E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 μέρη στο κέντρο της Αθήνας για να δώσεις ραντεβού για κρασί και finger food

Γιατί αυτή η βόλτα μετά φίλους μετά τη δουλειά, έχει μεγάλη αξία και πρέπει να γίνεται σε ωραία spots!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/11/2022 | 10:14

8 μέρη στο κέντρο της Αθήνας για να δώσεις ραντεβού για κρασί και finger food
@@themiskatz / instagram

Είτε είναι Σαββατοκύριακο, είτε καθημερινή μετά τη δουλειά, υπάρχει πάντα διάθεση για ένα ραντεβού για κρασί και finger food σε ένα από τα αμέτρητα μέρη στην Αθήνα. Είναι η ώρα να βγεις για να πεις τα νέα της ημέρας, τα νέα της εβδομάδας, να κάνεις ένα catch up με φίλους ή συνεργάτες και να αποφορτιστείς από τη δουλειά.

Είναι η ιδανική συνθήκη να πας εκείνο το πρώτο ραντεβού, το δεύτερο ή το τρίτο, να χαλαρώσεις το βράδυ, ή να πιεις ένα κρασί συνοδεύοντας το με μικρά ορεκτικά πριν το βραδινό.

Και επειδή σίγουρα θα χρειαστείς έμπνευση, η παρακάτω λίστα έχει 8 τέλεια μέρη στο κέντρο της Αθήνας για κρασί και finger food. Μέρη που θα κάνουν αυτή την έξοδο, εγγυημένα καλή και με μικρές γαστριμαργικές εκπλήξεις! 

Σερσέ λα φαμ

Αυτό το γοητευτικό μαγαζί με τις πράσινες ταπετσαρίες, το ξύλινο μπαρ και τους βελούδινους καναπέδες είναι must για κρασί και finger food. Μπαίνοντας σε αυτό το «τύπου» μπιστρό, η μουσική θα σε βάλει σε mood για κρασάκι και θα βρεις αμέσως στο menu μία ικανοποιητική λίστα κρασιών για να βρεις το αγαπημένο σου. Θα βρεις και πολλές νοστιμιές όπως στικς λαχανικών και διάφορα ντιπς για να συνοδεύσεις το κρασί σου και διάφορα μικρά πιτάκια με τυρί ή άλλες γεμίσεις.

Μητροπόλεως 46, Αθήνα

Heteroclito

Αυτό το γωνιακό μαγαζί θα σε φέρει κοντά με τους θαμώνες του, μιας και είναι πολύ μικρό και όλοι στο εσωτερικό του γίνονται μια παρέα. Είναι για λίγους και καλούς για αυτό αν είσαι τυχερός και βρεις να καθίσεις έξω στα τραπεζάκια, εκμεταλλεύσου το. Μόλις καθίσεις και πάρεις το menu στα χέρια σου θα βρεις μία λίστα με πάρα πολλά κρασιά για να διαλέξεις. Είναι ένα πολύ καλό μέρος αν θες να βρεις ετικέτες που δεν βρίσκεις αλλού και ποικιλίες πιο δυσεύρετες. Φυσικά, θα τα συνοδεύσεις άψογα με πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, αποξηραμένα φρούτα, σπιτικές πίτες και διάφορα αρτοσκευάσματα.

Φωκίωνος 2, Αθήνα

Kiki de Grèce

Ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι στην Ηπίτου, ένα cozy wine bistro θα λέγαμε, που σερβίρει ωραίες γεύσεις στον στιλάτο χώρο του. Υπάρχει μεγάλη γκάμα κρασιών από Έλληνες παραγωγούς, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και καλό finger food κι έτσι δημιουργείται ο τέλειος συνδυασμός. Θα βρεις πλατό αλλαντικών και τυριών και μπρουσκέτες και ένα menu που συχνά ανανεώνεται, έτσι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο. Αν αναζητάς κάτι ήσυχο παρόλο που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου είναι ιδανικό για ραντεβού!

Ηπίτου 4, Αθήνα

Τανίνη Αγάπη μου

Σε αυτό το χαλαρό μπαρ θα βρεις έναν σωρό ποικιλίες κρασιού που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Το μαγαζί δείχνει μια προτίμηση στις ντόπιες ποικιλίες και θα βρεις ετικέτες από βιοδυναμικά, βιολογικά, terroir driven και ήπιας οινοποίησης κρασιά. Είτε θες κάποιον εξτρίμ συνδυασμό με το κρασί σου είτε κάτι που να δένει αρμονικά, θα σου προτείνουν το καλύτερο. Μπριός με χούμους, πιπεριές, καρύδια και φρέσκια ρίγανη αλλά και ψητό ψωμί προζύμης με καπνιστό χέλι, αυγά σολωμού και τυρί κρέμα είναι δύο από τα καλύτερά του.

Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, Αθήνα

Vintage Wine Bistro Athens

Μέσα σε γήινα χρώματα, το Vintage, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μέρη όπου οι λάτρεις του κρασιού δίνουν το ραντεβού τους. Θα βρεις σίγουρα μια γωνιά να κάνεις δική σου μέσα στο μεγάλο χώρο του. Διαθέτει μία εντυπωσιακή λίστα κρασιών, περίπου 1200 ετικέτες, για κάθε ουρανίσκο και τα περισσότερα σερβίρονται σε ποτήρι για να έχεις μια ποικιλία στις δοκιμές σου.

Αν θες να τσιμπήσεις κάτι, θα βρεις καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά, ελληνικά τάκος με σουτζουκάκι ή γαριδάκι και πολλές άλλες επιλογές.

Μητροπόλεως 66, Αθήνα

Manouka

Το μικρό wine bar στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τη θέα στην Ακρόπολη! Έχει ωραία αισθητική και ατμοσφαιρικη διάθεση και είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις την Αθήνα από ψηλά. Οι ετικέτες των κρασιών είναι γύρω στις 100 με ελληνικές ποικιλίες κυρίως, γνωστές και άγνωστες. Θα βρεις από Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιά μέχρι Σκλάβα και Πετρουλιανό. Για να συνοδεύσεις το κρασί σου θα βρεις πέρα από πλατό, σουβλάκι σολωμού με αβοκάντο και διάφορα πιτάκια με τραγανό φύλλο.

Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα

Warehouse CO2

Μόλις δεις το Warehouse θα σου τραβήξουν το βλέμμα τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα έξω και η ξύλινη μπάρα μέσα. Εκεί θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από αφρώδη κρασιά από Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία. Παρέα στο κρασί σου θα έχεις μπρουσκέτες, τυριά και αλλαντικά αλλά και διάφορα άλλα εδέσματα μιας και το menu ανανεώνεται συχνά.

Υπερείδου 1, Αθήνα

By the Glass

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή wine bar της Αθήνας και ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο στιλ και την ατμόσφαιρά του. Στεγάζεται στη Στοά Ράλλη, στο αρχοντικό όπου φιλοξενούσαν εύπορους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Στο By the Glass θα βρεις μια «τακτοποιημένη» wine list που ξεχωρίζει τα κρασιά ανάλογα με το χρώμα, την οξύτητα και τα αρώματα του. Υπάρχει φυσικά μεγάλη ποικιλία σε κρασια και μικρές νοστιμιές που μπορείς να το συνοδεύσεις όπως κεφτεδάκια τυριά και αλλαντικά σε πλατό, κριτσίνια και διάφορα ντιπς.

Σουρή 3, Αθήνα

Η καλή παρέα σου δημιουργεί πάντα όρεξη για ένα ραντεβού για κρασί ή ποτό. Όταν υπάρχει και ωραία ατμόσφαιρα και αισθητική, όπως στα παραπάνω μαγαζιά, τότε είναι βέβαιο ότι θα περάσεις τέλεια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά