E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Φολέγανδρο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Το νησί που τους μαγεύει όλους και όχι άδικα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/7/2022 | 20:36

Ταξίδι στη Φολέγανδρο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@priyasohoni / instagram

Ένα από τα πιο μικρά νησιά των Κυκλάδων, η Φολέγανδρος, προσφέρεται για χαλαρές και εναλλακτικές διακοπές, ιδανικές για ζευγάρια. Ένα νησί με πολλούς φανατικούς θαμώνες που την επισκέπτονται ξανά και ξανά, για την άγρια ομορφιά της, την παραδοσιακή χώρα, τους χαλαρούς ρυθμούς και τις μοναδικές γεύσεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να την ερωτευτείς κι εσύ; Η παρακάτω λίστα έχει 10 προτάσεις που σίγουρα αξίζει να ακολουθήσεις αν βρεθείς στη Φολέγανδρο! Μην ξεχάσεις να κάνεις save το άρθρο αυτό, για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή! 

Στο Λιβαδάκι για μπάνιο

Η παραλία Λιβαδάκι είναι ένα κρυφό διαμαντάκι της Φολεγάνδρου που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μια φορά για να το ζήσεις λίγο πιο εναλλακτικά. Θα πάρεις καραβάκι από την παραλία της Αγκάλης και μέσα σε λίγη ώρα, αφού θα έχεις θαυμάσει την άγρια ομορφιά της διαδρομής, θα φτάσεις σε ένα ήρεμο κολπίσκο με υπέροχα νερά. Με δεδομένο ότι δεν έχει προβλήτα, θα κατεβείς κατευθείαν από το καραβάκι στο νερό και θα αράξεις κάτω από τα λιγοστά δεντράκια που θα βρεις εκεί. Καλό είναι να έχεις μαζί σου νερό και κάποιο φαγώσιμο, μιας και εκεί δεν έχει τίποτα, αλλά και να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι δε θα έχεις σήμα στο κινητό σου για όσες ώρες μείνεις εκεί.

Για φαγητό στο Eva’s Garden

Στη χώρα της Φολεγάνδρου, στον πιο ωραίο κήπο του νησιού, θα βρεις το Eva’s Garden. Στη δροσερή αυλή του θα δοκιμάσεις νόστιμα και προσεγμένα πιάτα και θα πιεις εκλεκτά κρασιά μέσα από μια πλούσια κάβα. Εκεί θα νιώσεις την πραγματική χαλάρωση των διακοπών, με όμορφες μουσικές και γκουρμέ γεύσεις. Must, το κριθαρότο θαλασσινών και τα γεμιστά κρεμμύδια.

Για γλυκό στη Λότζια

Η Λότζια είναι βασικό πέρασμα του νησιού. Δε γίνεται να πας και να μη δοκιμάσεις τις λιχουδιές που βγαίνουν εκείνη την ώρα από το ταψί. Ένα παραδοσιακό καφενείο που ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί ως το βράδυ με μοναδικό στόχο να σε γλυκάνει. Must, το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο και η πορτοκαλόπιτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @traveleat__

Για Ρακόμελο στην Αστάρτη

Στην Αστάρτη θα βρεις το καλύτερο ρακόμελο του νησιού. Βρίσκεται στην πλατεία της χώρας δίπλα από την εκκλησία. Ένα καθαρά κυκλαδίτικο μπαράκι με όμορφες μουσικές επιλογές, που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που καταλήγει να γίνεται «μια παρέα» που πίνει ποτό χαλαρά στα πεζούλια της εκκλησίας.

Για cocktail με θέα

Αν θες να απολαύσεις το cocktail σου στο golden hour με την καλύτερη θέα του νησιού, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Amemolilos στον δρόμο για την Παναγία. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που όμως αξίζει να κάνεις μια στάση για να απολαύσεις εκεί τα δροσερά cocktail του και την εντυπωσιακή θέα του πάνω στον γκρεμό.

Ανάβαση στην Παναγία

Μη σε τρομάζει η λέξη “ανάβαση”, γιατί δεν είναι κάτι τρομερό. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό σημείο του νησιού και φυσικά δεν πρέπει να το χάσεις. Κατά το δειλινό θα πάρεις το μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγιά της Φολεγάνδρου και θα δεις τα πιο όμορφα χρώματα ηλιοβασιλέματος που θα ζήλευε και η Σαντορίνη. Εκεί μπορείς φυσικά να μπεις να προσκυνήσεις στην εκκλησία, αλλά και να βγάλεις φωτογραφίες με την καλύτερη θέα.

Για μπάνιο στον Γαλυφό

Μεταξύ της παραλίας Αγκάλης και του Αγίου Νικόλα, υπάρχει μια «κρυφή» παραλία στην οποία φτάνεις μόνο με τα πόδια ή ιδιωτικό σκαφάκι, ο Γαλυφός. Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο για λίγους και εκλεκτούς. Προφανώς και εδώ η λέξη beach bar είναι άγνωστη και καμιά φορά, και τα μαγιό (!).

Για βουτιές με την οικογένεια στα Χοχλίδια

Αν επιθυμείς να κάνεις διακοπές με την οικογένεια, τότε μια σίγουρα καλή επιλογή για μπάνιο είναι η παραλία Χοχλίδια στην περιοχή του Καραβοστάση. Διαθέτει βότσαλο και εύκολη πρόσβαση, ενώ εκεί κοντά θα βρεις ταβέρνες, ξενοδοχεία και super market για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση. 

Boat tour για εξερεύνηση του νησιού

Η Φολέγανδρος διαθέτει κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, σε μέρη που όμως δεν είναι πάντα εφικτό να φτάσεις με το αμάξι. Αν λοιπόν έχεις επισκεφτεί για λίγες μέρες το νησί και πόσο μάλλον αν δεν έχει δικό σου μέσο, αξίζει να ψάξεις για τις οργανωμένες εκδρομές (Boat tour) που θα σου κάνουν τον γύρο του νησιού ώστε να το εξερευνήσεις όλο.

Ξέχνα το αμάξι και περπάτα

Η Φολέγανδρος, είναι από τα πιο μικρά νησιά των Κυκλάδων με έκταση 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με πολλά μονοπάτια και σοκάκια να σου κλείνουν το μάτι, αξίζει να ξεχάσεις το αμάξι και να την περπατήσεις όλη, για να ανακαλύψεις τις μοναδικές ομορφιές της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις