποια από τα φαγητά που δε θα μπορέσεις να πεις όχι. Ακόμα, μαντί γεμιστά με κιμά, ρύζι μπασμάτι για να συνοδεύσεις τα κρεατικά και το μοναδικό χουνκιάρ μπεγιεντί θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις ποτέ από εκεί!

Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη

 

Σουβλάκια ο Σέρκος

Με πολυετή εμπειρία στην ανατολίτικη κουζίνα, ο Σέρκος προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Θα βρεις αυθεντικό ντονέρ, γιαουρτλού με πικάντικη κόκκινη σάλτσα ή «κασεράτα» με κασέρι και πιτούλες «λαβάς» απευθείας από τον ξυλόφουρνο. Είναι ένα μαγαζί με ιστορία και αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην Πόλη με τις μυρωδιές και τις γεύσεις αυτού του μαγαζιού.

Ίωνος Δραγούμη 39-41, Πειραιάς

 

Μικρά Ασία

Ένα αγαπημένο στέκι στο Παγκράτι που γεμίζει με κόσμο την πλατεία Μεσολογγίου τα βράδια. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν με μεράκι και αφοσίωση. Όλοι μιλούν για το αυθεντικό ντονέρ και το ζουμερό κεμπάπ που απολαμβάνουν εκεί, αν και όλα τα εδέσματα είναι άψογης ποιότητας και εξαιρετικής τιμής. Τυροπιτάκια ανατολίτικα με φέτα και μαϊντανό, μπουγιουρντί, αυθεντικά μαντί, ψητά λαχανικά και άπαιχτη πίτα Καισαρείας με τραγανό φύλλο και παστουρμά, και οι νοστιμιές δεν τελειώνουν εδώ. Στα must βρίσκονται και τα γλυκά του, δοκίμασέ τα και θα καταλάβεις το λόγο!

Πλ. Μεσολογγίου 2-4, Παγκράτι

 

Σάββας Μοναστηράκι

Σε πολύ κεντρικό σημείο στο Μοναστηράκι βρίσκεται ο Σάββας από το 1925, ένα μαγαζί που αποτελεί μία από τις καλύτερες ιδέες, για ένα ανατολίτικο τραπέζι. Θα βρεις εξαιρετικό ντονέρ από μοσχάρι και αρνί, είτε τυλιχτό σε πίτα είτε σε μερίδα. Ακόμα, στο μενού υπάρχει κεμπάπ, γιαουρτλου, παστουρμαλί και άλλες ανατολίτικες νοστιμιές, στο πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο της Αθήνας.

Ερμού 91, Μοναστηράκι

Αυτά ήταν μερικά από τα μαγαζιά που θα σε σερβίρουν αυθεντικό ντονέρ στην Αθήνα. Την επόμενη φορά που θα βγεις για φαγητό, δοκίμασε κάποιο από τα παραπάνω μαγαζιά για αλλαγή και σίγουρα θα τα επισκεφθείς ξανά και ξανά!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα