E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες τάσεις στον χώρο των esports το 2022

Δημοσίευση 1/7/2022 | 16:45

Νέες τάσεις στον χώρο των esports το 2022

Ο τομέας των esports είναι πιο ισχυρός από ποτέ το 2022, με πολλές νέες εξελίξεις και εκδηλώσεις που μεταδίδονται τηλεοπτικά και μέσω live streaming. Πολλοί ακόμη και σήμερα αρνούνται να κατατάξουν τα esports στην κατηγορία των αθλημάτων, πράγμα το οποίο γίνεται όμως σταδιακά από μεγάλους φορείς και οργανισμούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως από εμπορικής πλευράς τα πράγματα είναι σίγουρα συγκρίσιμα και η εμπορική επιτυχία των esports δεδομένη.

Στατιστικά στοιχεία που εντυπωσιάζουν 

Τα esports απασχολούν χιλιάδες αθλητές σε όλο τον κόσμο, που κερδίζουν χρήματα, και έχουν ένα κοινό σε όλο τον πλανήτη που προσεγγίζει τα 500 εκατομμύρια. Η συνολική αξία της αγοράς των esports υπολογίζεται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, με την Κίνα να βρίσκεται επικεφαλής στη συγκεκριμένη κατάταξη τζίρου και συμμετοχής, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. 

Όσον αφορά το πιο εμπορικό παιχνίδι, καθώς διάφορα παιχνίδια εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτό είναι δίχως αμφιβολία το Dota 2 το οποίο το 2021 προσέφερε σε έπαθλα σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ. Κορυφαία ομάδα στον χώρο των esports θεωρείται η Team Liquid, η οποία έχει κερδίσει συνολικά περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ από διάφορα έπαθλα. Ατομικά, ο παίκτης με το μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος έχει πλέον ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο Νορβηγός Γιόχαν Σάντστεϊν (N0tail) που παίζει και αυτός Dota 2. Υπάρχουν πολλά ακόμη δημοφιλή παιχνίδια στην κατηγορία των esports, όπως το League of Legends, το Overwatch, το Starcraft 2, το FIFA, το NBA2K και πολλά άλλα.

Esports και πόκερ

Δεν είναι όμως μόνο τα βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες και υπολογιστές αυτά που κυριαρχούν στο χώρο των esports. Η κατηγορία των esports είναι ευρύτερη και περιλαμβάνει και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το διαδικτυακό πόκερ. Τα νούμερα εδώ όσον αφορά τη συμμετοχή ατόμων, αλλά και τα έπαθλα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Πιθανότατα ο μεγαλύτερος διοργανωτής online πόκερ στον κόσμο είναι η PokerStars, μία εταιρεία γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον χώρο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως περισσότερα από 96 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν σε έπαθλα σε 316 τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν μόνο τη φετινή άνοιξη, κατά τη διάρκεια του εαρινού online πρωταθλήματος (SCOOP 2022). Άλλοι διοργανωτές πραγματοποιούν παρόμοιες εκδηλώσεις με έπαθλα εκατοντάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο και αυτό αφορά αποκλειστικά το παιχνίδι μέσω διαδικτύου. Οι ίδιοι διοργανωτές πραγματοποιούν και εκδηλώσεις σε φυσικούς χώρους σε όλο τον κόσμο, χωρίς αυτά να θεωρούνται μέρος των esports.

Οι νέες τάσεις των esports το 2022

Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως ο κόσμος που παρακολουθεί τα esports, αλλά και οι παίκτες που ασχολούνται ενεργά με αυτά, αυξάνονται συστηματικά μέρα με τη μέρα. Ο τομέας των esports γνωρίζει τεράστια επιτυχία και είναι πολλές αυτές οι τάσεις που εμφανίζονται ήδη από το 2022, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες στο χώρο. Ας δούμε ορισμένες από αυτές:

Γενικεύεται η χρήση των κρυπτονομισμάτων

Μπορεί αυτή τη στιγμή το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα να μη βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της αξίας τους, ωστόσο όσον αφορά τον τομέα των esports φαίνεται να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, κυρίως ως έπαθλα για τους νικητές. Επιπλέον, ο τομέας των esports βασίζεται πολύ στις χορηγίες, οι οποίες αποτελούν περίπου το 60% του τζίρου του τομέα. Πολλές από τις εταιρείες του χώρου στρέφονται πλέον στα κρυπτονομίσματα. Το πλεονέκτημά τους είναι πώς μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει για αγορές ή να τα ανταλλάξει σε ανταλλακτήρια, ενώ και η αξία τους φαίνεται πως γενικά έχει ανοδική πορεία, αν εξαιρέσουμε βέβαια το τρέχον χρονικό διάστημα.

Τα παιχνίδια στα κινητά κάνουν ενεργή την παρουσία τους

Τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ακολουθούν την πορεία των κονσολών και των PC. Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άτομα που ασχολούνται με τα esports χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, τόσο για να παίξουν όσο και για να παρακολουθήσουν αγώνες μέσω live streaming. Η τεχνολογία 5G φαίνεται να δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Τα πιο δημοφιλή από αυτά σε φορητές συσκευές είναι το Free Fire, το PUBG mobile και το Diablo Immortal.

Οι πλατφόρμες live streaming γίνονται ακόμα πιο διαδραστικές

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλές πλατφόρμες, οι οποίες μεταδίδουν live περιεχόμενο που αφορά τα esports. Μεταδίδονται από οργανωμένες εκδηλώσεις και τουρνουά έως μεμονωμένα παιχνίδια διαφόρων streamers. Εκατομμύρια λεπτά περιεχόμενο δημιουργούνται κάθε μήνα, τα οποία παρακολουθούν αντίστοιχα εκατομμύρια χρήστες ψηφιακών συσκευών σε όλο τον κόσμο. Οι πλατφόρμες θέλουν να κάνουν πιο διαδραστική την επικοινωνία ανάμεσα σε streamers και σε θεατές. Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις από τις πλατφόρμες streaming όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι το οποίο προσφέρει και στις ίδιες καλύτερες δυνατότητες για πωλήσεις και κέρδη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξάμηνο AI course για marketers λανσάρει η Sherpa Society

Εκπαίδευση Χτες
Με εισηγητή τον Vincent Sider, AI Lead Course Director στο Chartered Institute of Marketing

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life 24.04.2024
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ 24.04.2024
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech 24.04.2024
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!