E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 Μονοήμερες κοντά στην Αθήνα για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου

Βάλε μαγιό, πάρε το αμάξι και την παρέα σου και δώσε μια μικρή παράταση στο καλοκαίρι σου!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 11/9/2022 | 17:25

8 Μονοήμερες κοντά στην Αθήνα για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου
@porto_rafti / instagram

O Σεπτέμβριος στην Ελλάδα είναι ένα μικρό καλοκαίρι και εμείς είμαστε οι τυχεροί που μπορούμε να το ζήσουμε! Σε λιγότερο από μία ώρα έχουμε στη διάθεσή μας και βουνό γεμάτο με πρασινάδα και δροσιά αλλά και θάλασσες που είναι ολοκάθαρες και θυμίζουν ελληνικό νησί! 

Η παρακάτω λίστα έχει 8 μέρη που αγαπάμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά και σίγουρα θα βρεθούμε εκεί τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου, που είναι πολλές! 

Πόρτο Ράφτη

Αν έχεις όρεξη για discovering πάρε το αμάξι και την παρέα σου και πήγαινε να ανακαλύψεις τους πολλούς μικρούς κολπίσκους στο Πόρτο Ράφτη. Ένα μέρος που έχει παραλίες με αλμυρίκια, ταβερνάκι με ψαρικά πάνω στο κύμα αλλά και νυχτερινή διασκέδαση! 

Πάχη Μεγάρων

Ένα μέρος που ίσως να μην το έχεις βάλει στο χάρτη του καλοκαιριού σου αλλά σίγουρα αξίζει να μπει. Η Πάχη στα Μέγαρα είναι ένα ωραίο μέρος για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου. Μια αμμουδερή παραλία σε περιμένει για να τσαλαβουτήξεις και να χαρείς το νερό. Αν έχεις όρεξη για περισσότερη βόλτα και μείνεις μέχρι το απόγευμα, δες το ηλιοβασίλεμα από τον λόφο του Αγίου Γεωργίου, εκεί είναι και ένα εκκλησάκι από τον 17ο αιώνα! 

Ερέτρια

Ακόμα και εσύ που δεν έχεις αμάξι μπορείς να βρεθείς σε κάποιο από τα μέρη της λίστας μας, με το κτελ! Σε μια ώρα και κάτι, θα είσαι στην Ερέτρια που έχει μια πολύ ωραία παραλία αλλά αρκετές επιλογές για φαγητό! Αν θες κάτι πιο κοσμοπολιτικο, κατέβα μια στάση πριν, στη Χαλκίδα. Εκεί οι επιλογές είναι περισσότερες και η δροσιά η ίδια! 

Αντίκυρα

Όλοι όσοι ξεκινούν για Αράχοβα και Δελφούς, θα πάνε και μια βόλτα στην Αγόριανη. Ελάχιστοι ξέρουν τα Αντίκυρα και την ομορφιά που υπάρχει εκεί. Ένα γραφικό ψαροχώρι με μια καταπληκτική παραλία βρίσκεται 27km μακριά από την Αράχοβα και ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να βρεθείς εκεί. 

Αλεποχώρι

Κλασσική επιλογή για τις ζεστές ημέρες και δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας! Το Αλεποχώρι με την τεράστια παραλία του είναι το μέρος που μπορείς να χαρείς με την ψυχή σου το κολύμπι στη θάλασσα. Το χωριό έχει παντού πράσινο και πολλές επιλογές σε φαγητό και καφέ. Τα beach bars εκεί θα σου θυμίσουν δεκαπενταύγουστο και είναι σίγουρο ότι θα περάσεις ωραία. 

Περαχώρα Λουτρακίου

Όταν σκέφτεσαι για μονοήμερη σίγουρα στο μυαλό έρχεται το Λουτράκι. Εννοείται είναι μια ωραία επιλογή όμως δοκίμασε να πας και λίγο πιο πέρα. Στην Περαχώρα Λουτρακίου. Η φύση ζωγραφίζει σε αυτό το μέρος που τις καλοκαιρινές μέρες σφύζει από ζωή. Εκεί είναι η λίμνη Βουλιαγμένης. Πρόκειται για λιμνοθάλασσα, καθώς επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου και αν κάνεις την απόσταση να έρθεις μέχρι εδώ, αξίζει να ανακαλύψεις και άλλες ομορφιές που υπάρχουν τριγύρω.

Το Ηραίων με τον καταπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο, τον φάρο Μελαγκάβι που θα σου χαρίσει ένα ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα και γιατί όχι (αν έχεις όρεξη για discovering) να βρεθείς μέχρι την παραλία Μυλοκοπή.

Μπάφι

Για σένα που χόρτασες κολύμπι και έχεις πια όρεξη για βουνό, το Μπάφι και η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό είναι μια ιδανική επιλογή. Έχει καταπληκτική δροσιά εκεί πάνω, έχει λιγότερο κόσμο σε σχέση με το χειμώνα και έχει αρκετά μονοπάτια για να ανακαλύψεις! Φυσικά, έχει και το καφέ στο καταφύγιο που είναι μια εξαιρετική επιλογή για δροσερή στάση! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthi (@anthipr)

Άγιος Κωνσταντίνος

Εδώ επειδή τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις είναι 170, καλό θα είναι να μην έρθεις μονοήμερη αλλά να καθίσεις για ένα διήμερο. Η περιοχή έχει αναπάντεχα ωραίες παραλίες, ένα λιμάνι που του προσθέτει κάτι πιο νησιώτικο, αρκετές επιλογές για φαγητό αλλά και ωραία φύση! Οι τιμές αυτήν την εποχή στα καταλύματα είναι πολύ οικονομικές, οπότε γιατί όχι;! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις