LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξυπνα tips για να είναι η κουζίνα σου φιλική για όλη την οικογένεια

Δημοσίευση 1/2/2023 | 10:08

Έξυπνα tips για να είναι η κουζίνα σου φιλική για όλη την οικογένεια

Η κουζίνα είναι ο χώρος που αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μέσα σε κάθε σπίτι, για όλα τα μέλη της οικογένειας. Από παλιά, εκεί γινόταν το ζεστό φαγητό, στο οποίο είχαν πρόσβαση όλοι, απολαμβάνοντάς το στο μεγάλο, κεντρικό τραπέζι. Είναι το σημείο στο οποίο δημιουργούνται οι πρώτες οικογενειακές αναμνήσεις, με τη μαμά ή τον μπαμπά να μαγειρεύει και να συζητά με όλους.

Με την αλλαγή του design αλλά και της διαμόρφωσης της σύγχρονης κουζίνας, κάποιες φορές χάνεται η «μαγεία» της επαφής και των συνομιλιών. Υπάρχουν όμως, ακόμη έξυπνοι τρόποι για να γίνει η κουζίνα σου πιο φιλική στ την οικογένεια σου, ώστε να νιώθουν όλοι άνετα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί!

Δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα

Ένα σημαντικό ερέθισμα που κάνει κάθε χώρο φιλικό, είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από αυτόν. Αν θέλεις να μετατρέψεις την κουζίνα σε ένα οικείο space για όλους σας, πρέπει να προσθέσεις κάποια στοιχεία που θα την κάνουν να είναι ζεστή και φιλική. Για παράδειγμα, ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και τα χρώματα που χρησιμοποιείς στη διακόσμηση. Επίλεξε γήινους τόνους ή pastels που προσδίδουν στον χώρο ηρεμία αλλά και ασφάλεια. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις διακοσμητικά που ακολουθούν τη λογική του υπόλοιπου σπιτιού, ώστε να υπάρχει ισορροπία και κάτι το...γνώριμο για όλη την οικογένεια!

Επίλεξε άνετη τραπεζαρία

Ο χώρος στον οποίο θέλεις να μαζεύεται όλη η οικογένεια, θα πρέπει να είναι άνετος και προσβάσιμος. Μέσα στην κουζίνα, η τραπεζαρία τραβάει την προσοχή και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για επικοινωνία και δείπνο. Για να είναι λοιπόν εφικτό να απολαμβάνεις πιο συχνά την χαλάρωση στην κουζίνα, αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή τραπεζαρία, με άνετες καρέκλες και μεγάλη επιφάνεια, για να γεμίζει με φαγητά για όλους. Με αυτό τον τρόπο θα καθιερώσεις πιο εύκολα τα καθημερινά αλλά και κάποια από τα γιορτινά δείπνα, από τα οποία δεν θα θέλει κανείς να φύγει. Εξίσου χρήσιμη και καλή εναλλακτική για γρήγορα γεύματα είναι και η νησίδα, όπως αυτές της gruppocucine.gr, καθώς εξυπηρετεί την προετοιμασία ενός γρήγορου γεύματος, όπως είναι το πρωινό, που συνηθίζουμε να τρώμε “στο πόδι” κάθε πρωί.

Βάλε τα λουλούδια στη ζωή σου

Πέρα από το άρωμα των λουλουδιών που μπορούν να φτιάξουν τέλεια ατμόσφαιρα και διάθεση στον χώρο, τα ίδια είναι ιδανικά για να στολίσουν την κουζίνα σου με τα πιο όμορφα χρώματα. Αν θέλεις να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα επίλεξε μια ορχιδέα, και βάλε την δίπλα στο παράθυρο της κουζίνας, όπου θα τη λούζει το φως του ήλιου. Επίσης, μπορείς να εμπλουτίσεις την κουζίνα σου και με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως είναι τα παχύφυτα, που δεν χρειάζονται συνεχόμενη περιποίηση και φροντίδα.

Βάλε κάδρα στον χώρο σου

Εδώ δεν αναφερόμαστε σε απλά κάδρα, στα οποία θα εμπεριέχεται η κλασική τέχνη που μπορεί να βλέπουμε στις κλασικές κουζίνες. Μιλάμε κυρίως για τα ξύλινα καδράκια που είναι εμπλουτισμένα με εμπνευσμένες φράσεις για την αγάπη, την καθημερινότητα αλλά και την οικογένεια! Μια πολύ ωραία κίνηση που θα φέρει κοντά όλη την οικογένεια στο χώρο της κουζίνας, είναι το να επιλέξουν όλοι το δικό τους καδράκι και να το τοποθετήσουν μέσα στον χώρο. Έτσι θα υπάρχει κάτι προσωπικό για τον καθένα που θα τον «ελκύει» καθημερινά για να το διαβάσει.

Extra tip: Μαγείρεψε με τους αγαπημένους σου

Τι πιο απλό;  Το σημαντικότερο βήμα για να νιώσουν όλοι πιο φιλικά προς αυτόν το χώρο του σπιτιού είναι η μαγειρική. Οργανώστε το πρόγραμμά σας και επιλέξτε όλοι μαζί μία μέρα μαγειρικής και διασκέδασης στην κουζίνα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φαγητό πάντα μας ενώνει! Μοιραστείτε τις δουλειές που θα κάνει ο καθένας για να πραγματοποιηθεί το γεύμα και απολαύστε το όλοι μαζί, στο αγαπημένο σας σημείο.

 

Κάθε σημείο του σπιτιού μπορεί να γίνει ο αγαπημένος χώρος των μελών μιας οικογένειας. Αρκεί να έχεις κέφι και διάθεση να του προσφέρεις όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να απογειωθεί! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την κουζίνα! Ακολούθησε τα παραπάνω tips και δεν θα χάσεις!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα